Teams Essentials: egyszerűen használható kollaborációs platform kisvállalkozásoknak

forrás: Prím Online, 2021. december 4. 13:47

Decembertől már elérhető lesz az új Microsoft alkalmazás, a Teams Essentials. A működtetéséhez még csak Office csomagra sem lesz szükség és egy Microsoft Accounton keresztül megvásárolható lesz. Az alkalmazás a Teams legfontosabb funkciót kínálja különösen kedvező áron a néhány főt, legfeljebb 50 embert foglalkoztató kisvállalkozásoknak. A Microsoft egy egyszerűen használható kommunikációs és kollaborációs eszközt ad ezzel a kkv-k kezébe.

A Teams Essentials név mostantól nemcsak egy tanfolyam neve, hanem egy új applikációé is, amely független a Microsoft irodacsomagjától, de tartalmazza a jólismert Teams legfontosabb funkcióit, a nagytestvérénél lényegesen alacsonyabb áron, és a Microsoft 365 csomagtól függetlenül.

 

Az új applikációt kifejezetten a néhány, legfeljebb 25 főt foglalkoztató vállalkozásoknak szánja a Microsoft, de alkalmassá lehet tenni az 50 munkavállóval működő vállalkozások kiszolgálására is. Az alkalmazás decembertől lesz elérhető az egész világon. Fejlesztői szerint a versenytársainál jóval olcsóbban kínál majd egy professzionális kommunikációs platformot a vállalkozások számára.

 

A Teams Essentials közvetlenül, Microsoft Accounton keresztül lesz megvásárolható, vagyis ehhez nem lesz szükség Microsoft értékesítési csatorna és támogatás igénybevételére – ezzel is egyszerűbbé tették a kisvállalkozások dolgát. Ettől függetlenül, azért lesz olyan Teams Essentials verzió is, amelyet a nagyobb vállalatok vehetnek meg az ismert csatornákon.

 

 

A Microsoft az új termékkel nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a kkv-kra. „A Teams Essentials-el a vállalkozások termelékenységét és a munkahelyi együttműködést szeretnénk segíteni az új eszközzel” – mondta el Chris Mattheisen, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója. „Magyarországon ezek a cégek adnak munkát a foglalkoztatottak kétharmadának, a nemzeti össztermék 46 százalékát állítják elő. A járvány ezeket vállalkozásokat különösen erősen sújtotta. Ezért és nemzetgazdasági súlyuk miatt, bármilyen eszköz, amely a hatékonyságnövelésükhöz járul hozzá, nagymértékben kihat a teljes nemzetgazdaság teljesítményére” – emelte ki a Microsoft Magyarország vezetője.

 

A hazai arányok megfelnek az európai átlagnak, ahol a kkv-k ugyancsak a kontinens GPD-jének felét állítják elő és három munkavállalóból kettőt foglalkoztatnak, a munkahelyek 85 százalékát és az európai hozzáadott érték három-ötödét ezek állítják elő. Az európai szabadalmak egy ötöde is tőlük származik.

 

Az OECD számításai szerint a kkv-k 70-80 százaléka volt kénytelen 30-50 százalékos bevételkiesést elkönyvelni az elmúlt évben a járvány és a beszállítói láncok sérülése miatt. Ahhoz, hogy ezek a cégek képesek legyenek talpra állni, át kell alakítaniuk a működésüket, esetleg új termékekre és szolgálatásokra kell átállniuk. Mindeközben a munkavállalóikat is meg kell tartaniuk, vagy újakat kell toborozniuk egy különösen változékony és bizonytalan munkaerőpiacon. Mindezek nemcsak azt kívánják meg a vállalkozásoktól, hogy új technológiákat kezdjenek el alkalmazni, hanem azt is, hogy változtassanak a munkakultúrájukon, hogy képesek legyenek megelőlegezni a jövő változásait.

 

Az elmúlt két év megmutatta, hogy azok a vállalkozások élik túl a piac változásait, amelyek még erőteljesebben digitalizálják a működésüket. A kis- és középvállalkozások sok tekintetben leutánozták a nagyokat: átalakították a munkafolyamataikat és az üzleti modelljeiket, képezték a munkavállalóikat, felgyorsították a termékinnovációt. Ma már nem az a kérdés, hogy képesek-e a hibrid munkavégzést működtetni, hanem sokkal inkább az, hogy kihasználják-e az új technológiában rejlő teljes potenciált – az adatvezérelt döntéshozatalon át a mesterséges intelligencia alkalmazásáig – hogy ezzel tegyék még jövőállóbbá a működésüket.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fenntarthatósági elit klubban a Schneider Electric

Ismét bekerült a legjobbak közé a Schneider Electric a Corporate Knights által évente összeállított, a legfenntarthatóbb módon működő vállalatokat felsoroló Global 100-as listán.

2022. január 20. 19:20

Minden kezdet nehéz: a TOP 5 leggyakoribb akadály, amivel a kezdő vállalkozások szembesülnek

A vállalkozásindítás, illetve a fiatal cégek első időszakának hatékony menedzselése soha nem volt kockázatoktól és nehézségektől mentes – nincs ez másképp manapság sem. Sőt, sok szempontból napjainkban még több problémával kell megküzdeni, gondoljunk csak a kommunikációs csatornák bővülésére és átalakulására, a túltelített piacokra, vagy akár az elmúlt két évben az életünk részét képező globális pandémiára és annak többek között például a személyes kapcsolattartásra való hatására. Van azonban néhány olyan nehézség, amellyel minden kezdő vállalkozás szembesül. A Brillit.com online üzleti platform szakértői bemutatják a TOP 5 leggyakoribb problémát és megoldásait.

2022. január 20. 17:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58

Átszámítva közel 40 millió forintot fizettek a világ első SMS üzenetéért

2021. december 21. 17:35