Miért jó egy használt monitor irodai felhasználásra?

forrás: Prím Online, 2022. május 13. 16:02

Egy használt monitor irodai felhasználásra kiválóan alkalmas. Olyan készülékekről van szó, melyek költséghatékony megoldást jelentenek pl. KKV-k számára vagy egyéni vállalkozóknak. Kiválóan alkalmasak hosszú távú felhasználásra. Nézzik is meg, hogy miért!

Egy használt monitor irodai felhasználásra készült?

 

Nézd meg a PC Arénánál a használt monitorokat, és látni fogod, hogy igen, erre készültek. Az ilyen informatikai eszközök rendszerint nagyvállalatoktól érkeznek, hogy aztán másodvirágzásukat éljék.

 

 

A nagyobb cégek olyan számítógépeket és perifériákat is leselejteznek, melyek az amortizációs szabályok miatt nulla értékkel bírnak, mégis tökéletesen működnek. Ezeket újítják fel, majd értékesítik a valós értékük töredékéért. Így juthatunk hozzá olyan kiváló informatikai eszközökhöz nagyon kedvező áron, amiket újonnan lehet, hogy meg sem tudnánk vásárolni. És ha valamik, hát ezek garantáltan jól bírják az irodai felhasználást!

 

Megkímélt állapotú használt monitorok

 

Ha megnézzük, hogy hol sérülhetnek jobban a számítógépek és azok különböző perifériái, akkor a lista végén lesz az iroda. Otthoni környezetben természetes, hogy olyan behatások is érhetik őket, melyekkel egy munkahelyen nem találkozunk. Teljesen más a veszélyforrások mennyisége az egyik és a másik helyen.

 

Míg otthon akár kisebb gyermekek is rongálhatják őket, addig egy munkahelyen erről szó sem lehet. Egy-egy játékban elszenvedett vereség vagy online pókerben való vesztést követően akár tettlegességig is fajulhatnak az indulatok. Ilyenkor akár kisebb sérülések is érhetik a monitort. És akkor még ott vannak a különböző fröccsenő folyadékok is. Ezeknek a vállalati szabályok miatt sokkal kevésbé vannak kitéve az informatikai eszközök.

 

Arról nem is beszélve, hogy céges informatikusok oltalma alatt állnak, és természetesen hozzáértők készítették elő a megfelelő áramellátást és csatlakozókat. Ez pedig egy újabb garancia arra, hogy megfelelő kezekben voltak a használt monitorok.

 

Költséghatékony és még zöld is

 

Amikor egy új informatikai eszközt vásárolunk, akkor annak megfizetjük az árát. De cserébe kapunk garanciát, és biztosak lehetünk benne, hogy sokáig fogjuk használni. Miért ne lehetne ez igaz egy használt monitorra is? 

 

A fent leírtakból szépen látszik, hogy akár töredékáron is beszerezhetsz olyan kiváló monitorokat, melyek aztán hosszú ideig szolgálnak majd. És még garanciát is kapsz hozzájuk, méghozzá nemcsak pár hónapot, hanem pl. a már említett PC Arénánál rögtön 2 évet! Továbbá ha mindezt (és a fent már leírtakat) összevetjük, akkor egy elég jó alternatívát kapunk egy újonnan vásárolt eszközhöz képest.

 

Ráadásul még környezetvédelmi haszna is van az ilyen vásárlásainknak. Méghozzá azzal, hogy így ezek az eszközök a leselejtezést követően nem egyből a hulladéklerakóban vagy jobb esetben részben újrahasznosítva végzik. Hosszú évekkel kitolhatjuk azt az időpontot, amikor végleg el kell búcsúzzunk tőlük. Így nem kell annyi újat gyártani, és kevésbé terheljük meg vele a Földet.

Kulcsszavak: monitor iroda informatika

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kirobbanó gaming teljesítmény az AOC 44,5″ OLED monitorjával

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája – újabb csúcskategóriás OLED modellel bővíti a népszerű AGON PRO termékcsaládot. A 44,5″ hüvelykes (113 cm) AGON PRO AG456UCZD gamer monitor elmélyült játékélményt nyújt. 

2024. március 18. 17:44

Gaming monitorokat mutat be a Thermaltake

A Thermaltake, a prémium toronyházak, tápegységek, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bemutatta a TGM-I27FQ és a TGM-V32CQ Curve gaming monitort, a kiváló minőségű QHD-s (2560x1440) képernyőt profi gamereknek. A TGM-I27FQ egy 165 Hz-es frissítési gyakoriságú és gyors IPS-technológiát használ, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy élvezhessék a még tökéletesebb élményt és a kiváló képminőséget gyorsan mozgó játékok közben. A TGM-V32CQ 170 Hz-es frissítési gyakorisággal és 1000R-es görbülettel érkezik, lehetővé téve, hogy teljesen elmerüljünk a játékban a képernyő azonnali reakciója és a tökéletes betekintési szögek révén.

2024. február 27. 16:01

Az AOC bemutatja az elegáns otthoni és irodai monitorok új korszakát

A kijelzőspecialista AOC izgatottan jelenti be legújabb B3 sorozatának bevezetését, amely a modern otthoni és irodai környezetekhez tervezett belépőszintű B2C monitorok újragondolt változata. Az új B3 termékcsalád két 23,8 hüvelykes (60 cm) (AOC 24B3CF2 és 24B3CA2) és két 27 hüvelykes (68 cm) (AOC 27B3CF2 és 27B3CA2) modellel indul, amelyek IPS panellel és Full HD felbontással rendelkeznek. A 100 Hz képfrissítési sebességgel, USB-C csatlakoztathatósággal és 65 W tápellátással ez a négy monitor frissített dizájnnal és továbbfejlesztett teljesítménnyel egyesíti magában a modern otthonok és vállalkozások változó igényeit.

2024. február 21. 13:02

Elkezdődött a várva várt League of Legends bajnokság

Február 12-én kezdetét vette Winter Cup powered by Samsung Odyssey: a League of Legends játékosoknak szóló nemzetközi verseny.  Az esemény célja, hogy elősegítse a közösségépítést a világ egyik legnépszerűbb játékában, miközben magas színvonalú, professzionális versenyzésre biztosít lehetőséget a gamereknek. A megmérettetés teljes nyereményalapja 6000 euró.

2024. február 17. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05