Felpörgeti a víztechnológiai fejlesztéseket a Xylem

forrás: Prím Online, 2022. január 23. 16:35

Új, innovatív finanszírozási mechanizmus támogatásáról döntött a globális víztechnológiai piac meghatározó szereplője, a Xylem. Az Isle Utilities vízügyi tanácsadó céggel közösen elindított „Trial Reservoir” nevű kezdeményezés egy új megközelítés a forradalmi vízügyi technológiák anyagi támogatására és elterjesztésére. A két cég együttműködésével megvalósuló program hozzáférést biztosít a víztechnológiai innovátorok számára a kísérleti projektekhez szükséges tőkéhez, kezdetben főként a vízkezelő rendszerek széndioxid-kibocsátását csökkentő technológiákra összpontosítva. 

A Trial Reservoir programon keresztül a korai fázisban lévő technológiai vállalatok juthatnak anyagi forráshoz, ami lehetővé teszi számukra, hogy a vízművekkel közösen teszteljék megoldásaikat. A pénzügyi alapot a sikeres fejlesztéseknek köszönhetően megkötött kereskedelmi szerződésekből származó bevételből töltik fel. A Xylem a kezdeményezés egyik fő támogatója, de a vízügyi szektor más vezető szereplői is közreműködnek a programban.

 

"Az innováció és a vízgazdálkodás új megközelítési módjai elengedhetetlenek lesznek a városok és közösségek számára, hogy megoldhassák a növekvő vízügyi kihívásokat és csökkentsék széndioxid kibocsátásukat" – mondta Sivan Zamir, a Xylem Innovation Labs vezetője. "Ez az alap segít csökkenteni az áttörést jelentő innovációk bevezetésének és széleskörű elterjesztésének egyik legnagyobb akadályát: annak eldöntését, hogy ki fizeti a kísérletet. Az alap önmagában is fontos innováció, mivel ez egy új finanszírozási koncepció, amely csökkenti a közösségek vízügyi kihívásainak megoldására alkalmas új technológiák tesztelésének gazdasági kockázatát" – fűzte hozzá Sivan Zamir.

 

 

"Az, hogy a Xylem támogatja a Trial Reservoir kezdeményezést sokkal többet jelent annál, hogy pénzügyi forrást biztosít a víziközművek innovációjához" – jelezte Dr. Piers Clark, az Isle Group elnöke. "A Trial Reservoir összehozza az új technológiák piacra viteléhez szükséges összes szereplőt – közműszolgáltatókat, befektetőket, startupokat, nonprofit szervezeteket. A pénzügyi bizonytalanság megszüntetésével a közműszolgáltatók és az innovátorok együttműködéseik során a közösségek vízügyi kihívásainak megoldására és az új vízügyi technológiák piaci kipróbálására összpontosíthatnak."

 

A Trial Reservoir kezdeményezés globális, vagyis az innovatív technológiákat fejlesztő vállalkozások a világ minden részéről – így akár Magyarországról is – jelentkezhetnek a programra. Az egyetlen követelmény, hogy a tesztelt technológiának hozzá kell járulnia a vízrendszer szénlábnyomának csökkentéséhez, legyen szó akár városi közműről, akár ipari/kereskedelmi vízfelhasználóról. A Trial Reservoir finanszírozásával megvalósuló első kísérleti projektekre várhatóan még 2022 első negyedévében sor kerül.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így alakítják a jövőt a Pécsi Tudományegyetem hallgatói

Tizenkét innovatív kutatás-fejlesztési projekt indul a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán a Huawei SEEDs Kiválósági Ösztöndíjprogram keretében. A mérnökhallgatók által jegyzett tudományos projektek valós iparági és társadalmi problémákra keresnek megoldást a legmodernebb technológiák – így a mesterséges intelligencia (MI), vagy a virtuális valóság (VR) – segítségével. A többi között intelligens parkolórendszert, a siketeket segítő jelnyelvfelismerő alkalmazást fejlesztenek, okospólókat felhasználva csoportok fizikai paramétereit – például katonák állóképességét – monitorozó megoldást hoznak létre, valamint egy olyan VR-alapú szimulációt is készítenek, amely az építőipari munkásokat segíti a biztonságosabb munkavégzésben. 

2022. július 7. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24