Így vásároljunk (használt) biciklit

forrás: Prím Online, 2021. november 1. 17:11

Kerékpár beszerzése előtt a legtöbbünkben megfogalmazódik, hogy vajon használt vagy új biciklire tegyünk-e szert. Nyilvánvalóan mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is, a döntés meghozatala azonban sokszor nehéz.

A Bikepro.hu kerékpár webshop segítségével most utánajárunk, hogy mikor, melyiket érdemes választani és mire ajánlott figyelni a vásárlás során.

 

Használt vagy új?

 

Egyértelmű, hogy egy használt kerékpár jóval olcsóbb, mint egy új, ám nem lehetünk biztosak abban, hogy valóban az ígért állapotban kapjuk-e meg. Nehéz annak meghatározása, hogy milyen színvonalon van az adott bicikli, mennyit kell még a javítására, fejlesztésére költeni ahhoz, hogy biztonságosan használható legyen.

 

Új kétkerekű esetén a megfelelő minőségben biztosak lehetünk, hiszen még garancia is jár a kerékpárokra. Itt azonban abban rejlik a dolog bonyolultsága, hogy nehéz dönteni egy adott kerékpártípus melletti: országútit, mountain bike-ot, terepre alkalmas biciklit vagy bármi mást szeretnénk-e. Sokszor a kiválasztott típusú kerékpárra nem áll rendelkezésre elegendő keretünk, vagy még jobbat szeretnénk, ám olyan színvonalú kerékpár nem elérhető. 

 

 

Mindenesetre érdemes a Bikepro.hu kerékpár webshop csapatához fordulni a kerékpár vásárlási szempontok meghatározása érdekében.

 

Ezt vegyük szemügyre egy használt kerékpár esetén

 

Egy új kerékpár is folyamatosan veszít értékéből az évek során. Így amennyiben van lehetőségünk egy jó minőségű használt kerékpár kedvezményes áron való megvásárlására, érdemesebb inkább azt választani egy új, jóval drágább, de technikailag magasabb színvonalú termék helyett. Így akik egy jól felszerelt, minőségű kerékpárt szeretnének magukénak tudni, de költségvetésük bizonyos keretek közé van szorítva, jó megoldás lehet egy használt kétkerekű mellett letenni a voksot. 

 

Egy használt kerékpár kapcsán elsősorban - ugyanúgy, ahogyan egy autó esetén - annak kell utánajárni, hogy hogyan és mennyit használták. A kopás mértékét leginkább a csapágyakon és a hajtáson figyelhetjük meg. Nézzük meg a lánckerekek állapotát, nyúlását. Egy kopott hajtásrendszer hosszan tartó és nehezített körülmények között történő használatot feltételez, melynek cseréje bizony - különösen egy modern hajtásrendszer esetén - nem valósulhat meg fillérekből.

 

A hajtást követően érdemes kivesézni a fékek állapotát is. Ha a fék kerék felőli része kopott, annak cseréje igencsak költséges. A kerekeken ugyancsak a kopottságot érdemes megvizsgálni, valamint azt is, hogy eredetiek-e. Ha nem, az arra utalhat, hogy az első körös gumik már elhasználódtak.

 

Miután minden rendben, már csak a kerékpár eredetiségének ellenőrizhetőségére van szükség, ezt a vámazonosító szám interneten történő csekkolásával könnyen megtehetjük. Végül annak is érdemes utánajárni, hogy a kerékpár valóban az eladó tulajdona-e, nem lopott-e véletlenül.


 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elektromos autót csak szakértőtől!

Cipőt a cipőboltból, elektromos autót csak szakértőtől? Még szép! Sok előnye van annak, hogy valódi szakértőtől vásároljuk meg új kedvencünket. Számos dologban tud segíteni egy hozzáértő szakember. Valóban kényelmessé tudja tenni az új autónk beszerzését, és akár a későbbi szervizelését is. De nézzük is, hogy miért mondom ezt.

2021. november 16. 17:21

Szüreti mulatság – hagyományőrzés ősszel

A hagyományaink közül a szüret az, amely a történelem során szinte mindig többről szólt, mint a munkafolyamatról. Egy olyan hagyományőrzés ez ma, amely mindig az ünnepről és a szüreti mulatságról szólt.

2021. november 1. 17:18

Hogyan válassz megfelelő konyhabútort?

Végre belevágnál, hogy megvalósítsd álmaid konyháját, de elveszel a konyhabútorok rengetegében? Aggodalomra semmi ok, csupán néhány szempontot szükséges szem előtt tartanod a választás során. Nézzük meg, mire érdemes odafigyelned!

2021. november 1. 17:15

Így vásároljunk (használt) biciklit

Kerékpár beszerzése előtt a legtöbbünkben megfogalmazódik, hogy vajon használt vagy új biciklire tegyünk-e szert. Nyilvánvalóan mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is, a döntés meghozatala azonban sokszor nehéz.

2021. november 1. 17:11

Szállítani kell valamit? Ne feledkezz meg a megfelelő rögzítésről!

Költözöl? Alaposan bevásároltál? Esetleg leárazás volt valamelyik bútorüzletben? Akárhogy is, ha te fogod hazaszállítani a megvásárolt dolgokat, nem árt, ha tisztában vagy azzal, hogy hogyan teheted meg ezt biztonságosan. Főleg abban az esetben, ha a rakományod komolyabb súlyt képvisel.

2021. november 1. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Egy évtized alatt 260-szorosára nőtt a mobil adatforgalom

2021. december 8. 18:01

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45