ABB globális projektfejlesztési felhívás startup cégek számára

forrás: Prím Online, 2022. március 6. 10:17

Az ABB, a Microsoft és a SynerLeap, az ABB globális innovációs növekedési központja egy globális projektfejlesztési felhívást tesz közzé startup cégek számára. A felhívás témája: Nyílt innováció milliónyi jobb döntés érdekében.

A kihívás során a pályázóknak három fő kategória valamelyikében kell egy megoldást benyújtani: Okos épületek, Intelligens energiaellátás és Disztribúciós megoldások. A jelentkezéseket március folyamán fogadják, mindegyik kategóriának meghatározott kritériumai vannak, a részletek a csatolt dokumentumban, és ezen a linken találhatók: ABB Electrification Startup Challenge: Nyílt innováció milliónyi jobb döntés érdekében

 

 

A három győztes startup egyenként 30 000 dolláros díjat kap, hogy innovatív ötleteiket az ABB-vel és a SynerLeap-pel együttműködve közösen továbbfejlesszék, majd az ABB Ability Marketplaceen keresztül piacra dobják.  A nyertesek emellett az ABB K+F szakértőinek marketing és networking támogatásában is részesülnek, valamint azonnali hozzáférést kapnak az ABB eszközeihez, és lehetőséget arra, hogy az általuk kidolgozott megoldást az ABB legfontosabb csatornáin keresztül közzé tegyék, és a médiában is népszerűsítsétek azt.

 

  •     A digitális startupok világszerte 2022. március 31-ig pályázhatnak az ABB, a Synerleap és a Microsoft közös, nyílt felhívására 
  •     Összesen 9 döntős – azaz kihívásonként 3 – mutathatja be élőben ötleteit Berlinben, május 13-án.
  •     A zsűri minden egyes kihívás esetében kiválaszt egy győztes csapatot, amely az ABB-vel közösen fog majd egy digitális megoldáson dolgozni, amely az ABB Ability Marketplace-re kerülhet.
  •     Bónuszként az idei döntősök meghívást kapnak a május 14-15-i berlini Formula E-Prix-re is!
Kulcsszavak: pályázat ABB

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kihirdették az idei Vodafone Digitális Díj nyerteseit

Kéz-ortézis, nyelvtanulást segítő szoftver és idősek számára készített videóhívó gomb is található az idei díjazottak között. A Vodafone Magyarország Alapítvány által kiírt, 15 millió forint összdíjazású pályázatra olyan projektekkel lehetett nevezni, melyek a digitalizáció segítségével kínálnak megoldást napjaink legégetőbb kihívásaira. Ebben az évben összesen 118 pályázat érkezett három kategóriában (Digitális Társadalom, Digitális Esélyegyenlőség, Környezetvédelem és Fenntarthatóság), továbbá egy Inkubációs Különdíjat is kiosztottak. 

2022. június 24. 09:44

A napelemes rendszer kiépítése a bolygónkat és a pénztárcánkat is kíméli

Régóta tudjuk, mekkora problémát okoz a klímaváltozás, amit az emberiség felelőtlen és következetlen életvitelével egyre szélsőségesebb és drasztikusabb irányba sodor. Világszerte számos kezdeményezés született a tendencia lassítására, visszafordítására, főként az országok, illetve a nagyvállalatok szintjén, de a jelek azt mutatják, ez még mindig kevés. Sokkal szélesebb körű összefogás kell az emberek, a lakosság körében is, azonban ennek megvalósításához egyrészt további motiválásra, másrészt anyagi támogatásra van szükség. 

2022. június 19. 11:50

Átadták az Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjait

A 31. alkalommal meghirdetett, 2021-22. évi Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, a díjakkal járó több mint 2,5 forint ösztöndíjat osztott ki a június 13-ai eredményhirdetésen a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség, továbbá 8 kiemelkedő innovatív középiskolai tanár 500-800 E Ft-os, 8 legeredményesebb innovatív középiskola 800-1000 E Ft-os díjban részesült. A díjazottakról és a további 27, dicséretben részesített pályázatról szóló kiadvány a következő linken nyitható meg.

2022. június 13. 17:27

Zseniális ifjú innovátorok

Nyolcvankettő fiatal versenyző dolgozta ki kiemelkedő természet-tudományos, ill. műszaki projektjét a 31. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre. A zsűri kiválasztotta a legjobb projekteket, a hivatalos eredményhirdetésre és a díjak átadására június 13-án a Magyar Tudományos Akadémián kerül sor.

2022. május 31. 12:40

Immáron 20 éve támogatják a hazai kutatónőket

Egy év alatt több mint 250 000-rel növekedett a női kutatók száma az Európai Unióban, ez a szám azonban még mindig kevésnek minősül. Az Eurostat 2022-es felmérése szerint a korábbi évekhez hasonlóan a tagállamokban átlagosan 41 százalék a nők aránya a tudományos életben, de Magyarország alig 30%-os mutatóival sereghajtó a kontinens országai között. Ahhoz, hogy ez a szám növekedni tudjon, olyan programokra, ösztöndíjakra van szükség, amelyek támogatják a női kutatókat, hogy ne kényszerüljenek a pálya elhagyására sem társadalmi, sem egyéb nyomásra.

2022. május 18. 12:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24

Újra keresik az év webshopjait

2022. július 8. 18:20