Megérkezett Magyarország első digitális, zöld iránytűje

forrás: Prím Online, 2021. december 3. 12:27

Találd meg, hol ihatsz a közelben fair-trade kávét, hol vásárolhatsz csomagolásmentesen, vagy éppen hol találod a legközelebbi ökotudatos kozmetikát! A népszerű Green Guide Budapest térkép az online térbe költözött és egy átfogó fenntarthatósági platformként született újjá. Az átalakuláshoz az E.ON Hungária Csoport több millió forintos támogatása adta meg a kezdő lépést, a felület közösségi finanszírozás, illetve egy elkötelezett önkéntes csapat segítségével valósulhatott meg.

 

Zöld térképből fenntarthatósági platform

A Green Guide Budapest projekt egy kétnyelvű zöld térképpel indult 2019-ben, amelyen a belváros parkjai, piacai, bolygóbarát vendéglátóhelyei és más fenntartható vállalkozásai, kezdeményezései jelentek meg, így összekötve a kisvállalkozásokat a tudatos városlakókkal, valamint a fővárosba látogatókkal. A projekt sikerén felbuzdulva a csapat elhatározta, hogy az online térben folytatja a pozitív szemléletformálást és egy átfogó fenntarthatósági platform kidolgozásába fog.

 

 

Ahogy a zöld út folytatódik...

2020 óta a csapat közösségi oldalain keresztül hasznos információk és gyakorlati tippek megosztásával segíti a városlakókat életmódjuk zöldítésében, melynek köszönhetően a Green Guide projektnek mára többezres követőbázisa alakult ki. 2021 tavaszán az E.ON is a kezdeményezésük mögé állt, így valósulhatott meg a projekt fejlesztése és a Green Guide idei célja, az online zöld iránytű. 

 

”Napjaink egyik legizgalmasabb kérdése és egyben legnagyobb kihívása a fenntarthatóság, és az ehhez kapcsolódó ötletek, megoldások. Nemrég indult kampányunkban is erre hívjuk fel a figyelmet. Az E.ON Hungária Csoport stratégiájának fő pillérei közé tartozik a fenntarthatóság, ezt a mindennapi zöld tevékenységeink mellett a közösségépítő programok népszerűsítésével és felkarolásával is szeretnénk minél több emberhez eljuttatni. Ezért is álltunk a Green Guide csapata mellé. Hiszünk a közösség erejében, és úgy gondoljuk, akik a Green Guide Online felületet használják, már tettek is egy előremutató lépést a fenntartható jövőért, és minden egyes lépés közelebb visz minket ahhoz, hogy a gyermekeink számára is élhető bolygót teremtsünk” – mondta Károlyi Zsuzsanna, az E.ON márka- és marketingvezetője.  

 

Green Guide Online: hiteles, hasznos, szerethető

Idén a Green Guide csapata független fenntarthatósági szakértők bevonásával kidolgozott egy kritériumrendszert a vállalkozások felméréséhez, ezzel is megalapozva, hogy a platform hiteles és objektív felületet adjon az oldalon szereplő vállalkozások tudatos törekvéseinek, illetve a fenntartható városi élet bemutatására. 

 

A Green Guide Online célja, hogy hiánypótló módon összefogja a különböző piaci szektorok fenntartható vállalkozásait és a zöld kezdeményezéseket, valamint közérthető és szerethető módon, szűrt információkat közvetítve bemutassa a zöld trendeket, hogy a pozitív inspiráció még több emberhez jusson el, tudatos cselekvésre ösztönözve a városlakókat és a vállalkozásokat is. 

 

 

A fenntarthatóbb mindennapokért épül

A mobilbarát weboldal egyik fő eleme egy térképes, kereshető szolgáltatói adatbázis, mely különböző szűrők és szempontok alapján segít fenntartható szolgáltatókat találni megannyi szektorban, Budapesten és vidéken egyaránt. A legelső vállalkozások már felkerültek, és a csapat várja a további jelentkezőket a folyamatosan bővülő adatbázisba!

 

De nem csak zöld helyeket és szolgáltatókat találunk az oldalon: a platformon helyet kapott a Green Guide korábbi blogjáról már ismert zöld magazin és egy eseménynaptár is, melyek mind a csapat fő misszióit, az edukáció, inspiráció és közösségépítés céljait szolgálják.

 

Kapcsolódj be!

Légy te is a változás része, és csatlakozz a bolygóbarátok közösségéhez! Regisztrálj az oldalra, mentsd el kedvenc tartalmaidat, és adj visszajelzést a vállalkozásoknak, hogy más is szívesen vásároljon tőlük! Ha pedig úgy érzed, vállalkozásodnak helye van a zöld szolgáltatók térképén, itt jelentkezhetsz!

 

A Green Guide új platformjáról és a csapat céljairól egy videó:

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjazták az építőipar „rocksztárját”

Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatója vehette át az idei "Év Építőipari Személyisége" díjat. A szakember 30 éve képzi és inspirálja a szakembereket és az építőanyag kereskedőket, emellett támogatja a megrendelőket építési álmaik valóra váltásában. Legyen szó TikTok videóról, egy medence burkolásáról készülő oktatóanyagról, vagy ezer szakember motiválásáról egy konferencián, Markovich Béla mindenhol ott vagy és minden lehetőséget megragad, közvetlenül hozzájárulva az építőipar kultúrájának fejlődéséhez.

2024. március 29. 15:16

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05