Kiváló munkakörülményekért nyert munkáltatói díjat az SAP Hungary

forrás: Prím Online, 2021. december 9. 15:07

Az SAP Hungary elnyerte az Inspiring Employers tanácsadó cég legmagasabb és legrangosabb "Elite Shining Star" díját a kiemelkedő munkahelyi körülmények, illetve a munkavállalók számára kialakított kezdeményezései miatt. A magyarországi SAP-t az Inspiring Employers 10 szempont alapján értékelte, amelyek például a vállalat által megteremtett munkafeltételek minőségét mérik. Emellett felmérték a magyarországi IT szakemberek márkaismeretét, munkáltatók felé támasztott preferenciáit és a különböző vállalatokról alkotott percepcióit is. Az összesen 150 000 IT szakembert elérő, harmadik fél és saját csapatuk által végzett felmérésekből többek között az látszik, hogy a fejlesztők leginkább a legújabb technológiát alkalmazó és anyagilag stabil cégeket keresik a piacon. 

Magyarországon 1997 óta működik SAP leányvállalat, 2005 óta pedig saját fejlesztési központ is helyet kapott Budapesten SAP Labs Hungary néven. Az évek során folyamatosan bővült a szervezet, jelenleg több mint 1350-en dolgoznak a fővárosi Graphisoft Parkban. Közülük több mint 1000 fő szoftverfejlesztő, akik 34 különböző nemzetiségből érkeztek és több mint kétharmaduk Y generációs. A pandémia ellenére a vállat az idei évben is bővülni tudott, nagyjából 11 százalékos növekedés látható a létszámot tekintve, és jelenleg is több mint 100 nyitott pozícióra keresnek embereket, főként fejlesztői területen.

 

 

Az SAP Hungary nagy hangsúlyt fektet a munkavállalói élmény mérésére és fejlesztésére, ennek érdekében saját, a termékportfóliójában is megtalálható megoldásokat, és külső tanácsadó cégek szolgáltatásait is rendszeresen igénybe veszi. Utóbbira példa az amerikai Inspiring Employers felmérése, ami idén ősszel világította át az SAP Hungary-t és néhány versenytársát a régióban, illetve mérte fel a magyarországi viszonyokat az IT szakemberek körében.

 

A magyarországi SAP-t az Inspiring Employers 10 kulcsfontosságú szervezeti tulajdonság alapján értékelte: a tehetséges munkavállalók bevonzása, a beléptetés folyamata, jutalmazás és elismerés, tanulási és fejlődési lehetőségek, karrierfejlesztés, átláthatóság, sokszínűség és befogadás, munkavállalói jólét, társadalmi felelősségvállalás és fenntarthatóság, valamint a munkáltatói márkaépítés. Az eredmények azt mutatják, hogy az SAP Hungary kiemelkedő a tehetségek bevonzása, a sokszínűség és befogadás, illetve a munkavállalóknak biztosított juttatási csomagok tekintetében. 

 

 

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a belső folyamatainkat időről időre megvizsgáljuk és elsődlegesen a kollégák visszajelzése alapján, illetve az Inspiring Employers tanácsadókhoz hasonló külső szemlélők javaslatai szerint tökéletesítsük. Az "Elite Shining Star" díj egy jó visszajelzés számunkra is, hogy ezek a kezdeményezések célba érnek és a nap végén a munkavállalóink elégedettségét növelik. Folyamatosan keressük a tehetséges szakembereket, az ilyen felmérések segítségével információt kapunk arról is, hogy a hazai fejlesztők mire vágynak és ennek megfelelően tudjuk kialakítani számukra az ajánlatainkat.” – mondta el Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója.

 

Az Inspiring Employers által végzett felmérés alapján a magyarországi szoftverfejlesztőket az új megoldások fejlesztése (63%), a legfrissebb tudás megszerzése (62%), a kihívásokkal teli munkakör (46%) és az átlag feletti kompenzációs csomag (45%) motiválja leginkább a munkájuk során. Az adatokból az is látszik, hogy a legtöbb fejlesztő a fizetéssel kapcsolatos elégedettlenségek miatt vált munkahelyet Magyarországon, de szintén fontos számukra az is, hogy egy olyan munkahelyen dolgozzanak, aminek alapvetően jó megítélése, reputációja van az adott országban.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05