Együttműködés a vasúti kiberbiztonság erősítése érdekében

forrás: Prím Online, 2021. december 3. 09:53

A Siemens Mobility és a RazorSecure együttműködési megállapodást írt alá annak érdekében, hogy a gördülőállomány üzemeltetőket világszerte megnövelt vasúti kiberbiztonság felügyeleti megoldásokkal lássák el. A növekvő digitalizáció előnyökkel jár, de felveti a kibertámadások elleni megfelelő védelem szükségességét is. 

 

  •   Siemens Mobility kiterjeszti Railigent partner ökoszisztémáját
  •   Magasabb szintű kiberbiztonság a garantált rendelkezésre állásért 

 

Ezért a két vállalat egyesíti a know-how erőforrásait a komplex szállítási rendszerek biztonsága érdekében: A RazorSecure a vasúti kiberbiztonsági megoldások specialistája, és folyamatosan, valós időben nyomon követi az egyes rendszerek viselkedését és a forgalmat a teljes hálózaton. A Siemens Mobility elkötelezett amellett, hogy garantálja a vasúti rendszerek rendelkezésre állását olyan intelligens digitális eszközkezelő rendszerei segítségével, mint a Railigent.

 

„A valós idejű nyomon követés és a vonataink informatikai és szoftverszerkezetében fellépő rendellenességek lehető legkorábbi észlelése az egyetlen módja annak, hogy a flotta 100 százalékos rendelkezésre állását biztosítani tudjuk, a legmagasabb szintű kiberbiztonság fenntartása mellett. A RazorSecure szakértelmével és bevált megoldásaival segíthet nekünk elérni ezt a célt” – mondta Johannes Emmelheinz, a Siemens Mobility ügyfélszolgálati részlegének vezérigazgatója.

 

„A vasúti ágazatnak kifejezetten a saját egyedi kihívásaira tervezett innovatív megoldásokra van szüksége. A Siemens Mobility-vel való együttműködés során a vasúti kiberbiztonsági szakértelemre és a termékportfóliónkra építve a legjobb átfogó megoldásokat tudjuk kínálni, amelyek fokozzák a gördülőállomány védelmét”, mondta Alex Cowan, a RazorSecure vezérigazgatója. 

 

Az Egyesült Királyság-beli Basingstoke székhelyű RazorSecure a Siemens Mobility partner ökoszisztémájának részévé fog válni. Az úgynevezett Alliance for Availability célja, hogy a komplex kihívásokat együttműködésen keresztül oldja meg, és a legkülönfélébb szolgáltatási folyamatokat, technológiákat és szakértelmet egyesítse egy nyitott ökoszisztémában, annak érdekében, hogy egyesítse a vasúti ágazat, a beszállítók, az üzemeltetők, a partnerek és az egyetemek erőforrásait. Az Alliance for Availability keretében a Siemens Mobility jelenleg 22 partnerrel működik együtt világszerte. 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xiaomi új globális IoT kiberbiztonsági szabványt tett közzé

Az IoT eszközök használatára vonatkozó új közös, globális szabványra vonatkozó javaslatot tett közzé Xiaomi Cyber Security Baseline for Consumer Internet of Things Device Version 2.0 (Kiberbiztonsági Alapok a Fogyasztói IoT Eszközökhöz 2.0) néven a Xiaomi. Ezzel egyidejűleg a vállalat bejelentette, hogy egy újabb IoT-terméke kapta meg a BSI IoT Kitemark tanúsítványt. Két fontos hír, amely tovább erősíti a Xiaomi IoT ökoszisztéma biztonságos működésébe vetett bizalmat.

2022. január 19. 16:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58

Átszámítva közel 40 millió forintot fizettek a világ első SMS üzenetéért

2021. december 21. 17:35