Teams Essentials: egyszerűen használható kollaborációs platform kisvállalkozásoknak

forrás: Prím Online, 2021. december 4. 13:47

Decembertől már elérhető lesz az új Microsoft alkalmazás, a Teams Essentials. A működtetéséhez még csak Office csomagra sem lesz szükség és egy Microsoft Accounton keresztül megvásárolható lesz. Az alkalmazás a Teams legfontosabb funkciót kínálja különösen kedvező áron a néhány főt, legfeljebb 50 embert foglalkoztató kisvállalkozásoknak. A Microsoft egy egyszerűen használható kommunikációs és kollaborációs eszközt ad ezzel a kkv-k kezébe.

A Teams Essentials név mostantól nemcsak egy tanfolyam neve, hanem egy új applikációé is, amely független a Microsoft irodacsomagjától, de tartalmazza a jólismert Teams legfontosabb funkcióit, a nagytestvérénél lényegesen alacsonyabb áron, és a Microsoft 365 csomagtól függetlenül.

 

Az új applikációt kifejezetten a néhány, legfeljebb 25 főt foglalkoztató vállalkozásoknak szánja a Microsoft, de alkalmassá lehet tenni az 50 munkavállóval működő vállalkozások kiszolgálására is. Az alkalmazás decembertől lesz elérhető az egész világon. Fejlesztői szerint a versenytársainál jóval olcsóbban kínál majd egy professzionális kommunikációs platformot a vállalkozások számára.

 

A Teams Essentials közvetlenül, Microsoft Accounton keresztül lesz megvásárolható, vagyis ehhez nem lesz szükség Microsoft értékesítési csatorna és támogatás igénybevételére – ezzel is egyszerűbbé tették a kisvállalkozások dolgát. Ettől függetlenül, azért lesz olyan Teams Essentials verzió is, amelyet a nagyobb vállalatok vehetnek meg az ismert csatornákon.

 

 

A Microsoft az új termékkel nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a kkv-kra. „A Teams Essentials-el a vállalkozások termelékenységét és a munkahelyi együttműködést szeretnénk segíteni az új eszközzel” – mondta el Chris Mattheisen, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója. „Magyarországon ezek a cégek adnak munkát a foglalkoztatottak kétharmadának, a nemzeti össztermék 46 százalékát állítják elő. A járvány ezeket vállalkozásokat különösen erősen sújtotta. Ezért és nemzetgazdasági súlyuk miatt, bármilyen eszköz, amely a hatékonyságnövelésükhöz járul hozzá, nagymértékben kihat a teljes nemzetgazdaság teljesítményére” – emelte ki a Microsoft Magyarország vezetője.

 

A hazai arányok megfelnek az európai átlagnak, ahol a kkv-k ugyancsak a kontinens GPD-jének felét állítják elő és három munkavállalóból kettőt foglalkoztatnak, a munkahelyek 85 százalékát és az európai hozzáadott érték három-ötödét ezek állítják elő. Az európai szabadalmak egy ötöde is tőlük származik.

 

Az OECD számításai szerint a kkv-k 70-80 százaléka volt kénytelen 30-50 százalékos bevételkiesést elkönyvelni az elmúlt évben a járvány és a beszállítói láncok sérülése miatt. Ahhoz, hogy ezek a cégek képesek legyenek talpra állni, át kell alakítaniuk a működésüket, esetleg új termékekre és szolgálatásokra kell átállniuk. Mindeközben a munkavállalóikat is meg kell tartaniuk, vagy újakat kell toborozniuk egy különösen változékony és bizonytalan munkaerőpiacon. Mindezek nemcsak azt kívánják meg a vállalkozásoktól, hogy új technológiákat kezdjenek el alkalmazni, hanem azt is, hogy változtassanak a munkakultúrájukon, hogy képesek legyenek megelőlegezni a jövő változásait.

 

Az elmúlt két év megmutatta, hogy azok a vállalkozások élik túl a piac változásait, amelyek még erőteljesebben digitalizálják a működésüket. A kis- és középvállalkozások sok tekintetben leutánozták a nagyokat: átalakították a munkafolyamataikat és az üzleti modelljeiket, képezték a munkavállalóikat, felgyorsították a termékinnovációt. Ma már nem az a kérdés, hogy képesek-e a hibrid munkavégzést működtetni, hanem sokkal inkább az, hogy kihasználják-e az új technológiában rejlő teljes potenciált – az adatvezérelt döntéshozatalon át a mesterséges intelligencia alkalmazásáig – hogy ezzel tegyék még jövőállóbbá a működésüket.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38