Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

forrás: Prím Online, 2021. november 18. 16:49

A Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumi elnöke a következő 5 évben Dr. Charaf Hassan lesz, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának nemzetközileg is elismert dékánja. Az új elnök szakmai tapasztalatával is segíti majd a Vodafone Alapítvány digitális kompetenciafejlesztést és társadalmi esélyegyenlőség megteremtését célzó programjait. 

A Vodafone Magyarország Zrt. Dr. Charaf Hassan egyetemi dékánt kérte fel a Vodafone Alapítvány megüresedett elnöki tisztségének betöltésére, hogy – azonosulva az Alapítvány céljaival – segítse a szervezet szakmai munkáját és adománygyűjtési, forrásteremtési törekvéseit. Dr. Charaf Hassan vállalta a feladatot, így a következő 5 évben az Alapítvány legfontosabb programjait, a digitális kompetenciafejlesztést és a társadalmi esélyegyenlőség digitalizáció segítségével való megteremtését fogja támogatni. 

 

Dr. Charaf Hassan

 

„Örömmel mondtam igent a megtisztelő felkérésre. Rendkívül inspiráló feladat, hogy a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumi elnökeként az eddigi munkámat is meghatározó területekkel, az innovációval és a digitális megoldásokkal a társadalmi hasznosság és az esélyegyenlőség perspektívájából foglalkozhatok majd. Hiszem, hogy a technológia és a digitalizáció társadalmilag fontos és hasznos ügyek szolgálatába állíthatók. Az elmúlt évek bebizonyították, hogy rengeteg olyan innováció és kreatív kezdeményezés van hazánkban, amelyek égető társadalmi problémákra keresik a megoldást – a mi feladatunk, hogy ezeket megtaláljuk és a saját eszközeinkkel támogassuk” – mondta el a kinevezés kapcsán Dr. Charaf Hassan, a BME VIK dékánja, a Vodafone Alapítvány kuratóriumának új elnöke.

 

Dr. Charaf Hassan a mobilalkalmazások fejlesztésének nemzetközi szinten is elismert alakja, 2019. augusztus 1. óta tölti be a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékáni pozícióját. 1992-ben szerzett villamosmérnöki oklevelet a Műegyetemen. Tudományos, fejlesztői és oktatási tevékenysége a szoftverfejlesztéshez kötődik: szoftverprojektek sorozatának vezetője, amelyek a vezető hazai informatikai vállalatoktól a KKV-ken keresztül a külföldi partnerekig, duál PhD program létrehozásáig terjednek. Munkájával számos informatikai fejlesztés széleskörű hasznosítását segítette elő, a kezdetek óta támogatja és alakítja az ipar és a felsőoktatás együttműködését, továbbá a fejlesztésorientált és hallgatóközpontú informatikai oktatás elkötelezett képviselője. Oktatási munkáját 2016-ban a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozatával ismerték el. 2018 óta tagja a Mesterséges Intelligencia Koalíció elnökségének.

 

„Megtiszteltetés, hogy a következő öt évben a technológiai szektor egyik legnagyobb szaktekintélyével, Dr. Charaf Hassannal dolgozhatunk együtt. Biztos vagyok benne, hogy személyében olyan elnöke lett a Kuratóriumnak, akivel valódi társadalmi hatással bíró kezdeményezéseket tudunk majd felkarolni és e téren további sikereket elérni” – nyilatkozta Dr. Orbán Anita, a Vodafone Magyarország Vállalati Kapcsolatokért Felelős Vezérigazgató-helyettese, a Vodafone Magyarország Alapítvány kurátora.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ismét nagyszabású beruházásba kezd a Schaeffler Szombathelyen

A Magyarországon 3 gyárat üzemeltető és közel 5000 főt foglalkoztató globális autóipari és ipari beszállító Schaeffler tovább erősíti a hazai telephelyek iránti elkötelezettségét. Kevesebb mint két hónapja adták át a második üzemet, egy tisztán e-mobility gyárat Szombathelyen, máris újabb, több mint 5 milliárd forint értékű beruházást indít a városban a Schaeffler. 

2021. december 3. 11:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59