Neked mi jut eszedbe a kisbabád fürdetéséről?

forrás: Prím Online, 2022. május 1. 09:38

Ha most várod az első babádat, akkor valószínűleg nagy ártatlanul a kellemes, nyugodt, békés fürdésekre fogsz gondolni, ahol a babaillatú fürdővízben csendesen és együttműködően fürdik a kisbabád.

Ehhez képest a valóság már sok esetben a legelejétől teljesen más. Akadnak ugyanis nagyon élénk, nagyon ficánkoló, nem kis testsúllyal született babák, akik bizony feladják a leckét akár a friss, de még sokszor a gyakorlott szülőknek is.

 

Persze ez hangozhat viccesen is, de azt azért nem árt fejben tartani, hogy a fürdés során kiemelten lényeges ügyelni a biztonságra, a csúszásveszélyek kiküszöbölésére, hiszen egy-egy baleset hathat traumatikan is rátok, sőt még rosszabb esetben sérülés is bekövetkezhet.

 

Legyen a fürdés biztonságos!

 

Persze akad számtalan olyan babafürdetést segítő eszköz a NiKiCa Bababolt kínálatában, amellyel kiküszöbölhető minden malőr, így aztán ha most babát vársz, akkor feltétlenül javasoljuk, hogy nézz körül, és gondold végig, neked mi jöhet jól.


Ne feledkezz meg arról sem, hogy a babádat a szülés után pár nappal már magad kell, hogy fürdesd, és még ha az édesapa osztozkodik is a feladatokban, lehet, hogy csak a te kezedben fog tudni békésen fürdeni a babátok. Így aztán vétek lenne nem használni olyan eszközöket, melyek leveszik a terhet rólad, hiszen te magad is lábadozó stádiumban leszel, akár hüvelyi úton, akár császármetszéssel hoztad a világra a gyermeked.

 

Érdemes mindenképpen előrelátóan felkészülni, hogy ne élesben derüljön fény a hiányosságokra. Inkább legyen több minden kéznél, mintsem kevesebb!

 

Hogy pontosan mivel is készülj, azt mutatjuk is!

 

A három legjobb fürdetéssegítő

 

Minden kornak megvan a maga legalkalmasabb eszköze, így igazából háromféle fürdéssegítő közül tudsz választani.

 

  1. A klasszikus, félig fekvő pozíciójú fürdetéssegítő újszülöttkortól használható, így nem kell fél kézzel tartanod a babád, hanem a segítőbe fektetve komolyabb erőfeszítés nélkül tudod majd fürdetni.
     
  2. Amint a babád tud ülni, használhatsz babaülőkét is, amely egyrészt megakadályozza, hogy babád elcsússzon, másrészt a rajta lévő játékok elvonják a figyelmét, így nyugodtabban tudod mosdatni.

  3. Ha a babád már magabiztosan ül, akkor a szivacsos ülőke is bőven elegendő lesz ahhoz, hogy megelőzze a csúszásos baleseteket.

 

Fontos azonban kiemelni, hogy bármelyik eszközt is választod ki, soha egy pillanatra se hagyd magára a babádat a fürdőkádban, figyelmeztetnek a NiKiCa Bababolt szakértői!

 

Hogy a fürdés ne rémálom legyen!

 

Abban talán minden szülő és leendő szülő egyetért, hogy a fürdetést fokozottan kell felügyelni, hiszen az otthoni balesetek java része a fürdőszobában történik. Azt azonban kevesen veszik figyelembe, hogy a szülőknek is vannak korlátai: egy fájó derék, egy császáros seb, egy gerincsérv, és máris rémálommá válik a fürdés, amikor nem csak hogy nem tudunk a babánkra koncentrálni, de a fájdalom miatt türelmetlenebbek és ingerlékenyebbek is leszünk.

 

Hogy az esti kellemes fürdőzés jó program legyen, ne félj bevetni segédeszközöket, hisz csak jót teszel vele mindenkinek!


 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mikor jöhet jól a konténeres szemétszállítás?

Nem egy szokatlan utcakép, amikor egy felállványozott ház előtt, ahonnan fúrás-faragás hallatszik ki, több konténer is áll telepakolva különböző építési törmelékekkel. De mit is lehet egész pontosan ezekbe a konténerekbe helyezni, és hogyan lehet szükség esetén a legkönnyebben hozzájutni egyhez?

2022. május 1. 13:07

Volna mit javítani a szexuális életeden?

Hiába, az ember már csak ilyen. Ha nincs partnere, akkor partnerre vágyik, ha pedig már megvan a partner, akkor a minél fantasztikusabb együttléteket tűzi ki célul. Te is így vagy ezzel? Nyugi, nem vagy egyedül!

2022. május 1. 13:03

Zajszennyezés és zajvédelem a munkahelyeken

A zajszennyezés láthatatlan veszély, amely akár komoly egészségügyi problémákat is okozhat. A közlekedési zajtól a koncertek hangerejéig a hangos vagy elviselhetetlen zajok halláskárosodást, stresszt és magas vérnyomást okozhatnak. 

2022. május 1. 11:50

Aranyos figurák a kert díszítőelemeiként

Szeretnéd feldobni valahogy a kertedet most, hogy beköszöntött a jó idő? Ne aggódj, ha nincs ötleted, hiszen mutatunk neked sok-sok kedves kerti törpét. Ezek a figurák minden udvarban gyönyörűen ékeskednek, és magukra vonzzák a tekinteteket. Nézz körül köztük te is!

2022. május 1. 10:45

Minden, amit a sarokkanapéról tudnunk kell

A sarokkanapék mindenki számára helyet biztosítanak a kikapcsolódásra. Tökéletesek a nagycsaládosoknak, vagy azoknak, akik szeretnek vendégeket fogadni, mivel lehetővé teszik, hogy pihenjünk anélkül, hogy aggódnunk kellene attól, hogy együtt zsúfolódunk össze egy apró méretű kanapén.

2022. május 1. 09:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24