Felpörgeti a víztechnológiai fejlesztéseket a Xylem

forrás: Prím Online, 2022. január 23. 16:35

Új, innovatív finanszírozási mechanizmus támogatásáról döntött a globális víztechnológiai piac meghatározó szereplője, a Xylem. Az Isle Utilities vízügyi tanácsadó céggel közösen elindított „Trial Reservoir” nevű kezdeményezés egy új megközelítés a forradalmi vízügyi technológiák anyagi támogatására és elterjesztésére. A két cég együttműködésével megvalósuló program hozzáférést biztosít a víztechnológiai innovátorok számára a kísérleti projektekhez szükséges tőkéhez, kezdetben főként a vízkezelő rendszerek széndioxid-kibocsátását csökkentő technológiákra összpontosítva. 

A Trial Reservoir programon keresztül a korai fázisban lévő technológiai vállalatok juthatnak anyagi forráshoz, ami lehetővé teszi számukra, hogy a vízművekkel közösen teszteljék megoldásaikat. A pénzügyi alapot a sikeres fejlesztéseknek köszönhetően megkötött kereskedelmi szerződésekből származó bevételből töltik fel. A Xylem a kezdeményezés egyik fő támogatója, de a vízügyi szektor más vezető szereplői is közreműködnek a programban.

 

"Az innováció és a vízgazdálkodás új megközelítési módjai elengedhetetlenek lesznek a városok és közösségek számára, hogy megoldhassák a növekvő vízügyi kihívásokat és csökkentsék széndioxid kibocsátásukat" – mondta Sivan Zamir, a Xylem Innovation Labs vezetője. "Ez az alap segít csökkenteni az áttörést jelentő innovációk bevezetésének és széleskörű elterjesztésének egyik legnagyobb akadályát: annak eldöntését, hogy ki fizeti a kísérletet. Az alap önmagában is fontos innováció, mivel ez egy új finanszírozási koncepció, amely csökkenti a közösségek vízügyi kihívásainak megoldására alkalmas új technológiák tesztelésének gazdasági kockázatát" – fűzte hozzá Sivan Zamir.

 

 

"Az, hogy a Xylem támogatja a Trial Reservoir kezdeményezést sokkal többet jelent annál, hogy pénzügyi forrást biztosít a víziközművek innovációjához" – jelezte Dr. Piers Clark, az Isle Group elnöke. "A Trial Reservoir összehozza az új technológiák piacra viteléhez szükséges összes szereplőt – közműszolgáltatókat, befektetőket, startupokat, nonprofit szervezeteket. A pénzügyi bizonytalanság megszüntetésével a közműszolgáltatók és az innovátorok együttműködéseik során a közösségek vízügyi kihívásainak megoldására és az új vízügyi technológiák piaci kipróbálására összpontosíthatnak."

 

A Trial Reservoir kezdeményezés globális, vagyis az innovatív technológiákat fejlesztő vállalkozások a világ minden részéről – így akár Magyarországról is – jelentkezhetnek a programra. Az egyetlen követelmény, hogy a tesztelt technológiának hozzá kell járulnia a vízrendszer szénlábnyomának csökkentéséhez, legyen szó akár városi közműről, akár ipari/kereskedelmi vízfelhasználóról. A Trial Reservoir finanszírozásával megvalósuló első kísérleti projektekre várhatóan még 2022 első negyedévében sor kerül.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar startup fejlesztését integrálják az SAP bérszámfejtési szoftvereibe

A Salarify mögött álló magyarországi Swipe Technologies Kft. bejelentette együttműködését az SAP Hungary Kft-vel. Ennek révén munkavállalói juttatások digitális adminisztrációját és a jövedelmek rugalmas kifizetését tudja kínálni az SAP a bérszámfejtési rendszereit használó ügyfeleinek Európa-szerte.

2022. május 27. 17:09

Új lehetőségeket teremt Magyarországon az Exadel

Egy nagyvállalat biztonsága ötvözve egy startup vállalkozás rugalmasságával – ez az Exadel filozófiája. Az informatikai cég alig hat hónappal ezelőtt nyitotta meg budapesti irodáját, a következő másfél évben pedig több mint 100 szakember felvételét tervezi. 

2022. május 27. 14:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét a „Megbízható Munkaadók” között az SAP Hungary

2022. május 25. 12:15

Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

2022. május 23. 19:40

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35