Új robotikai szoftverfejlesztést jelentett be az OnRobot

forrás: Prím Online, 2021. november 13. 16:29

Az OnRobot, amely az együttműködő robotalkalmazások minden szükségletére egy helyen kínál megoldást, most a szoftverek területén is bemutatkozik a WebLytics egyedülálló gyártásfelügyeleti, eszközdiagnosztikai és adatelemzési megoldás kibocsátásával, amelyet a termelékenység növelésére és az állásidő minimalizálására terveztek. 

Az egyszerre több együttműködő alkalmazás működésének valós idejű nyomon követésére képes WebLytics begyűjti a berendezések adatait mind a robotoktól, mint az eszközöktől, és azokat könnyen érthető, vizualizált eszköz- és alkalmazásszintű intelligenciává alakítja át.

 

„A WebLytics bevezetése fontos mérföldkő az OnRobot, ügyfeleinek és globális integrátori hálózatunk számára egyaránt” – mondta Enrico Krog Iversen, az OnRobot vezérigazgatója. „A WebLytics az első olyan szoftvermegoldás, amely valós idejű, alkalmazásközpontú adatokat biztosít a nagy robotmárkák együttműködő alkalmazásaihoz. Mint az első szoftvertermékünk, a WebLytics jelenti az OnRobot robotszoftverek terén megkezdett útjának első állomását, és teljessé teszi azt a jövőképünket, amelyben mindent egy helyen biztosítunk az együttműködő alkalmazások számára, a hardvereket és a szoftvereket érintően egyaránt.” 

 

A végfelhasználók és az integrátorok számára a WebLytics nemcsak a manuális adatgyűjtés kiváltására szolgál, hanem gyakorlati betekintést is nyújt az együttműködő alkalmazások teljesítményébe, élő eszközdiagnosztikát, riasztásokat és megelőző karbantartási intézkedéseket kínálva a költséges robotcella-leállások minimálisra csökkentése érdekében.

 

 

A globálisan elismert teljes eszközhatékonyság (OEE) iparági szabvány integrálásával a WebLytics valós időben rögzíti a robotcella mutatóit, beleértve a mintákat, csúcsokat és az alkalmazások termelékenységében fellépő zavarokat. Az OEE azt méri, hogy a gyártási idő hány százaléka mondható valóban produktívnak. A 100%-os pontszám azt jelzi, hogy az együttműködő alkalmazás csak jó munkadarabokat állít elő, a lehető leggyorsabban, leállás nélkül. A mért OEE értékek alapján a WebLytics képes meghatározni, hogy a gyártási folyamat optimális sebességgel fut-e, valamint figyelemmel kíséri és elemzi az alkalmazás ciklusainak minőségét, amivel kulcsfontosságú betekintést nyújt a gyártóvállalatok számára, legyenek azok bármekkora méretűek.

 

A WebLytics képes beszámolni a robotkarok, valamint az OnRobot eszközök, például gripperek, kamerák és érzékelők használatáról, valamint a kezdeményezett biztonsági leállások számáról, és az alkalmazás futtatása közben végrehajtott megfogási ciklusok számáról.

 

Amikor változtatásokat hajtanak végre egy robotcellán, például módosítják a robot sebességét vagy a gripper beállításait, a WebLytics automatikusan jelentést tud készíteni ezeknek a változtatásoknak az alkalmazás teljesítményére gyakorolt hatásáról.

 

Amennyiben rendellenességek lépnek fel az együttműködő alkalmazásban a telepítés után, a WebLytics lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy elemezzék a közvetlenül a robot(ok)tól és az eszközöktől kapott adatokat, és az eredményekről személyre szabható irányítópultok segítségével jelentést készítsenek.

