Az Oracle megelőzi a Google-t a Gartner 2021-es Solution Scorecard-jában

forrás: Prím Online, 2021. november 22. 12:39

Az Oracle infrastruktúra szolgáltatása (Oracle Cloud Infrastructure, OCI) jelentős előrelépést tett az elmúlt években. Az utóbbi négy negyedévben például az OCI több száz új szolgáltatással bővült és felhasználóinak száma is óriási növekedést mutat. A Gartner nemrégiben kiadott Solution Scorecard-jában az észak-amerikai felhőszolgáltatók között az Oracle-t a harmadik helyre sorolta, leváltva ezzel a Google Cloud Platformot, amely az elmúlt öt évben ezt a helyet birtokolta.

Ez az elemzői értékelés annak az eredménye, hogy egyre több jelentős szervezet, mint például a Deutsche Bank, a Telefonica Brasil, a Pernod Ricard, Utah állam, a Nissan, a 8x8, a Zoom, az Experian, a Red Bull Racing Honda, a Thomson Reuters, a Verizon és a McDonald's egyre több kritikus munkaterhelését helyez az OCI-ba.

 

Íme néhány fontos részlet a Gartner Scorecardból:

  •   Egymás után két évben is az Oracle-nek nőtt a legnagyobb mértékben a pontszáma, a 2020-as 62%-ról idén 78%-ra ugrott, megelőzve a Google Cloud Platformot.
  •   Az OCI a top 3-ban végzett, az AWS és az Azure mögött, a Gartner mérés szükséges kritériumainak 90%-át teljesíti.
  •   Emellett az OCI tökéletes pontszámot kapott a Compute, Storage, a Networking és a Software Infrastructure kategóriákban, a Gartner pedig tanulmányában kiemelte: "Az OCI az elmúlt évben százalékosan több új funkcióval bővült, mint bármely más szolgáltató ezen a piacon".

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az egy perc figyelem adja meg a podcast súlyát

Friss hír, hogy a Spotify jövőre 3,5 milliárd dollárt költ majd audió akvizícióra, és hazai területen is látszik a mozgolódás a műfaj körül, az Internet Hungaryn minden fontos bejelentés erről a területről szólt. A podcast a leggyorsabban fejlődő hazai médiapiaci terület: az IAB is kitüntetett figyelemmel kíséri a területet, az audio munkacsoport első, online kávézásának a témája a podcast hallgatók és a podcast hirdetések voltak.

2021. november 28. 16:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12