Hogyan válassz megfelelő konyhabútort?

forrás: Prím Online, 2021. november 1. 17:15

Végre belevágnál, hogy megvalósítsd álmaid konyháját, de elveszel a konyhabútorok rengetegében? Aggodalomra semmi ok, csupán néhány szempontot szükséges szem előtt tartanod a választás során. Nézzük meg, mire érdemes odafigyelned!

 

Stílus, ízlés, harmónia

 

Fontos, hogy otthonodban minden bútor és dekorációs elem rólad szóljon, és a te ízlésedről árulkodjon. Különösen igaz ez a konyhára is, amely nem csak, hogy fontos központi tere bármely lakásnak vagy háznak, de hasznos funkciót is tölt be.

 

Konyhabútor választásánál ezért elsősorban határozd meg, hogy milyen stílust képviseljen a berendezés. 

 

 

A hagyományosabb, faanyagból készült konyhák autentikus, “country” hangulatot kölcsönöznek, könnyen dekorálhatóak, és a tartósságuk is garantált. Fontos azonban tudni, hogy a tömörfa konyhapultok például különleges olajos ápolást igényelnek.

 

A modern stílus kedvelői előszeretettel választanak magasfényű, egyszínű konyhabútort, amely letisztultságról és minimalizmusról árulkodik. Előny, hogy itt sem kelt túlzsúfolt hatást semmilyen dekoráció vagy kiegészítő elem.

 

A színek kedvelői megtölthetik élettel a konyhát, és akár kék, piros vagy sárga konyhabútort is választhatnak, az garantáltan vidámságot sugároz majd!

 

Tárolás

 

Konyhabútor megtervezésénél a másik legfontosabb szempont a tárolás. Fontos, hogy a konyhai tárolók alkalmasak legyenek a különféle méretű edények, evőeszközök, tányérok és poharak tárolására.

 

Nem csak a kialakítást és az elrendezést, de a konyhabútorok mennyiségét is érdemes átgondolni. A legjobb, ha többféle méretű fiókos és ajtós elemek is rendelkezésre állnak a különböző méretű tárgyak, tartós élelmiszerek és háztartási cikkek tárolására.

 

Ha kis hely áll rendelkezésre, remek megoldást nyújthatnak a fenti kiegészítő elemek, amelyek a plafon és a konyhabútor közötti részt töltik ki. Ide pakolhatóak a kevésbé használt, de nagy méretű edények vagy robotgépek is.

 

Kialakítás

 

A konyhabútorok elhelyezkedése valamennyire kötött a vízelvezetés és az áram miatt, azonban nem minden esetben van minden röghöz kötve.

 

Ha van lehetőséged a konyhabútorok tologatására, gondold végig a főzés és sütés közbeni rutinod. Ha a jelenlegi fakanalakat tároló fiókod a sütőtől 2 méterre helyezkedik el, az új konyhádnál helyezd ezt közelebb! 

 

Ha a kávé nagy kedvelője vagy, kialakíthatsz egy kis kávésarkot a kedvenc bögréddel, kávékapszulákkal, lehetőleg minél messzebb a többi elektronikai cikktől a szellősebb tér érdekében.

 

Spórolj az idővel és az energiával, és gondold végig, minek hol lenne a legjobb helye! Használd a fantáziád, és hidd el, hogy a lehetletlennek tűnő problémák is megoldhatóak egy-egy okos kiegészítő elemmel és némi tervezéssel!

 

A KonyhaMax.hu változatos stílusú konyhabútorai praktikus tárolást és életen át tartó minőséget és tartósságot biztosítanak! Tekintsd meg a széles konyhabútor és kiegészítő elem választékot, és tervezd meg álmaid konyháját!

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vajon költséghatékony megoldásnak számítanak a mobilházak?

Ha éppen költözés előtt állunk, ha meg szeretnénk oldani a tinédzser vagy fiatal felnőttkorba lépő gyermekünk elindulását az életbe, ha nyaralóra vágyunk, akkor egészen biztos, hogy körülnézünk az ingatlanpiacon, hogy milyen opciók állnak a rendelkezésünkre.

2024. március 1. 22:27

Digitális matekkurzus a sikeres érettségiért

A matek érettségi kitartó felkészülést igényel, ami időnként megterheli a végzősöket. Ezen változtatnak az interaktív módszerek, amelyek újszerűen, élvezetesen adják át és mélyítik el a tudást. A diákok annyira szeretik, hogy nem is várnak vele az utolsó évig.

2024. március 1. 22:23

Egy finom rántotta mindig jó választás

A rohanó hétköznapokban sem feledkezhetünk meg a tápanyagdús reggelikről, de hétvégente is jól esik körbeülni szeretteinkkel az asztalt, és finom falatokkal indítani a napot. Az egyik legjobb opció egy kiadós rántotta, amely energiát ad egész délelőttre! 

2024. március 1. 22:18

Miért fontos, hogy otthon is mindig megfelelően kialakított lábbelit viseljünk?

Amint hazaérünk a munkából, a bevásárlásból vagy bárhonnan, szeretjük rögtön kényelembe helyezni magunkat. Ez vonatkozik a lábainkra is, hiszen előfordulhat, hogy elfáradtunk a jövés-menésben, így akármilyen komfortos is a cipőnk, igyekszünk megszabadulni tőle mihamarabb. 

2024. március 1. 22:13

Az ausztriai munkavállalók családi juttatásai

Jó tudni, hogy az osztrák adó- és társadalombiztosítási rendszer számos juttatást és adókedvezményt biztosít a munkavállalók számára. Mivel ez jelentősen eltérhet a magyar törvényektől, így érdemes alaposan utánanézni a lehetőségeknek. Ebben olyan cégek segítségére is számíthatunk, melyek otthon vannak ezen a területen, és nem csupán információt adnak, de a konkrét igénylést is rájuk bízhatjuk.

2024. március 1. 21:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05