MOVE 2021: Új mobilitási megoldásokkal alakítják át az elektromos flottákat

forrás: Prím Online, 2021. november 22. 11:17

A Bridgestone EMIA és leányvállalata, a Webfleet Solutions a világ egyik legnagyobb mobilitási rendezvényén, a londoni MOVE 2021-en mutatta be, milyen megoldásokat nyújt az elektromos flották népszerűsítésére. A kiállítás látogatói megismerkedhettek a WEBFLEET flottakezelő szoftverrel, amely újításként a flotta elektromossá alakításához használt tervezési funkcióval is bővült. A rendszer segítségével a vállalatok számára egyszerűbbé válik az elektromos flottára történő átállás. A Webfleet Solutions adatai szerint azért is fontos ez a változás, mivel Európa haszongépjárműveinek akár 61%-a lecserélhető lenne elektromos járművekre.*

Az elektromos flották üzemanyagot és pénzt takarítanak meg üzemeltetőik számára, miközben segítenek csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást is. Az elektromos flottákra való átállás több akadályba is ütközhet: a hatótávolsággal kapcsolatos félelmek, illetve az infrastruktúra vélt hiánya – amelyet a Bridgestone a nemrég bemutatott EVBox partnerséggel kíván kezelni. A Webfleet Solutions segíti a menedzsereket és a vállalkozásokat az elektromos átállásban, miközben a kifejlesztett szoftvere a hatékonyságot növeli.

 

Elektromos flottára váltás

A jelenleg érvényes szén-dioxid-kibocsátásra vonatkozó szigorúbb szabályozások és az elektromos átállást támogató pénzügyi támogatások miatt – kiegészülve az egyéni és üzleti szinten jelentkező fenntarthatóbb életvitel iránti törekvésekkel – az elektromos flották kialakítása az üzemeltetők egyik prioritása. A Webfleet Solutions lehetővé teszi az elektromos járművek hatékony irányítását, a hatékony és eredményes flottabővítést, valamint a töltési költségek minimalizálását. 

 

A Webfleet Solutions előrejelzései szerint az Európában jelenleg kereskedelmi forgalomban használt személygépkocsik és könnyű haszongépjárművek túlnyomó többségét felválthatják az elektromos modellek. Egy 12 hónapos kereskedelmi forgalomban használt 100 000 jármű napi vezetési távolsági anonim és összesített adatai alapján a Webfleet Solutions becslése szerint az európai haszongépjárművek 61%-a lecserélhető lenne elektromos verzióra. Ezen felül, ha a becsléseknek megfelelően elektromos meghajtásra térnének át a vállalatok, akkor a kollektív benzinhasználat több mint 42%-kal, a dízelfogyasztás pedig valamivel több mint 30%-kal csökkenne. Ez az üzemanyag-megtakarítás együttesen 31%-os csökkenést jelentene a szén-dioxid-kibocsátásban. 

 

 

Az elektromos meghajtásra történő átállás lehetőségei 

Miközben továbbra is segít nyomon követni és optimalizálni a sofőrök vezetési stílusát, a WEBFLEET egy új, a flotta elektromossá tételét megkönnyítő tervezési funkcióval is bővült. Az eszköz, amely bármekkora flottaméret esetén képes az optimális elektromos járműarányt megmutatni, segít a felhasználóknak azonosítani azokat a járműveket, amelyek helyettesíthetők elektromos modellel. 

 

A WEBFLEET rendszerével a flottamenedzserek távolról is tájékozódhatnak az elektromos és hibrid járműveik felől, valós idejű információkat biztosítva az akkumulátor töltöttségi szintjéről, a hátralévő hatótávolságról és a töltési időkről, valamint azonosíthatják a legközelebbi töltőállomások helyét. A WEBFLEET a flották tervezési eszközeként is működik, mivel megmutatja mikor és hol töltik a járműveket a sofőrök – így az egyes járművek állapotának megfelelően optimális utazástervezést is lehetővé tesz. 

 

„A Webfleet Solutions nemcsak az iránt elkötelezett, hogy támogassa ügyfeleit elektromos járműveik teljesítmény maximalizálásában, hanem abban is segít nekik, hogy megtalálják az átálláshoz a legjobb lehetőségeket” – mondta Jan-Maarten de Vries, a Bridgestone Mobility Solutions vezérigazgatója a MOVE 2021 rendezvényen. „Folyamatosan új funkciókat fejlesztünk a WEBFLEET elektromos autókezelési rendszeréhez annak érdekében, hogy ügyfeleink számára megkönnyítsük az elektromos átállást a közeljövőben. Büszkék vagyunk arra, hogy hozzájárulhatunk a Bridgestone fenntarthatósági céljaihoz és ahhoz, hogy a sofőrök és flottamenedzserek számára elérhetőbbé és hatékonyabbá tesszük az elektromos mobilitást.”

 

_______________ 

*  12 hónapnyi, 100 000 WEBFLEET flottához tartozó jármű napi vezetési adataiból számítva.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05