Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

forrás: Prím Online, 2022. február 15. 18:06

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

Reális elképzelés a laptopok térnyerésével a szemre is tetszetős asztali gép?

 

Természetesen igen. Bár a legtöbben a laptopok bűvöletében már csak legyintenek az asztali gépekre, igenis nagy hiba volna csak úgy leírni őket. Merthogy nemcsak esztétikus, de kifogástalan teljesítményű változatok is léteznek.

 

Méghozzá akár használtan is. Vagyis abszolút reális elképzelés viszonylag keskeny, igényesen megmunkált házzal rendelkező asztali gépet beszerezni. Egy oyan modellt, amely a megbízhatóságát és a teljesítményét nézve is felveszi a versenyt a laptopokkal.

 

Sőt, amennyiben a használat várható jellegét tekintve nem cél a mobilitás, úgy könnyedén az asztali változatok felé billenhet a képzeletbeli mérleg nyelve.

 

Használt laptop vagy használt asztali számítógép beszerzésében érdemes gondolkodni?

 

A kérdésre nehéz általános választ adni, hiszen mindig a használattal kapcsolatos igényeket célszerű alapul venni. Amennyiben a célok között ott szerepel a készülék mobilitása, úgy a laptopok választékát javasolt inkább böngészni.

 

Ellenkező esetben viszont könnyen elképzelhető, hogy egy használt pc beszerzésében éri meg gondolkodni, akár a hasznaltlaptop.eu-tól. Pláne annak fényében, hogy ugyanazért a pénzért cserébe akár magasabb teljesítményt is kaphatunk.

 

Felmerülhet persze kérdésként az is, hogy mekkora teljesítmény lehet szükséges a kiszemelt készülék esetében. Úgyhogy ennek kapcsán is igyekszünk mindjárt adni némi kapaszkodót, természetesen a várható anyagi vonzattal együtt.

 

Mennyibe kerülhet ma egy jónak számító használt asztali számítógép?

 

Vegyünk alapul egy olyan készüléket, amelyik 240 GB-os SSD-vel, i5-ös processzorral és 8 GB RAM-mal felszerelt. Akik jártasak a témában jól tudhatják, hogy egy ilyen kaliberű géppel nemcsak a standard dolgok oldhatók meg könnyedén de akár egy-egy játék vagy grafikai program is “elketyeg” rajta.

 

A legjobb pedig az, hogy mindez a teljesítmény nagyjából 100 ezer forint környékén kényelmesen kihozható. Sőt, egy-egy ismertebb és neves márka készülékével akár olyan minőségben is, amit új asztali gép esetében jóval többért kapnánk csak meg.

 

Nem beszélve a laptopok modern változatairól, ahol a 100 ezer forintos nagyságrendért cserébe bizony leginkább belépő szintnek megfelelő teljesítményt lehet csak reálisan elérni. Úgyhogy tényleg azt lehet mondani, a használt asztali számítógépek beszerzése valóban kedvező döntésnek számíthat.

Kulcsszavak: hardver PC számítógép

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05