Az LG Objet kollekció arany minősítést kapott a világ egyik legrangosabb dizájnversenyén

forrás: Prím Online, 2022. április 25. 20:20

Az LG idén 20 elismerést gyűjtött be a világ egyik legrangosabb dizájnversenyén, az iF Design díjkiosztón. A 20 országból érkező, 132 tagú szakmai zsűri döntése alapján az LG OLED Objet Collection 65Art90 darabja iF Gold Award díjat érdemelt, a többi díjazott termék közül pedig 16 a dizájn, három pedig a felhasználói felület (UI) kialakításáért kapott elismerést. Idén a mintegy 11 000 beérkezett pályázatból mindössze 73 pályázó érdemelt iF Gold Awards díjat.

A díjakat 9 kategóriában, illetve szakterületen – termékdizájn, csomagolás, kommunikáció, belsőépítészeti szempontok, szakmai koncepció, szolgáltatástervezés (SD), építészet, felhasználói élmény (UX) és felhasználói felület (UI) –, egy átfogó szempontrendszer alapján ítélte oda a zsűri, amelyben szerepet játszott többek közt a termékek megkülönböztethetősége és az általuk keltett hatás is. 

 

Az LG lifestlye tévécsaládhoz tartozó OLED Objet Collection egyik modellje a legmagasabb minősítésnek számító iF Gold Award díjat különleges, festőállványszerű kialakításáért érdemelte ki. A terméket minimalista stílus és visszafogott, semleges színek jellemzik, amely dizájnnal tökéletesen harmonikusan illeszkedik bármely enteriőrbe. A felhasználók a képernyő teljes kihasználása érdekében leengedhetik a készülék mozgatható burkolatát, vagy részben letakarhatják a kijelzőt, amelyen ekkor különböző lifestyle funkciók jeleníthetők meg.  

 

 

A terméktervezés kategóriában az LG PuriCare AeroTower légtisztítót karcsú, stílusos, bármilyen dekorációhoz jól illeszkedő formavilágáért, az LG DualUp Ergo monitort pedig különleges megjelenéséért, valamint ergonomikus kényelmet biztosító kialakításáért ismerték el. Ezek mellett a termékdizájn kategóriában az LG OLED evo Gallery (77G2), az LG OLED evo (65C2) és az LG XBOOM 360 is elismerésben részesült a kiemelkedő esztétikáért, funkcionalitásért és technológiai innovációért.

 

A felhasználói élmény (UX) kategóriájában az LG OLED Objet kollekció, illetve az LG StandbyME (27Art10 modell) is elismerésben részesült, mivel a termékek a kényelem és a felhasználói komfort terén kiemelkedően teljesítettek. Az intuitív érintőképernyő révén a StandbyME könnyen kezelhető, a kifejezetten ehhez a termékhez tervezett felhasználói felület (UI) – amely a néző személyes szokásaihoz adaptálja a beállításokat – pedig nem hasonlít semmilyen más tévé rendszeréhez sem.

 

A dizájnerek és gyártók 1953 óta törekednek arra, hogy termékeik elnyerjék a formatervezésért járó iF díjakat. A hannoveri székhelyű iF International Forum Design által odaítélt iF dizájndíj a Red Dot és az IDEA (International Design Excellence Award) díjak mellett a világ három legfontosabb dizájn díja közé tartozik. Az iF dizájndíj a kiemelkedő formatervezés és a minőségi ügyfélkiszolgálás védjegye, így a fogyasztók és a felhasználók biztosak lehetnek abban, hogy az ezzel a címkével ellátott termék garantáltan a kategória legjobbja.

 

„Nagy megtiszteltetés számunkra az iF elismerése, különösen miután a Red Dot bírái is díjazták formatervezési megoldásainkat” – mondta Lee Chul-bae, az LG dizájnközpontjának szenior alelnöke. „Az LG Electronics mindig is arra törekedett, hogy a legjobb felhasználói élményt és a legmagasabb esztétikai értéket kínálja termékeivel, ezért is nagyon fontos, hogy erőfeszítéseinket az egyik legjelentősebb formatervezési díjjal ismerik el.”

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elégedettebbek a magyarok a digitális munkahelyeken

A DreamJobs állásportál friss kutatása szerint a magyar munkavállalók kétharmada már a pandémia előtt is használt digitális megoldásokat feladatai teljesítésére. Kiderült, hogy minél nagyobb egy vállalat mérete, annál több területen élnek online eszközökkel, és minél több ilyen módszer áll a dolgozók rendelkezésére, annál vonzóbbá válik a munkahelyük. A digitális felületek használata alig okoz gondot a mindennapokban, ráadásul összetartóbb és gyorsabban dolgozó csapatok alakultak ki alkalmazásukkal. Az egyéni tapasztalatokban is jól teljesítenek az internetes megoldások; úgy a munkavégzés hatékonyságában, mint a személyes kapcsolatok és bizalom kialakításában.

2022. július 1. 15:19

Egyszerűbbé válik a magyar cégek számára Angliába utalni

A Brexit után a magyar vállalatoknak is nehezebb lett az Egyesült Királysággal történő kereskedelem nem csupán logisztikai, hanem pénzügyi szempontból is. Pedig az EU-ból való kilépés ellenére jelentősen élénkült a két ország közötti gazdasági kapcsolat, ahogy megnőtt a pénzügyi átutalások volumene is. 2021-re 3,61 milliárd fontra nőtt a hazai cégek exportja, és 1,52 milliárd fontra nőtt a szigetországból érkező import volumene. 

2022. július 1. 12:34

A Brancs tőkegyűjtő portál első nagy dobásai

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek: egy nemzetközi kiugrás előtt álló magyar találmány, amely újrahasznosított PET palackokból készít nyomtatószálat, és az első hazai felnőtt szörp, amely az áfonyás íz mellé alkoholos “cselt” is bevet.

2022. június 30. 21:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24