Felhőcampus születik Zalaegerszegen

forrás: Prím Online, 2022. január 21. 09:51

Együttműködési megállapodást írt alá a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Zala Megyei Szervezete. 

Született egy másik együttműködési megállapodás is, amit a Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonában lévő Delta Systems Kft., Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Zala Megyei Szervezete egy-egy képviselője látott el kézjegyével. A két megállapodás egymásra épül, a 2021 és 2027 közötti időszakra vonatkozik, és a Felhő Campus elnevezésű programhoz kapcsolódik, mellyel Magyarország legmodernebb egyetemi kampusza jön létre. 

 

Az együttműködések célja a zalai regionális és interregionális innovációs, gazdasági ökoszisztéma HUB létrehozása. A projekttagok egy együttműködésben kiemelt szerepet vállalnak, hogy olyan technológia fejlesztési együttműködéseket segítsenek elő, amelyek a legmodernebb ipari digitalizációs megoldásokat felhasználva erősítik a regionális kis- közép és nagyvállalkozások versenyképességét A program összhangban van Zalaegerszeg gazdaságfejlesztési irányaival, valamint az Északnyugat-Magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna fejlesztési törekvéseivel is. 

 

"A Delta Systems Kft. stratégiai célja, hogy a legmodernebb ipari automatizációs technológiákkal kiemelt szerepet vállaljon a regionális hazai vállalkozások hatékonyságának, eredményességének és munkaerő vonzó képességének fejlesztésében. Ugyanilyen fontos célkitűzés, hogy széles körben elérhetővé és a helyi adottságokra könnyen adaptálhatóvá tegye a legújabb technológiai megoldásokat. Integrátorként feladatunknak tartjuk, hogy keressük a kapcsolódási pontokat a kiváló regionális megoldásszállítókkal, startupokkal, kutatólaborokkal akiknek a megoldásait rendszerbe szervezve piaci jelenlétüket erősíteni tudjuk. Meggyőződésem, hogy a mai napon aláírt együttműködési megállapodás kapcsán technológiai tudásbázisunkra építve segíthetjük a program résztvevőinek elképzeléseit.” – jelentette ki a szerződés aláírása kapcsán Vidra László, a Delta Systems Kft. ügyvezető igazgatója.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okostelefonból POS-terminál

Kiugróan sikeres évet zárt az OTP Bank fintech leányvállalata, az OTP Mobil, amely széles körben kínál készpénzmentes fizetési és a mindennapi ügyintézést megkönnyítő szolgáltatásokat. A Simple megoldások „legfiatalabb tagja”, a SimpleBusiness alkalmazás a 2020-as elindítása óta négy, két QR-kód alapú és két fizetési linken alapuló lehetőséget kínál a vállalkozásoknak elektronikus fizetésre. Ez a csomag bővül most egy ötödik elemmel, a bankfüggetlen és sokoldalú érintéses fizetési funkcióval.

2022. május 20. 12:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24