Ismét élőben rendezik meg Budapesten Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

forrás: Prím Online, 2022. május 18. 13:48

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

A hosszú COVID-szünetet követően idén ismét személyesen találkozhatnak a nemzetközi techvilág szereplői a Craft Conference-en, mely az utóbbi években a régió legjelentősebb technológiai- és szoftverfejlesztési trendekkel foglalkozó eseményévé nőtte ki magát. Május végén-június elején a budapesti Vasúttörténeti Parkba várja a szakmabelieket a világ minden tájáról a szervező CraftHub, melynek célja egy olyan közösségi platform létrehozása, ahol a junior és szenior kódolók mellett az üzleti elemzők, projektmenedzserek, illetve a technológiai területen tevékenykedő közép- és felsővezetők is tapasztalatot cserélhetnek. „A program összeállításakor minden évben vezérlő elvünk, hogy minél szélesebb közönség kaphasson számára értékes útravalót a Craft-tól. Szeretjük, hogy egyre színesebb a résztvevők köre: a szoftveresek nyitnak az üzleti- és szervezeti fókuszú témákra, míg a menedzserek egyre inkább érdeklődnek a legújabb fejlesztői trendek iránt. Tükrözve azt, ahogyan a legújabb vállalati technológiai fejlesztések már elképzelhetetlenek az fejlesztői és üzleti oldal szoros együttműködése nélkül” – mondja Baccifava Médea, a szervező CraftHub egyik alapítója.

 

 

Nagy teljesítményű csapatok, mikroszervíz és élvonalbeli technológiák

A Craft Conference talán legnagyobb erőssége az egyedülállóan sokszínű, nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő előadói gárda: a programban egyaránt szerepelnek az olyan nagyágyúk, mint a Google, az EPAM, az eBay vagy éppen a NASA szakértői, miközben az akadémiai pályán kutatók, független tanácsadók, napi szinten kódolók és a technológia legkisebb és legkülönlegesebb szeleteit képviselők is megosztják tapasztalataikat és gyakorlati tippjeiket. Szó lesz a mikroszervíz architechtúrákról, az üzleti intelligencia fejlesztésének új irányairól, a gépi tanulás szerepéről az adaptív vállalati struktúrákban, agilitásról és hatékony csapatépítésről minden mennyiségben, de fókuszba kerülnek a nyílt forráskódú rendszerek biztonsági kérdései is, és kiderül, hogy milyen szerepe lehet az empatikus vezetésnek a kódolásban és a tesztelésben. 

 

Inspiráló beszéddel érkezik többek között Kelsey Hightower, a Kubernetes egyik legbefolyásosabb embere; Kevlin Henney, a szoftverfejlesztés talán legeredetibb és legprovokatívabb gondolkodója; az eBay, a Google és a WeWork berkeiben „nevelkedett” Randy Shoup, illetve Smruti Patel, aki óriási tapasztalattal rendelkezik a nagy teljesítményű csapatok építésében és vezetésében. Az előadások mellett az érdeklődőknek lehetőségük lesz jobban elmélyülni egy-egy számukra érdekes témában, a konferenciát ugyanis egy workshop-sorozat is kiegészíti, melyre külön regisztrálhatnak a tanulni vágyó szakmabeliek. A fesztivál teljes időtartama alatt vállalati standoknál találkozhatnak a résztvevők a Craft céges partnereivel – köztük a gyémánt fokozatú szponzor Tesco Teschnology-val is –, akik játékokkal és más programokkal várják a „kraftozókat”. A konferencia 2022-ben ismét visszatér az egyedi hangulatú Vasúttörténeti Parkba, ahol számos érdekesség mellett a népszerű kisvasutat is használhatják a résztvevők.

 

 

Soha vissza nem térő alkalom: egy asztalnál a világ legjobbjaival

Habár a Craft Conference mindkét napja a közösségi programok, a tudásmegosztás és a kapcsolatépítés jegyében zajlik, a szervezők mégis igyekeznek különleges alkalmakat teremteni arra, hogy a résztvevők maradandó élményekkel és tapasztalatokkal zárhassák az eseményt. Idén az esti bulik kiegészülnek a nulladik napon az Előadók Vacsorájával, melyen egy szerencsés konferenciavendég is részt vehet, és együtt vacsorázhat a világ legnevesebb techguruival. A Craft csapata idén is nagy hangsúlyt fektet a jótékonyságra, a fenntarthatóságra és a diverzitásra: az ételpazarlást a Budapest Bike Maffia közreműködésével kerülik el, az esemény alatt pedig végig repoharakat használnak, hogy elkerüljék a felesleges hulladéktermelést. Emellett a Women in Craft nevű program keretében ezúttal is olyan szakmabeli hölgyeket támogatnak, akiknek valamilyen oknál fogva egyébként nem lenne lehetőségük részt venni a konferencián, így 10 offline és 20 online jegyet osztanak ki a jelentkezők között. 

 

„Mindenkinek igyekszünk megfelelő opciót nyújtani, hogy minél többen találkozhassunk személyesen is: vannak diákjegyeink, de csoportos és nagycsoportos belépők is. Azt hiszem, túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy fergeteges hangulatra és nagy pezsgésre számítunk az idei Craft-on. Két éve vár arra a közösségünk: kiállítók, szervezők és fejlesztők egyaránt, hogy végre személyesen is találkozhassunk, elmesélhessük, hogy milyen tapasztalatokkal gazdagodtunk az elmúlt időszakban és önfeledten tekinthessünk a szakmai jövőbe” – teszi hozzá Baccifava Médea.

 

Regisztrálni az esemény weboldalán tudnak az érdeklődők.

Kulcsszavak: Craft Conference CraftHub

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05