Ismét a világ legmegbecsültebb vállalatai között a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2022. február 9. 21:07

Az Amazonnal, az Apple-lel és a Microsofttal együtt a Schneider Electric is ismét felkerült idén a Fortune magazin világ legelismertebb vállalatait bemutató listájára. Ez már sorban az ötödik év, hogy az energiamendzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat szerepel a rangsorban. Az elektronikai ipar képviselői között a harmadik lett a listán a cég. 

Az, hogy a Schneider Electric ismét szerepel a Fortune magazin „World’s Most Admired Companies” (A világ legmegbecsültebb vállalatai) rangsorában, a vállalat innováció, fenntarthatóság, sokszínűség és befogadás iránti elkötelezettségének bizonyítéka. A társaság olyan kezdeményezései képviselik ezeket az értékeket, mint a 2005-ben indított Schneider Sustainability Impact (SSI) barométer, az éghajlatváltozás következményeivel kapcsolatos tanácsadási üzletág bővítése, valamint beszállítóinak támogatása abban, hogy 2025-re felére csökkentsék széndioxid-kibocsátásukat. Ezeket az erőfeszítéseket és az elért eredményeket több mint egy évtizede számos díjjal, illetve a társaság tekintélyes rangsorokban történő szereplésével ismerik el. 

 

"A világ legmegbecsültebb vállalatai közé bekerülni jelentős eredmény, és hűen tükrözi a célkitűzéseinket, valamint a fenntarthatóság és az innováció iránti elkötelezettségünket. Megtisztelő számunkra ez az elismerés, és folytatjuk utunkat, hogy közelebb hozzuk a fejlődést és a fenntarthatóságot mindenki számára" - mondta el Charise Le, a Schneider Electric HR igazgatója. 

 

 

A világ legelismertebb vállalatainak listáját az Apple vezeti, az Amazon és a Microsoft előtt. A Fortune magazin idei rangsorában a Schneider Electric az elektronikai ipar képviselői között a harmadik helyen áll, ami jelzi a cég elkötelezettségét egy elektromosabb, digitálisabb és szén-dioxid-mentesebb világ építése iránt. 

 

A Fortune rangsorának összeállításába a magazin és a projektben partnerként közreműködő Korn Ferry tanácsadócég összesen több mint 3700 vállalati vezetőt és elemzőt vont be, akik 9 szempont alapján értékelték a társaságokat. A listán szereplő 333 vállalkozás az ezer legnagyobb árbevételű amerikai cég, illetve 500, az Egyesült Államokon kívüli központtal rendelkező, 10 milliárd eurót meghaladó éves árbevételű társaság közül került ki. A rangsor összeállításában közreműködő cégvezetők és elemzők többek között a befektetési aktivitást, a termékeket, a társadalmi felelősségvállalást, illetve a tehetséggondozást is figyelembe vették az egyes vállalatok értékelésekor. A Schneider Electric magas értékelést kapott az innováció, valamint a termékek és szolgáltatások minősége tekintetében.

 

Az elmúlt hetekben a Schneider Electric több elismerést is elnyert. A vállalat idén sorban a 11. alkalommal van ott a Corporate Knights legfenntarthatóbban működő vállalatokat bemutató százas listáján, emellett pedig négy, ESG (Environmental, Social and Governance – Környezet, Társadalmi és Irányítási) index-ben is szerepelt, köztük a CDP Climate Change A listáján, illetve a Dow Jones Sustainability World Index 322 vállalata között, amelyeket az ESG területeken legjobb teljesítményt nyújtó cégek közül választottak ki. 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Javították a Magyar Telekom hitelkockázati besorolását

A Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB), továbbiakban „Társaság”), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy a Scope Ratings GmbH, a hitelminősítés éves felülvizsgálata eredményeként pozitívra javította a Magyar Telekom kibocsátói hitelkockázati besorolásának kilátását, valamint megerősítette a Társaság kibocsátói hitelkockázati besorolását és a nem alárendelt, nem biztosított adósságához tartozó BBB+ minősítést.

2023. szeptember 26. 17:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59