Mire kell figyelni az online számlázó program kiválasztásakor?

forrás: Prím Online, 2022. február 14. 19:43

Milyen szempontokat kell figyelembe venni az online számlázó kiválasztása során? Milyen funkciókkal érdemes rendelkeznie a számlázás biztosítása mellett a programnak? Miért van fontos szerepe az integrációknak? Mutatjuk a válaszokat!

Mindenképpen olyan online számlázó programot érdemes választani, mellyel stresszmentes a számlák kiállítása, precíz a pénzügyi átláthatóság és hatékony az adminisztráció.

 

Lehessen automatizálni a program segítségével a NAV-adatszolgáltatást

 

Elengedhetetlen, hogy a program lehetővé tegye a korlátlan, egyszerű és gyors számlázást. Mindemellett pedig fontos, hogy a program segítségével automatizálni lehessen a NAV-adatszolgáltatást. Továbbá elengedhetetlen, hogy a kiadáskövetés automatikus legyen, vagyis Excel-tábla vezetése nélkül is pontosan lehessen látni a költéseket.

 

Hasznos, ha a kiválasztott online számlázó program lehetővé teszi a banki tranzakciók követését. Ez azt jelenti, hogy netbanki belépés nélkül is bármikor elérhetőek a banki tranzakciók a számlázó átlátható felületén keresztül.

 

Megfelelő integrációkkal is rendelkezzen a kiválasztott számlázó

 

Az automatizálásé a jövő, szóval az is fontos, hogy megfelelő integrációkkal is rendelkezzen a kiválasztott számlázó, hogy minél több programmal össze lehessen kötni. Ez lehetővé teszi, hogy a munka költséghatékonyabb, kényelmesebb és gyorsabb legyen a vállalkozók számára.

 

Hasznos, ha a program összeköthető bankokkal, pénzintézetekkel, webáruházakkal, könyvelőprogramokkal, időpontfoglaló rendszerekkel, logisztikai rendszerekkel és a NAV felületével. Például a Billingo kifejezetten úgy alakította ki az API-t, hogy könnyű legyen az integráció.

 

 

Fontos, hogy a könyvelő közvetlenül el tudja érni a könyvelési anyagokat

 

A kintlévőségkezelés is fontos a program kiválasztása során, ugyanis elengedhetetlen, hogy a számlázó lehetővé tegye a lejárt számlák hatékony menedzselését. A megfelelő program segítségével egyszerűen kezelhető, átlátható felületen vezethetők a bevételek, a kiadások és a banki tranzakciók. Mindemellett pedig fontos, hogy a könyvelő közvetlenül el tudja érni a könyvelési anyagokat a programon keresztül. Ez a lehetőség nemcsak a könyvelő, hanem a vállalkozó mindennapjait is megkönnyíti. 

 

Az ideális online számlázó programmal idő és pénz egyaránt spórolható. Segítségével kiállítható többek között papíralapú számla, e-számla, nyugta, e-nyugta, díjbekérő, előlegszámla, piszkozatszámla, módosítószámla és stornószámla egyaránt. Továbbá egyszerűen készíthetők árajánlatok, megrendelőlapok, szállítólevelek és teljesítési igazolások. 

 

Az ideális számlázó szinte mindent elvégez a vállalkozó helyett, melynek segítségével a fontos adatok és információk áttekintése mindössze néhány percet vesz igénybe. Ráadásul marketingeszközként is funkcionálhatnak a számlák.

 

E-közig ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Alapítsd meg a cégedet akár otthonról

A cégek jogi ügyeit ma már online is intézhetjük, hiszen akár otthonról, akár az irodából lehetőségünk van megbízható jogi szolgáltatást igénybe venni a gyorsaság és rugalmasság érdekében, teljesen kötetlenül.

2022. március 22. 16:19

Minden újonnan nyíló ALDI parkolójában lesz e-töltő

Az ALDI és az E.ON Hungária Csoport 2018 óta működik együtt a magyarországi e-autózás infrastruktúrájának fejlesztésén, 2020 novemberében adták át a 100. telepített e-töltőt. Jelenleg összesen 89 áruház parkolójában 136 töltőponttal várják az e-autósokat országszerte. Az újonnan nyíló áruházaknál a megállapodás szerint – az igényektől függően – egy vagy két töltő telepítésére kerül sor, amelyek egy töltő esetében 2*22 kW-os, két töltő esetében pedig egyenként 2*11 kW-os névleges teljesítménnyel rendelkeznek. 

2022. február 22. 17:03

Az ipar átalakulásáról szól az új ABB-tanulmány

Az ABB közzétette a nemzetközi üzleti és technológiai vezetők körében, az ipari átalakulásról készített, a digitalizáció és a fenntarthatóság kapcsolódási pontjait vizsgáló új, globális tanulmány* eredményeit. 

2022. február 21. 11:19

Mire kell figyelni az online számlázó program kiválasztásakor?

Milyen szempontokat kell figyelembe venni az online számlázó kiválasztása során? Milyen funkciókkal érdemes rendelkeznie a számlázás biztosítása mellett a programnak? Miért van fontos szerepe az integrációknak? Mutatjuk a válaszokat!

2022. február 14. 19:43

Vezető helyen a Xiaomi Közép-Kelet-Európában az okostelefonok piacán

A világ egyik legnagyobb techvállalata, a Xiaomi piacvezető pozíciót ért el 2020 negyedik negyedévében Közép-Kelet-Európában az okostelefonok piacán. A Canalys piackutató legfrissebb piaci elemzése szerint az eredményt 18 százalékos éves növekedésnek köszönheti, amely 25 százalékos piaci részt biztosított a Xiaominak a régiónkban. Ugyanebben az időszakban, a vállalat európai viszonylatban a harmadik legnagyobb okostelefon márka maradt 15 százalékos piaci részesedés és 34 százalékos éves növekedés mellett.  

2021. február 11. 12:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24