 

Papp László, a Wamatech Hungary Kft. termékmenedzsere és értékesítési mérnöke tesztelte a WebLytics-et gépkiszolgáló, áthelyező és raklapozó alkalmazásokon: „Napjaink felgyorsult világában nagyon sok múlik az időn. Amikor a ciklusidő nagy jelentőséggel bír, a WebLytics segítséget nyújt a kisebb hibák kiküszöbölésében, amelyek időpazarláshoz vezetnének. A WebLytics-szel emellett sok időt meg tudunk takarítani magunknak és a gyártósorunknak is, mivel könnyedén ütemezhetők a karbantartások és a termékekkel kapcsolatos változtatások. A kedvenc funkcióm az irányítópult. Nagyon tetszik, ahogy a WebLytics lehetőséget nyújt arra, hogy figyelemmel kövessem az összes alkalmazásomat, kobotjaimat/robotjaimat és End-of-Arm eszközeimet egy platformon keresztül, ami valós idejű monitoringot, adatgyűjtést és vonaldiagramokat biztosít. A WebLytics segítségével valamennyi alkalmazás optimalizálása egyszerűbbé válik, mint valaha.”

 

A WebLytics is ugyanazzal a könnyű használhatósággal, megfizethetőséggel, alkalmazásközpontúsággal és elérhetőséggel rendelkezik, amelyek valamennyi OnRobot terméket definiálják. A valamennyi vezető együttműködő robottal és könnyű ipari robotkarral, valamint az összes OnRobot eszközzel kompatibilis WebLytics könnyen bővíthető, azaz jövőállóvá tehető, ahogyan újabb és újabb robotok és eszközök válnak elérhetővé.

 

A WebLytics-hez való hozzáférést egy biztonságos és intuitív, böngésző alapú felhasználói felület biztosítja, amely az OEE-értékeket és a felhasználó által definiált KPI-ket testre szabható irányítópultokon keresztül jeleníti meg, amelyek azonnali és átlátható képet nyújtanak az alkalmazások valós idejű és korábbi teljesítményéről. 

 

A WebLytics szerver telepíthető a gyárterület helyi hálózatán, de a robotcellához kapcsolódó virtuális hálózathoz is hozzáadható. A begyűjtött adatok lokálisan, a WebLytics szerveren kerülnek tárolásra. Mindeközben a WebLytics beépített webszervere folyamatosan elérhető a gyár hálózatáról vagy a világ bármely pontjáról biztonságos HTTPS kapcsolaton keresztül.

 

A WebLytics nem csak egy hatékony eszköz a végfelhasználók számára, mivel új bevételi lehetőségeket is teremt a rendszerintegrátorok számára azáltal, hogy biztosítja a szükséges szoftvert, melynek segítségével ügyfeleiknek adatalapú egyedi szolgáltatási szerződéseket és mérnöki szolgáltatásokat kínálhatnak a cellák optimalizálásához. 

 

„A WebLytics tökéletes kiegészítője a meglévő termékcsaládunknak, és egyben az OnRobot hagyományinak természetes következő lépését is jelképezi, mely szerint a fejlett eszközöket és technológiákat – jelen esetben a távfelügyeletet, az eszközdiagnosztikát és az adatelemzést – megfizethetővé és a vállalat méretétől függetlenül, mindenki számára elérhetővé tesszük” – mondta Iversen.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ismét nagyszabású beruházásba kezd a Schaeffler Szombathelyen

A Magyarországon 3 gyárat üzemeltető és közel 5000 főt foglalkoztató globális autóipari és ipari beszállító Schaeffler tovább erősíti a hazai telephelyek iránti elkötelezettségét. Kevesebb mint két hónapja adták át a második üzemet, egy tisztán e-mobility gyárat Szombathelyen, máris újabb, több mint 5 milliárd forint értékű beruházást indít a városban a Schaeffler. 

2021. december 3. 11:11

Együttműködés a vasúti kiberbiztonság erősítése érdekében

A Siemens Mobility és a RazorSecure együttműködési megállapodást írt alá annak érdekében, hogy a gördülőállomány üzemeltetőket világszerte megnövelt vasúti kiberbiztonság felügyeleti megoldásokkal lássák el. A növekvő digitalizáció előnyökkel jár, de felveti a kibertámadások elleni megfelelő védelem szükségességét is. 

2021. december 3. 09:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59