A Baltikum legnagyobb légikarbantartó cége kezdi el használni az AerinX rendszerét

forrás: Prím Online, 2021. október 27. 13:59

Folytatja nemzetközi piaci terjeszkedését a start-upból immáron scale-uppá érett magyar techcég, az AerinX. Az innovatív vállalkozás legújabb nemzetközi partnere a tallini központú, de globális piacra dolgozó Magnetic MRO. A két cég közötti megállapodás értelmében a Baltikum legnagyobb légikarbantartó vállalata hamarosan elkezdi használni az AerinX által fejlesztett kevert valóság (mixed reality) alapú, fejlett repülőgép átvizsgáló rendszert. 

Világszerte egyre nagyobb az igény a légikarbantartás területén tevékenykedő vállalatok részéről (független karbantartó cégek, légitársaságok és az egyéb kapcsolódó szereplők részéről egyaránt), a hatékonyságot és termelékenységet növelő digitális megoldások iránt. A fejlett technológia alkalmazása ugyanis jelentős versenyelőnyt jelenthet. 

 

Az MRO (légi-karbantartó) szektor által használt szoftveres megoldások piaca a jelenlegi közel 7 milliárd dollárról (2100 milliárd forint) 8 milliárd dollárra (2400 milliárd forint) nőhet 2025-re szakértők szerint

 

 

A szegmens világszinten egyik kiemelkedően innovatív szereplője a magyar AerinX, melynek első piacérett terméke a repülőgépek külső átvizsgálását támogató ún. kevert valóság (MR) alapú szoftveres megoldás, mely a karbantartó-mérnökök munkáját támogatva lényegesen gyorsabbá, megbízhatóbbá és pontosabbá teszi a repülőgép-karbantartási folyamatokat.  

 

A high-tech rendszer segítségével a karbantartó mérnökök valós idejű információkat tudnak rávetíteni a légijármű felületére, így az esetleges külső sérülések felmérése és regisztrációja a hagyományos módszerekhez képest jóval gyorsabban, pontosabban végezhető el, így a kapcsolódó munkafolyamatok időigénye mintegy 80%-kal csökkenthető.   

 

Az AerinX a napokban, az MRO Europe konferencia és szakkiállítás keretében, Amszterdamban kötött ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást a globális légijármű-karbantartó vállalattal, a Magnetic MRO-val. 

 

 

„Izgatottan várjuk a közös munkát az AerinX-szel, hiszen az általuk fejlesztett kevert valóság alapú átvizsgálási megoldás radikálisan egyszerűbbé teszi a repülőgépek külső átvizsgálását. Karbantartó szakembereink így a teljes folyamatot jóval gyorsabban tudják majd elvégezni, illetve a rendszer képes a teljes folyamatot digitalizálni, ami nagyban javítja a hatékonyságot” -  hívta fel a figyelmet Sergei Shkolnik, a Magnetic MRO alapkarbantartásért felelős igazgatója. 

 

Több éves kutatás-fejlesztést követően az AerinX idén kezdte meg a nemzetközi piacra lépést hi-tech termékével, melyet mostanra az Európai Unióban és az Arab-öbölben is több vállalat alkalmaz már.  

 

“Az AerinX egy speciális és rendkívül innovatív támogató eszköz és rendszer, mely a repülőgép mérnökök munkáját segíti számítógépes 3D modellek és kevert valóság technológia segítségével. A rendszerünk használatával a karbantartó szakemberek sokkal inkább a magas hozzáadott értékű feladatokra tudnak koncentrálni, amelyekben legjobban tudják kamatoztatni szaktudásukat, tapasztalatukat. End-to-end megközelítésünknek köszönhetően az összes időigényes folyamatot el tudja végezni rendszerünk, mellyel a karbantartó szakemberek a külső átvizsgálás során szembesülnek. Nagyon örülünk a Magnetic MRO-val kötött friss megállapodásnak, hiszen egy újabb jelentős globális szereplő kezdi el használni a rendszerünket, amely előszeretettel alkalmazza a legújabb technológiai innovációkat” -  hangsúlyozta Kiss Antal Bence, az AerinX társalapító-ügyvezetője.

 

Az AerinX globális piaci terjeszkedésének gyorsítása érdekében nemzetközi iparági befektető részvételével tőkebevonásra készül, melynek előkészítését már megkezdte a magyar informatikai vállalkozás.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ismét nagyszabású beruházásba kezd a Schaeffler Szombathelyen

A Magyarországon 3 gyárat üzemeltető és közel 5000 főt foglalkoztató globális autóipari és ipari beszállító Schaeffler tovább erősíti a hazai telephelyek iránti elkötelezettségét. Kevesebb mint két hónapja adták át a második üzemet, egy tisztán e-mobility gyárat Szombathelyen, máris újabb, több mint 5 milliárd forint értékű beruházást indít a városban a Schaeffler. 

2021. december 3. 11:11

Együttműködés a vasúti kiberbiztonság erősítése érdekében

A Siemens Mobility és a RazorSecure együttműködési megállapodást írt alá annak érdekében, hogy a gördülőállomány üzemeltetőket világszerte megnövelt vasúti kiberbiztonság felügyeleti megoldásokkal lássák el. A növekvő digitalizáció előnyökkel jár, de felveti a kibertámadások elleni megfelelő védelem szükségességét is. 

2021. december 3. 09:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59