Nemzetközi szakmai találkozókat szervez a TIER Tech Hub az új budapesti irodájában

forrás: Prím Online, 2022. május 21. 12:10

Különleges előadásokkal indult újra a fővárosi Kotlin-fejlesztők közösségi élete május elején. A több elismert szakértőt is foglalkoztató TIER új központjában tartott Meetupon külföldi szakértők osztották meg a tapasztalataikat a résztvevőkkel. A szervezők az eseménysorozat újraindításával szeretnének hagyományt teremteni és innovatív megoldásokra inspirálni a hazai fejlesztői közösséget.

A Makery szoftverfejesztő ügynökségből létrejött TIER Tech Hub új irodájában, az ikonikus K6 épületében tartották meg a hazai Kotlin közösség első idei találkozóját. Az új, tágasabb térben, barátságos hangulatban, közel 25 résztvevő előtt hangzottak el érdekességek a szakma legjobbjaitól. A TIER budapesti fejlesztőközpontjában a vendéglátók szakértője mellett két nemzetközileg elismert előadó is bejelentkezett online. Amanda Hinchman-Dominguez, az amerikai e-kereskedelmi lánc, a Groupon mérnöke az Androidos programozás egyik fontos területéről, a ’memory leak’ problémák kezeléséről, a török Kaan Enes Kapici pedig a jól érthető, átlátható és hatékony kódolás alapelveiről beszélt. 

 

A TIER Tech Hub hazai szakértője, Juhos István egy érdekes újdonságról, a Jetpack Compose UI tesztekről beszélt, amelyek jelentősen megkönnyíthetik a felkészült programozók dolgát. „Ezekkel az előadásokkal és beszélgetésekkel az a célunk, hogy segítsük és inspiráljuk egymást. Szeretnénk megosztani a legújabb ötleteinket a közösséggel és mi is nyitottak vagyunk az ő gondolataikra – mondta el Juhos István az eseményről. – A Meetupok nagyszerű lehetőséget adnak a személyes fejlődésre és a kapcsolatépítésre, nagyon örülök, hogy a TIER támogat ebben minket.” 

 

A TIER Tech Hub belvárosi központja a jövőben rendszeres Termékfejlesztői találkozókat tervez, amelyeken a Kotlin és Swift mellett helyet kap a backend fejlesztés, a dizájn vagy a termék menedzsment is. A TIER Meetupok mellett a helyszín a külső rendezvények előtt is nyitva áll, a csapat célja, hogy segítse a főváros innovatív szakmai közösségeit. A modern berendezésű, impozáns Meetup tér több mint 50 fő befogadására alkalmas, hamarosan pedig felújítás kezdődhet, hogy az iroda igazodjon a TIER arculatához. A vállalat egyik legnagyobb IT központjaként a budapesti Tech Hub nemcsak innovatív megoldásokért felel, a nemzetközi tapasztalatok összegzése és TIER közösség építése is a feladataik közé tartozik. 

 

Zsédely Balázs

 

„Nagyon örültünk, hogy újra Meetupot tarthattunk, nagyon fontos számunkra, hogy a helyi közösség katalizátoraként működjön a TIER Tech Hub. Számunkra ez több egy tudásmegosztási platformnál, olyan baráti- és szakmai kapcsolatok épülhetnek, amelyek meghatározhatják az életünket – mondta el Zsédely Balázs, a TIER Tech Hubok igazgatója. – Az első alkalom sikere után szeretnénk felpörögni és minél több hasonló találkozót, workshopot vendégül látni az év során, hosszabb távon pedig a közösségi élet pezsgő központjává szeretnénk válni." 

Kulcsszavak: TIER TIER Tech Hub

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így alakítják a jövőt a Pécsi Tudományegyetem hallgatói

Tizenkét innovatív kutatás-fejlesztési projekt indul a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán a Huawei SEEDs Kiválósági Ösztöndíjprogram keretében. A mérnökhallgatók által jegyzett tudományos projektek valós iparági és társadalmi problémákra keresnek megoldást a legmodernebb technológiák – így a mesterséges intelligencia (MI), vagy a virtuális valóság (VR) – segítségével. A többi között intelligens parkolórendszert, a siketeket segítő jelnyelvfelismerő alkalmazást fejlesztenek, okospólókat felhasználva csoportok fizikai paramétereit – például katonák állóképességét – monitorozó megoldást hoznak létre, valamint egy olyan VR-alapú szimulációt is készítenek, amely az építőipari munkásokat segíti a biztonságosabb munkavégzésben. 

2022. július 7. 13:59

Egyedülálló zöld dobásra készül a MATE az idei EFOTT fesztiválon

Az EFOTT fesztiválon keletkező, biológiai úton bontható hulladékok szelektív gyűjtését, helyszíni előkezelését, valamint további komposztálását is megszervezi a házigazda Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE). Ezzel az ott keletkező összes biohulladék esetében sikerrel zárul a biológiai körforgás, amire még egyetlen hazai fesztiválon sem volt példa.

2022. július 6. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24