Díjat alapított a piacvezető online számlázó

forrás: Prím Online, 2022. február 11. 18:23

A felelős fintech újságírásnak van jövője. És közös felelősségünk tenni érte. A pénzügyi technológiákkal kapcsolatos általános tájékozottság szintje ma még nem túl magas, de egy új pályázat segíthet javítani a helyzeten.

A Számlázz.hu, Magyarország piacvezető online számlázója a Péntech digitális cégfinanszírozási platform szakmai támogatásával díjat alapított, pénzjutalmat és széles körű publicitást ígérve a szerzőknek. A díjat havonta osztják ki azoknak, akik a szakmai zsűri ítélete és a közönség szavazatai alapján a legjobb írott, képi, videós vagy hanganyagot készítették fintech témában.

 

Nem hagyhatjuk szó nélkül

A pénzügyi technológiák terén gyors ütemű és nagy ívű a fejlődés, de ezzel összhangban a vállalkozóknál felmerülő kérdések száma is növekszik. Pénzügyekről beszélni nehéz, a hatósági tájékoztatás bonyolult és elrettentő, a technológiai fejlődés viszont óriási: digitalizálódnak a bankok, újgenerációs pénzintézetek jelennek meg, automatizált folyamatok hatják át a pénzügyeket. A fintech térnyerésének gyakorlati következményeiről ugyanakkor keveset hallunk, és még kevesebb a szakmailag megalapozott és a megértést segítő, valóban hasznos anyag.

 

Ezen szeretne változtatni a Felelős Fintech Tartalmakért pályázat és díj, amely olyan anyagok népszerűsítését tűzte zászlajára, amelyek aktuálisak, közérthetőek, valós segítséget nyújthatnak, és még élvezetesek is.

 

felelosfintech.hu

 

Cél: a sokszínűség

Mindenki pályázhat, aki a fintech tárgykörébe tartozó témát dolgoz fel, és a formátumra vonatkozóan sincs megkötés. Írott anyagokon kívül a nagy népszerűségnek örvendő podcastokat és videós anyagokat is várják a szervezők, de multimédiás megoldásokkal és infografikákkal is lehet nevezni. 

 

“Hisszük, hogy egy tartalom nem attól lesz értékes, hogy hol jelenik meg és milyen alakot ölt, hanem a közlés minősége, a megközelítés újszerűsége teszi azt naggyá.” – hangsúlyozza Ángyán Balázs, a Számlázz.hu ügyvezetője.

 

A pályázat azokat is támogatni szeretné, akiknek nincs publikálási lehetősége, viszont van alkotókedve és rálátása a fintech piacra.

 

A célkitűzések között a közönség bevonása is szerepel, ezért bárki jelölhet anyagokat a hónap Felelős Fintech Tartalma címre, és a végső döntésben a közönség véleménye is sokat nyom a latban.

 

Fintech: hitelesítve

Az anyagokat sokszínű szakértő zsűri értékeli. Az ítészek között megtalálhatóak a fintech-szféra minden szegletét ismerő szakemberek: Ács Zoltán, a MKB Fintechlab vezetője, korábban gazdasági újságíró és Réti Bálint, a Magyar Fintech Szövetség elnökhelyettese. Rajtuk kívül a felelős fintech tartalomgyártás szolgálatába állt Bombera Krisztina, aki televíziós munkássága alatt számtalan rendkívül fontos eseményről tudósított, jelenleg pedig egy értékmarketing-vállalat vezetője, és különböző karitatív tevékenységek mellett a vállalati társadalmi felelősségvállalás fejlesztésével is foglalkozik, valamint Mérő László, matematikus, pszichológus, számos nagy sikerű könyv és publikáció szerzője.

 

Hogy jó helyre menjen

A díjazott alkotások szerzői pénzjutalomban részesülnek. A díjat alapító Számlázz.hu úgy döntött, hogy azt az összeget, amit PR anyagokra költene, ezúttal a díj formájában állítja a hiteles tájékoztatás szolgálatába. Bíznak abban, hogy ez ösztönzőleg hat, és egyre több színes, kreatív, hiteles fintech témájú anyag szüleik majd. Ha igen, biztosan van jövője a felelős fintech újságírásnak.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Az LG OLED evo televíziók már a negyedik egymást követő évben kapják meg a környezetbarát minősítést

Az LG 2024-es OLED evo televíziói megkapták a Carbon Trust*  szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséről**  és szén-dioxid méréséről***  szóló tanúsítványait, valamint a Société Générale de Surveillance (SGS) környezetvédelmi védjegyét****, amellyel az LG folyamatos ESG-kezdeményezéseit immár negyedik egymást követő évben ismerték el. Az LG legújabb OLED tévéi továbbá kiérdemelték az Intertek újrahasznosítási tanúsítványát*****, amely immár második éve bizonyítja ezen a téren is az LG környezetvédelmi felelősségvállalását.

2024. április 25. 14:53

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Samsung legújabb képernyői az AI TV-k új korszakát hozzák el

A Samsung az Unbox & Discover eseményen mutatta be 2024-es Neo QLED 8K és 4K, valamint OLED televíziókból és hangprojektorokból álló portfólióját. A világ egyik élvonalbeli televíziógyártójaként elismert Samsung idén bevezetett készülékei olyan hatékony, mesterségesintelligencia (AI)-alapú funkciókkal rendelkeznek, amelyek minőségibb otthoni szórakozást kínálhatnak.

2024. április 25. 11:38

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50