Környezettudatos fejlesztések a Samsung háztartási gépeinél 2022-ben

forrás: Prím Online, 2022. január 9. 10:10

A Samsung idei fenntarthatósági kezdeményezései hozzájárulnak a háztartási berendezések környezettudatos fejlesztéséhez. A vállalat a környezeti terhelést csökkentő termékekkel és a mindennapokban igénybe vehető szolgáltatásokkal is fellép a fenntarthatósági problémák ellen.

„A CES 2022 kiállításon bemutattuk, hogyan szeretnénk hozzájárulni az egész világot érintő, környezetvédelmi és fenntarthatósági kihívások elleni harchoz – mondta el Hyesoon Yang, a Samsung Digitális berendezések üzletágának alelnöke és a felhasználói élményért felelős csapatának vezetője. – Együttműködéseken keresztül hozzájárulunk a mikroműanyag-szennyezés csökkentéséhez, támogatjuk a felhasználókat az energiafogyasztásuk csökkentésében, újrahasznosított anyagok használatával csökkentjük a hulladéktermelést és egyre több termék esetében átállunk a környezettudatos csomagolások alkalmazására, valamint folyamatosan keressük a további módjait annak, hogyan tehetnénk még többet a bolygónkért és a fenntarthatóbb jövőért.”

 

Technológia a környezetszennyezés ellen

A Samsung 2022-től az amerikai ruházati márkával, a Patagoniával is együttműködik. A CES 2022 kiállításon bejelentett kezdeményezés célja a mikroműanyagok használatának és az óceáni ökoszisztémára gyakorolt hatásának csökkentése. A Patagonia vállalati vízióért felelős igazgatója, Vincent Stanley a bejelentésen elmondta: „Az együttműködés nagyszerű példa arra, hogyan segíthetnek a vállalatok a klímaváltozás megállításában és a természet egyensúlyának helyreállításában.”

 

A Patagonia elkötelezett az innovatív alapanyagok használata mellett, amelyekkel csökkentheti a környezeti terhelést. A ruházati vállalat a jövőben a Samsungot is segíti majd terméktesztelésben, kutatási eredményekkel és az Ocean Wise nevű civilszervezettel való együttműködés elindításával. A Samsung az elmúlt években folyamatosan fejlesztett olyan megoldásokat, amelyek ellensúlyozhatják a mikroműanyagok negatív hatásait.

 

A Samsung Bespoke Víztisztítója*  nemrégiben elnyerte az NSF International minősítését, a 0,5 és 1 mikrométeres részecskék, mint például a mikroműanyagok kiszűréséért. A Samsung ezzel az elsők között kapta meg a hitelesítést a víztisztító gépére.    

 

Hatékonyabb energiatakarékosság és környezettudatosabb energiafelhasználás 

A hatékonyabb energiafelhasználás és a fenntartható életmódra való áttérés érdekében a Samsung a Q CELLS-szel együtt létrehozta a SmartThings Energy új, Nulla energiaigényű otthonok integrációja**  funkciót. Ez a megoldás napelemekből és energiatároló rendszerekből származó adatokkal segíti a felhasználókat a saját háztartásuk energiahatékonyságának növelésében.

 

 

 

A SmartThings Energy figyeli a fogyasztók csatlakoztatott eszközeinek energiafelhasználását, és a használati szokásaik alapján energiatakarékossági módszereket javasol. Az egyesült államokbeli Wattbuy és az angol Uswitch vállalatokkal együttműködve a SmartThings Energy lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy áttérjenek a lakóhelyük legköltséghatékonyabb energiaszolgáltatójára.

 

Az újrahasznosított műanyagok alkalmazása a következő szintre lép

A Samsung növeli a háztartási készülékeiben felhasznált újrahasznosított műanyagok mennyiségét, és kiterjeszti az újrahasznosított műanyag felhasználását a készülékek belső alkatrészeiről a külső elemekre is.

 

A vállalat az újrahasznosított műanyagok felhasználására vonatkozó célját a 2021-es 5 százalékról 2024-ig*** 30 százalékra növeli a háztartási készülékeiben. Ez a 2021-es 25 000 tonnáról 158 000 tonnára nő 2024-ig. 

 

A Samsung egy új típusú, újrahasznosított polipropilén anyagot is kifejlesztett mosógépeihez. Az elviteles dobozokhoz és az arcmaszkok zsinórjaihoz hasonló tárgyakból származó eldobott polipropilén és polietilén felhasználásával a vállalat új típusú újrahasznosított gyantát hozott létre, amely jobban ellenáll a külső behatásoknak.

 

Fenntarthatóbb csomagolás

A Samsung kiterjeszti az ökocsomagolás használatát, így több terméknél lesz elérhető, beleértve a háztartási készülékeket, így a porszívókat, a mikrohullámú sütőket és a légtisztítókat is. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy újrahasznosítsák azokat a dobozokat, amelyekbe a termékeket csomagolták.

 

Az ökocsomagolás kiterjesztését először 2021-ben vezették be Koreában, 2022-ben pedig világszerte egyre több termék kerül majd környezettudatos csomagolásba.

 

__________________

*  A Bespoke Víztisztító Magyarországon nem elérhető.

**  Az elérehtőség országtól függően eltérő lehet. Elsőként az Egyesült Királyságban érhető el 2022 első felében, majd a második félévben Németországban, 2023-ban pedig az USA-ban.

***  A felhasznált alkatrészek tömegének százalékában.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A jövőbiztos energiaellátást kutatja a BME és az MVM

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az MVM és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és ezzel egyidejűleg közös kutatási programokat is indítanak. A partnerek a klímasemleges gazdaság feltételeit, valamint a villamosenergia-szektort érintő innovatív műszaki, üzleti, illetve szabályozási megoldásokat vizsgálják a BME Zéró Karbon Központjának részvételével.

2022. január 18. 17:02

Milyen lesz a jövő munkahelye?

A hibrid munkavégzés során fennakadásokat okozhat a munkakörnyezet folyamatos változása. A jobb kommunikáció és az együttműködés hatékonyságának növelése érdekében a Dell Technologies vázolt pár potenciális megoldást, amelyek a jövő munkahelyének szerves részei lehetnek.

2022. január 18. 11:20

Mobil robotok támogatják az okostévék összeszerelését is

A Mirgor gyárában televíziók, okostévék és monitorok készülnek, 24-től 85 colos méretben, okos 4k és 8k technológiával. A TV-gyár ellátási folyamatának technológiai továbbfejlesztése érdekében a vállalat lecserélte korábbi félautomata, sofőrök által vezetett szállítójárművekre támaszkodó, szinte manuálisan működtetett rendszerét öt MiR AMR-re, amelyeket a MiR Fleet rendszerén keresztül irányít. Az újítás nagymértékű javulást eredményezett a biztonság, a helykihasználás és az anyagok gyártósorra való érkezése tekintetében.

2022. január 17. 19:50

Blockchain: átalakulás vár a legtöbb iparágra

A megosztott főkönyvi megoldások jelenlegi helyzetét leginkább az internet '90-es években betöltött szerepéhez lehetne hasonlítani: a Deloitte szakértői szerint a blokklánc technológia alapvetően változtatja meg a telekommunikáció, média és szórakoztatás, termelés, egészségügy és kereskedelem területeit, ahol alkalmazásában jelentős növekedés tapasztalható. Mostanra azonban a blockchaint övező hurráoptimizmust felváltotta a stratégiai gondolkodás.

2022. január 17. 18:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58

Átszámítva közel 40 millió forintot fizettek a világ első SMS üzenetéért

2021. december 21. 17:35