Nemzetközi szakmai találkozókat szervez a TIER Tech Hub az új budapesti irodájában

forrás: Prím Online, 2022. május 21. 12:10

Különleges előadásokkal indult újra a fővárosi Kotlin-fejlesztők közösségi élete május elején. A több elismert szakértőt is foglalkoztató TIER új központjában tartott Meetupon külföldi szakértők osztották meg a tapasztalataikat a résztvevőkkel. A szervezők az eseménysorozat újraindításával szeretnének hagyományt teremteni és innovatív megoldásokra inspirálni a hazai fejlesztői közösséget.

A Makery szoftverfejesztő ügynökségből létrejött TIER Tech Hub új irodájában, az ikonikus K6 épületében tartották meg a hazai Kotlin közösség első idei találkozóját. Az új, tágasabb térben, barátságos hangulatban, közel 25 résztvevő előtt hangzottak el érdekességek a szakma legjobbjaitól. A TIER budapesti fejlesztőközpontjában a vendéglátók szakértője mellett két nemzetközileg elismert előadó is bejelentkezett online. Amanda Hinchman-Dominguez, az amerikai e-kereskedelmi lánc, a Groupon mérnöke az Androidos programozás egyik fontos területéről, a ’memory leak’ problémák kezeléséről, a török Kaan Enes Kapici pedig a jól érthető, átlátható és hatékony kódolás alapelveiről beszélt. 

 

A TIER Tech Hub hazai szakértője, Juhos István egy érdekes újdonságról, a Jetpack Compose UI tesztekről beszélt, amelyek jelentősen megkönnyíthetik a felkészült programozók dolgát. „Ezekkel az előadásokkal és beszélgetésekkel az a célunk, hogy segítsük és inspiráljuk egymást. Szeretnénk megosztani a legújabb ötleteinket a közösséggel és mi is nyitottak vagyunk az ő gondolataikra – mondta el Juhos István az eseményről. – A Meetupok nagyszerű lehetőséget adnak a személyes fejlődésre és a kapcsolatépítésre, nagyon örülök, hogy a TIER támogat ebben minket.” 

 

A TIER Tech Hub belvárosi központja a jövőben rendszeres Termékfejlesztői találkozókat tervez, amelyeken a Kotlin és Swift mellett helyet kap a backend fejlesztés, a dizájn vagy a termék menedzsment is. A TIER Meetupok mellett a helyszín a külső rendezvények előtt is nyitva áll, a csapat célja, hogy segítse a főváros innovatív szakmai közösségeit. A modern berendezésű, impozáns Meetup tér több mint 50 fő befogadására alkalmas, hamarosan pedig felújítás kezdődhet, hogy az iroda igazodjon a TIER arculatához. A vállalat egyik legnagyobb IT központjaként a budapesti Tech Hub nemcsak innovatív megoldásokért felel, a nemzetközi tapasztalatok összegzése és TIER közösség építése is a feladataik közé tartozik. 

 

Zsédely Balázs

 

„Nagyon örültünk, hogy újra Meetupot tarthattunk, nagyon fontos számunkra, hogy a helyi közösség katalizátoraként működjön a TIER Tech Hub. Számunkra ez több egy tudásmegosztási platformnál, olyan baráti- és szakmai kapcsolatok épülhetnek, amelyek meghatározhatják az életünket – mondta el Zsédely Balázs, a TIER Tech Hubok igazgatója. – Az első alkalom sikere után szeretnénk felpörögni és minél több hasonló találkozót, workshopot vendégül látni az év során, hosszabb távon pedig a közösségi élet pezsgő központjává szeretnénk válni." 

Kulcsszavak: TIER TIER Tech Hub

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már várja az érdeklődőket a Schneider Electric Fenntarthatósági Iskolája

Új eszközt kínál a fenntarthatósági törekvések még eredményesebb megvalósításához a vállalkozások és szakemberek számára a Schneider Electric, már lehet jelentkezni a társaság Fenntarthatósági Iskolájába. Az ingyenesen elérhető digitális platform számos interaktív tanfolyamot kínál, amelyek célja, hogy felvértezze az érdeklődőket a fenntarthatósági teljesítményük javításához szükséges ismeretekkel és készségekkel.

2023. június 4. 14:33

Bionika, robotika és intézményi spinoff fejlesztések az idei Innovációs Napon

Hatodik alkalommal rendezi meg a kutatókat és ipari partnereket összekötő eseményét, az Innovációs Napot a Műegyetem - FIEK (Felsőoktatási Innovációmenedzsment és Együttműködési Központ) június 8-án. Az idei év központi témája az egyetem innovációs sokszínűsége lesz. Dróntechnológiai, bionikai és robotikai fejlesztések is bemutatkoznak a programban. Az Innovációs Napon debütál az egyetem új spinoffokat és startupokat támogató programja a BME U[S]³.

2023. június 4. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39