Minden, amit a sarokkanapéról tudnunk kell

forrás: Prím Online, 2022. május 1. 09:43

A sarokkanapék mindenki számára helyet biztosítanak a kikapcsolódásra. Tökéletesek a nagycsaládosoknak, vagy azoknak, akik szeretnek vendégeket fogadni, mivel lehetővé teszik, hogy pihenjünk anélkül, hogy aggódnunk kellene attól, hogy együtt zsúfolódunk össze egy apró méretű kanapén.

A sarokkanapék, mint meghatározó darabok, kitűnnek a térben, vagy központi elemként működnek, amelyek összehozzák a helyiséget, hogy elfoglalják a két helyiség közötti holt teret.

 

De tegyük fel magunknak a következő kérdéseket: egy luxus sarokkanapéra vagy valami praktikusabb dologra vágyunk? Tartunk háziállatot? Hány ember fogja használni a kanapét? Ha ezekre megleltük a választ, ideje elkezdeni böngészni.

 

Hol érdemes elhelyezni őket?

 

Sokoldalúságuk miatt a sarokkanapék szinte bárhol elhelyezhetők a nappaliban. A szoba sarkában, két fal melletti hagyományos elhelyezés a kézenfekvő választás, mivel teret ad a kinyújtózásra, és helyet szabadít fel más bútorok számára. 

 

Alternatív megoldásként pedig helyezzük őket a szoba közepére, így térelválasztóként működnek – a Kanape.net stílusos sarokkanapéi tökéletes választást jelentenek ehhez a megjelenéshez.
 

 

Mérjünk kétszer, majd mérjünk újra!

 

Mindig fontos megbizonyosodni arról, hogy a kiszemelt kanapé elfér-e az otthonunkban. Ez pedig még inkább igaz a sarokkanapék esetében. 

 

Tekintettel arra a tényre, hogy nem téglalap alakúak, sok különböző méretet kell figyelembe venni. Bármilyen kézenfekvőnek is hangzik, amikor tervezzük, hogy a nekünk tetsző ülőalkalmatosság elfér-e a kívánt helyen, arra sem árt ügyelni, hogy elegendő tér legyen a kanapé és a többi bútor között. 

 

Mérjük meg tehát a rendelkezésre álló terület szélességét, magasságát és mélységét! Ha pedig úgy találjuk, hogy kevés a helyünk, akkor se essünk pánikba, inkább válasszunk egy kisebb verziót!

 

Egy nagyobb szoba illúzióját kelti

 

A sarokkanapék nagy előnye, hogy meglehetősen kényelmesen és diszkréten “ülhetnek be” a sarokba, így értékes helyek szabadulnak fel a nappaliban. Dekorációs szempontból ezek tehát a nem fogják úgy elfoglalni a helyiséget, mint egy ugyanolyan méretű  normál kanapé.

 

Több ülőhely

 

Egy nagy kanapé három személy számára alkalmas, míg egy sarokkanapé jóval több ülőhelyet biztosít, így rendkívül jó választásnak bizonyul nagyobb családok számára, vagy akkor, ha gyakran hívunk át embereket vendégségbe.

 

Plusz alvóhely

 

A sarokkanapé valóban egy sokoldalú bútordarab, mivel vannak olyan verziói, amelyek könnyen átalakíthatók ággyá – akár magunknak egy kis szunyókálásra, akár a vendégeknek egy hosszú hétvégére tökéletes megoldás. 

 

Végső gondolatok

 

A kanapé vásárlása a legtöbb ember számára befektetés. Ez egy olyan hely, ahol sok időt töltünk a pihenéssel és a társasági élettel, és minden szoba egyik fő jellemzője, gyakran meghatározza a körülötte lévő dekorációt, így azt szeretnénk, hogy a lehető legjobb választást hozzuk meg.

 

Amelyik helyiségbe egy közönséges kanapé nem megfelelő, a sarokkanapé praktikus, de stílusos alternatívát kínál.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mikor jöhet jól a konténeres szemétszállítás?

Nem egy szokatlan utcakép, amikor egy felállványozott ház előtt, ahonnan fúrás-faragás hallatszik ki, több konténer is áll telepakolva különböző építési törmelékekkel. De mit is lehet egész pontosan ezekbe a konténerekbe helyezni, és hogyan lehet szükség esetén a legkönnyebben hozzájutni egyhez?

2022. május 1. 13:07

Volna mit javítani a szexuális életeden?

Hiába, az ember már csak ilyen. Ha nincs partnere, akkor partnerre vágyik, ha pedig már megvan a partner, akkor a minél fantasztikusabb együttléteket tűzi ki célul. Te is így vagy ezzel? Nyugi, nem vagy egyedül!

2022. május 1. 13:03

Zajszennyezés és zajvédelem a munkahelyeken

A zajszennyezés láthatatlan veszély, amely akár komoly egészségügyi problémákat is okozhat. A közlekedési zajtól a koncertek hangerejéig a hangos vagy elviselhetetlen zajok halláskárosodást, stresszt és magas vérnyomást okozhatnak. 

2022. május 1. 11:50

Aranyos figurák a kert díszítőelemeiként

Szeretnéd feldobni valahogy a kertedet most, hogy beköszöntött a jó idő? Ne aggódj, ha nincs ötleted, hiszen mutatunk neked sok-sok kedves kerti törpét. Ezek a figurák minden udvarban gyönyörűen ékeskednek, és magukra vonzzák a tekinteteket. Nézz körül köztük te is!

2022. május 1. 10:45

Minden, amit a sarokkanapéról tudnunk kell

A sarokkanapék mindenki számára helyet biztosítanak a kikapcsolódásra. Tökéletesek a nagycsaládosoknak, vagy azoknak, akik szeretnek vendégeket fogadni, mivel lehetővé teszik, hogy pihenjünk anélkül, hogy aggódnunk kellene attól, hogy együtt zsúfolódunk össze egy apró méretű kanapén.

2022. május 1. 09:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24