Hogyan válassz megfelelő konyhabútort?

forrás: Prím Online, 2021. november 1. 17:15

Végre belevágnál, hogy megvalósítsd álmaid konyháját, de elveszel a konyhabútorok rengetegében? Aggodalomra semmi ok, csupán néhány szempontot szükséges szem előtt tartanod a választás során. Nézzük meg, mire érdemes odafigyelned!

 

Stílus, ízlés, harmónia

 

Fontos, hogy otthonodban minden bútor és dekorációs elem rólad szóljon, és a te ízlésedről árulkodjon. Különösen igaz ez a konyhára is, amely nem csak, hogy fontos központi tere bármely lakásnak vagy háznak, de hasznos funkciót is tölt be.

 

Konyhabútor választásánál ezért elsősorban határozd meg, hogy milyen stílust képviseljen a berendezés. 

 

 

A hagyományosabb, faanyagból készült konyhák autentikus, “country” hangulatot kölcsönöznek, könnyen dekorálhatóak, és a tartósságuk is garantált. Fontos azonban tudni, hogy a tömörfa konyhapultok például különleges olajos ápolást igényelnek.

 

A modern stílus kedvelői előszeretettel választanak magasfényű, egyszínű konyhabútort, amely letisztultságról és minimalizmusról árulkodik. Előny, hogy itt sem kelt túlzsúfolt hatást semmilyen dekoráció vagy kiegészítő elem.

 

A színek kedvelői megtölthetik élettel a konyhát, és akár kék, piros vagy sárga konyhabútort is választhatnak, az garantáltan vidámságot sugároz majd!

 

Tárolás

 

Konyhabútor megtervezésénél a másik legfontosabb szempont a tárolás. Fontos, hogy a konyhai tárolók alkalmasak legyenek a különféle méretű edények, evőeszközök, tányérok és poharak tárolására.

 

Nem csak a kialakítást és az elrendezést, de a konyhabútorok mennyiségét is érdemes átgondolni. A legjobb, ha többféle méretű fiókos és ajtós elemek is rendelkezésre állnak a különböző méretű tárgyak, tartós élelmiszerek és háztartási cikkek tárolására.

 

Ha kis hely áll rendelkezésre, remek megoldást nyújthatnak a fenti kiegészítő elemek, amelyek a plafon és a konyhabútor közötti részt töltik ki. Ide pakolhatóak a kevésbé használt, de nagy méretű edények vagy robotgépek is.

 

Kialakítás

 

A konyhabútorok elhelyezkedése valamennyire kötött a vízelvezetés és az áram miatt, azonban nem minden esetben van minden röghöz kötve.

 

Ha van lehetőséged a konyhabútorok tologatására, gondold végig a főzés és sütés közbeni rutinod. Ha a jelenlegi fakanalakat tároló fiókod a sütőtől 2 méterre helyezkedik el, az új konyhádnál helyezd ezt közelebb! 

 

Ha a kávé nagy kedvelője vagy, kialakíthatsz egy kis kávésarkot a kedvenc bögréddel, kávékapszulákkal, lehetőleg minél messzebb a többi elektronikai cikktől a szellősebb tér érdekében.

 

Spórolj az idővel és az energiával, és gondold végig, minek hol lenne a legjobb helye! Használd a fantáziád, és hidd el, hogy a lehetletlennek tűnő problémák is megoldhatóak egy-egy okos kiegészítő elemmel és némi tervezéssel!

 

A KonyhaMax.hu változatos stílusú konyhabútorai praktikus tárolást és életen át tartó minőséget és tartósságot biztosítanak! Tekintsd meg a széles konyhabútor és kiegészítő elem választékot, és tervezd meg álmaid konyháját!

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elektromos autót csak szakértőtől!

Cipőt a cipőboltból, elektromos autót csak szakértőtől? Még szép! Sok előnye van annak, hogy valódi szakértőtől vásároljuk meg új kedvencünket. Számos dologban tud segíteni egy hozzáértő szakember. Valóban kényelmessé tudja tenni az új autónk beszerzését, és akár a későbbi szervizelését is. De nézzük is, hogy miért mondom ezt.

2021. november 16. 17:21

Szüreti mulatság – hagyományőrzés ősszel

A hagyományaink közül a szüret az, amely a történelem során szinte mindig többről szólt, mint a munkafolyamatról. Egy olyan hagyományőrzés ez ma, amely mindig az ünnepről és a szüreti mulatságról szólt.

2021. november 1. 17:18

Hogyan válassz megfelelő konyhabútort?

Végre belevágnál, hogy megvalósítsd álmaid konyháját, de elveszel a konyhabútorok rengetegében? Aggodalomra semmi ok, csupán néhány szempontot szükséges szem előtt tartanod a választás során. Nézzük meg, mire érdemes odafigyelned!

2021. november 1. 17:15

Így vásároljunk (használt) biciklit

Kerékpár beszerzése előtt a legtöbbünkben megfogalmazódik, hogy vajon használt vagy új biciklire tegyünk-e szert. Nyilvánvalóan mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is, a döntés meghozatala azonban sokszor nehéz.

2021. november 1. 17:11

Szállítani kell valamit? Ne feledkezz meg a megfelelő rögzítésről!

Költözöl? Alaposan bevásároltál? Esetleg leárazás volt valamelyik bútorüzletben? Akárhogy is, ha te fogod hazaszállítani a megvásárolt dolgokat, nem árt, ha tisztában vagy azzal, hogy hogyan teheted meg ezt biztonságosan. Főleg abban az esetben, ha a rakományod komolyabb súlyt képvisel.

2021. november 1. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Egy évtized alatt 260-szorosára nőtt a mobil adatforgalom

2021. december 8. 18:01

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45