A Siemens Mobility akkumulátoros vonatokat szállít Dániába

forrás: Prím Online, 2022. május 9. 11:21

A Siemens Mobility megrendelést kapott hét akkumulátoros Mireo Plus B vonat szállítására a dániai Midtjyske Jernbaner számára. Ez az első, akkumulátor meghajtású vasúti járműre szóló szerződés Dániában, valamint része annak a kísérleti projektnek, amelynek keretében az összes dízel vonatszerelvényt lecserélik országszerte.

 

  • A Siemens Mobility hét Mireo Plus B vonatot szállít a dán Midtjyske Jernbaner cég számára
  • Innovatív és energiahatékony hibrid akkumulátorral hajtott jármű, amely felsővezetékkel vagy anélkül is képes működni

 

A Mireo Plus B ötvözi a Mireo  minden előnyét egy nagy teljesítményű akkumulátorrendszerben, amely lehetővé teszi, hogy a vonatok egyaránt közlekedhessenek felsővezetékes és felsővezeték nélküli pályákon a hibrid meghajtásuknak köszönhetően. A hét kétkocsis elektromos vonatszerelvényt 2024 végéig szállítják le, és a tervek szerint két vonalon fognak üzemelni Dánia Midtjylland régiójában.

 

 

 

"Az akkumulátoros szerelvények várhatóan 2024 végén állnak forgalomba, amely mérföldkő lesz a saját zöld átállásunkban, és egyben jelentős előrelépés a CO2-semleges vonatforgalom irányában is Dánia-szerte" – mondta Martha Vrist, a Midtjyske Jernbaner Drift A/S vezérigazgatója.

 

„A Mireo Plus B vonatok megvásárlásával a Midtjyske Jernbaner a hagyományos dízel járműveket a legmodernebb, helyileg teljes egészében károsanyagkibocsátás-mentes vonatokra cseréli. Ez jelentős mértékben hozzájárul a térség fenntartható és környezetbarát mobilitási lehetőségeinek bővüléséhez.

 

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Midtjyske Jernbaner a Siemens Mobility energiahatékony Mireo Plus B vonatait választotta, amelyek magas szintű vezetési kényelmet és jobb utasélményt is kínálnak" – mondta Albrecht Neumann, a Siemens Mobility gördülőállomány-vezérigazgatója.

 

A Mireo Plus B kétkocsis szerelvények 120 ülőhellyel rendelkeznek, és akár 140 km/órás utazósebességet is elérhetnek, míg akkumulátoros üzemben körülbelül 80 kilométeres a hatótávolságúak. Az akkumulátorokat a 25 kV-os felsővezetékről lehet tölteni a villamosított szakaszokon, valamint a vonat fékezési energiájának visszanyerésével. Az akkumulátorrendszert a padlószint alatt helyezték el két akkumulátor tartóban. A rendszer hosszú élettartamú lítium-ion akkumulátorokat használ.

 

Ez a harmadik olyan megrendelés, amelyet a Siemens Mobility kapott a Mireo Plus B-re, és az első Németországon kívüli megrendelés. A Landesanstalt Schienenfahrzeuge Baden-Württemberg (SFBW) 2020-ban 20 Mireo Plus B vonatot, a Niederbarnimer Eisenbahn (NEB) pedig 2021-ben 31-et rendelt. Ezt a technológiát több mint egy éven keresztül tesztelték egy korábbi prototípus vonaton, a Desiro ML ÖBB Cityjet eco-n Ausztriában.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Dell Technologies kutatása szerint a cégeket több katasztrófa érte idén, mint a korábbi években

A Dell Technologies legújabb megoldásaival tovább erősíti vezető iparági szerepét az adatvédelmi eszközök és szoftverek*1 terén, hogy segítsen az ügyfeleknek megvédeni az adataikat a helyszínen, a publikus felhőszolgáltatóknál és az edge-en. A Dell PowerProtect Data Manager egyszerűen használható fejlesztésekkel támogatja a multi-cloud adatvédelmet. A Dell fejlesztései a mesterséges intelligencián alapuló Zero Trust-architektúrák bevezetésével segítik megvédeni a cégeket a kibertámadások egyre növekvő veszélyeitől.

2022. december 8. 18:36

20 éves Magyarország legnagyobb boltszámú kereskedelmi rendszere

2002-ben írt alá szerződést egységes, integrált kereskedelmi rendszerének kialakításáról és bevezetéséről a CO-OP Hungary Zrt. a KFKI-Laurel konzorciummal. A projekt a maga 10 milliárd forintos becsült költségével akkoriban nemcsak idehaza, hanem a kelet-közép-európai régióban is óriási volumenűnek számított. A legkiterjedtebb magyar kiskereskedelmi lánc, a Coop mintegy 1500 boltjába vezette be a Laurel a megoldást, amely így méretében és komplexitásában is vetekszik a világ vezető integrált rendszereivel.

2022. december 8. 17:04

Két nemzetközi díjat is eredményezett a Hungrana és az SAP együttműködése

16 országból érkező digitalizációs vállalatfejlesztési projektek versenyében Digitális Úttörő kategóriában fődíjat (grand winner) és kiemelt helyezést (winner) is kiérdemeltek a Hungrana Kft-nél végrehajtott SAP modulbevezetések. A közép-kelet-európai régió országai számára kiírt SAP Quality Awards nem csupán a német szoftveróriás „háziversenye”, hanem az SAP rendszereket használó ügyfelek számára igazodási pont is jövőbeni fejlesztéseik magabiztos elhatározásához.

2022. december 8. 14:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55