XIX. Simonyi Konferencia

forrás: Prím Online, 2022. április 22. 13:58

Magyarország legnagyobb, kizárólag egyetemi hallgatók által szervezett éves szakmai rendezvényét tartja 2022. április 27-én a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Simonyi Károly Szakkollégiuma, ahol mindenki bepillanthat a villamosmérnöki és informatikai szakma aktuális fejlesztéseibe, olyan neves cégek által, mint a Vodafone, a Google, a Nokia, és még sokan mások. 

Az egy év után újra jelenléti formában debütáló rendezvényt a cégek megkeresésétől és felkérésétől kezdve, a többkamerás közvetítésen és hangosításon át a helyszíni munkálatokig egyetemi hallgatók bonyolítják le tanulmányaik mellett, a szabadidejükben. 

 

A tizenkilencedik alkalommal megjelenő konferencián az ipar úttörő technológiáival ismerkedhetnek meg az érdeklődők: többek között fejlesztéseinek kulisszái mögé vezet be minket a tech óriás Google és a Nokia, de emellett az informatikai szakma hazai húzónevei is képviseltetik magukat, úgy, mint a SAP, a Sicontact, a Snapsoft, az ICF Tech, vagy az Abesse. 

 

A szakmai rendezvény az ipar egyik nagy dobásáról is lerántja a leplet: a Vodafone 2025-ig kitűzött terve, hogy technológiai-telekommunikációs vállalattá váljon. A BME I épületében a Vodafone egy egyedülálló előadással tárja fel, milyen szerepet játszik a kvantumtechnológia a cég víziójában, és hogyan valósulhat meg a gyakorlatban a kvantumszámítógépek által generált grandiózus számítási kapacitások kora az iparban. 

 

A Simonyi Konferencia szakmaiság és kíváncsiság: a szakkollégium tagsága olyan, gyakran hiányolt lehetőségeket hoz el a villamosmérnöki és informatikai szakma iránt érdeklődők számára, mint az interaktivitás. A két teremben zajló előadások után a hallgatóságnak lehetősége nyílik kérdéseket feltenni az előadóknak a legfrissebb technológiákkal kapcsolatban. 

 

 

Emellett a rendezvény egyik sajátossága az előadások szüneteiben zajló expó, amelyen a résztvevők közvetlenül találkozhatnak a cégek képviselőivel, lehetőséget nyitva a karrierépítés előtt is. 

 

A térbeli korlátok természetesen nem állnak a tudás útjába: a Konferencia két termének előadásait HD-minőségű, több kamerás közvetítés segítségével követhetik az érdeklődők. 

 

A tudásvágyat is díjazzuk: a Konferencia regisztrált résztvevői között értékes nyereményeket, egy gaming monitort és három ajándékutalványt sorsolunk ki az esemény végén. 

 

A 2003 óta minden évben megrendezett Konferencia iránt évről évre nagyobb az érdeklődés, tavaly több mint 1000 fő regisztrált. A rendezvénylátogatás ingyenes, viszont a részvételi szándék előzetes regisztrációhoz kötött. 

 

Magyarország legnagyobb, kizárólag hallgatók által szervezett szakmai rendezvényére a konferencia.simonyi.bme.hu oldalon jelentkezhetnek, ahol minden további információt is megtalálnak a rendezvényről.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így töltik az idei vakációt a gyerekek

A vakáció közel felét, vagyis több mint egy hónapot program nélkül töltenek otthon idén nyáron a gyerekek – egyebek közt ez derül ki a Yettel és az Xplora közös, reprezentatív kutatásból, amely többek között azt is vizsgálta, hogy a szülők miként oldják meg gyermekük elhelyezését a nyáron. 

2022. május 27. 18:55

Magyar startup fejlesztését integrálják az SAP bérszámfejtési szoftvereibe

A Salarify mögött álló magyarországi Swipe Technologies Kft. bejelentette együttműködését az SAP Hungary Kft-vel. Ennek révén munkavállalói juttatások digitális adminisztrációját és a jövedelmek rugalmas kifizetését tudja kínálni az SAP a bérszámfejtési rendszereit használó ügyfeleinek Európa-szerte.

2022. május 27. 17:09

A Windows 11 a hibrid munka úttörője

A hibrid munkavégzés hatékonyságát, valamint a biztonság erősítését célozzák a Windows 11 és a Windows 365 legújabb fejlesztései, amelyeket egy nagyszabású online rendezvény, a Microsoft powers the future of hybrid work keretében április 5-én mutatott be a Microsoft. Az üzleti felhasználóknak szánt újítások a menedzsment, a termelékenység és az együttműködés területén jelentenek előrelépést. 

2022. május 27. 15:33

Új lehetőségeket teremt Magyarországon az Exadel

Egy nagyvállalat biztonsága ötvözve egy startup vállalkozás rugalmasságával – ez az Exadel filozófiája. Az informatikai cég alig hat hónappal ezelőtt nyitotta meg budapesti irodáját, a következő másfél évben pedig több mint 100 szakember felvételét tervezi. 

2022. május 27. 14:16

Érintőképernyős külső SSD-vel támogatja az adatbiztonságot a Kingston

A memóriatermékek és technológiai megoldások értékesítésében globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP bemutatta titkosított termékcsaládjának legújabb tagját, az IronKey Vault Privacy 80 External SSD-t (VP80ES). Ez a Kingston első innovatív, érintőképernyős és hardveres titkosítású, operációsrendszer-független külső SSD-je.

2022. május 27. 12:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét a „Megbízható Munkaadók” között az SAP Hungary

2022. május 25. 12:15

Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

2022. május 23. 19:40

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35