Hangolódj velünk a Budapesti Nagy Sportágválasztóra!

forrás: Prím Online, 2022. május 25. 17:21

Egy helyszín, ingyenesen több tucat hangszer és száz sportág, rengeteg sportikonnal, május 27-28-án a kőbányai Merkapt Spotközpontban.

Kerestél, kutattál, de még nem találtál rá arra a sportágra, melyet szívesen űznél akár egyesületi keretek között? Megismerkednél és kipróbálnál olyan mozgásformákat, melyek kevésbé népszerűek és ismertek, de annál különlegesebbek és izgalmasabbak? Találkoznál személyesen hazánk legeredményesebb, olimpiai, világ-, és Európa-bajnok sportolóival egy aláírás, fotó erejéig?

 

 

Amennyiben a fenti kérdések bármelyike foglalkoztat, nincs mese, irány a Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó!

 

A helyszínen 100 sportág, több mint 20 hangszer, 20 000 látogató, olimpiai, világ-, és Európa-bajnok sportolók, neves zenészek, szakképzett oktatók. Ez mind a Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó, amely május 27-28-án (péntek-szombat) 9 és 17 óra között várja a látogatókat a Merkapt Sportközpontban (Budapest, X. kerület, Maglódi út 12/A).

 

 

 

A sportági helyszíneken szakképzett edzők segítségével lehetőség nyílik a kitelepülő sportágak kipróbálására, valamint bemutatók, nyílt edzések formájában a közönség az alapokon túl is beleláthat egy-egy mozgásforma világába. Ezen felül az eseményen a látogatók találkozhatnak, sőt együtt is sportolhatnak a megjelenő olimpikonokkal, élsportolókkal.

 

Akikkel biztosan találkozhatunk:

Késely Ajna, Szabó Gabriella, Mutina Ágnes, Drávucz Rita, Dr. Kiss Gergely, Storcz Botond, Milák Kristóf, Baji Balázs, Kiss Balázs, Fekete Gergő, Galántai Richárd, Seregély Máté, Mocsai Tamás, Bernek Péter, Gémesi Csanád, Hosnyánszky Norbert, Cseh László, Decker Ádám.

 

Teljes műfaji, hangszeres és előadói palettával várja idén is a látogatókat a Nagy Hangszerválasztó!
Hangszerbemutató és -simogató, valamint kedvébresztő muzsikaszó egyaránt része a kétnapos programsornak.

 

A nagy sikerrel debütáló ütős stand idén is szeretettel várja a dobok szerelmeseit. A hangulatról és a minőségről a világ-, könnyű- és népzenei dobosok dobshowja, valamint kétnapos kihelyezett tagozata gondoskodik a Nagy Hangszerválasztón. (Drumkiller Dobcentrum; Tető Terasz).

 

A fák között sétálva – az idei év újdonságaként – zenegyakorló fiatalok legjobbjai mutatják be a klasszikus, szimfonikus hangszereket. Leendő előadóművészekkel találkozhatunk többek között: a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium növendékeivel. Komplex helyszín a leggyakoribb és legfontosabb zenegyakorlási és -tanulási kérdések konzultációs pontja: a Zene Élmény állomás lesz a zeneligetben. Hangszerként megjelennek az első és népi hangszerek, de bepillanthatunk a zenei készségfejlesztés, a zeneírás és a hangszerkészítés titkaiba is. A pihenni vágyókat zenés mesék és játékok várják.

 

 

 

A rendezvény folyamán az élőzene megannyi hangulata és apparátusa kíséri a vendégeket. Fellép Fazekas András dobcsapata, a Duna Szimfonikus Zenekar és Fúvós Ötös együttese, a Deák Diák Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium kórusa Veres Borbála és Mezei János vezényletével. Vendégünk a Tutta Forza Zenekar fúvós csapata Bakó Rolanddal, valamint Gulyás Csilla hárfaművész és növendékei. Velünk lesz Vizeli Máté és a Tóth Aladár Zeneiskola népi vonós zenekara, az egyre derűsebb hangulat fokozásaként pedig a Hubay Jenő Zeneiskola klarinét – szaxofon zenekara Badó István vezetésével. A brácsa és az effektek lehetőségeinek világába a RockViola visz el, míg az ifjakat a Madách Gimnázium Énekkara képviseli Krasznai János vezényletével. Hoppál Bors és Hoppál Mihály BassPoetry egyedi zenei világot oszt meg a jelenlévőkkel, míg Nagy Mária a legkisebb zenebarátokat várja. A zenei színpad tehát a két rendezvénynap alatt a zene minél több arcát mutatja be. A felsoroltakon kívül Novák Anikó zeneszerző, népzenekutató is tiszteletét teszi az eseményen.

 

A kétnapos rendezvény pénteki napja továbbra is az előre bejelentkezett, pedagóguskísérettel érkező óvodai, iskolai gyerekcsoportoknak van fenntartva, pénteken 14 órától már mindenki számára nyitottak a kapuk, a szombati nap pedig teljes egészében a nagyközönségé, családoké.

 

Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó

2022. május 27-28-án, pénteken és szombaton, 9 és 17 óra között a Merkapt Sportközpontban.

A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Regisztráció: https://sportagvalaszto.hu/nagy-sportagvalaszto/

Facebook oldal: https://www.facebook.com/sportagvalaszto

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/648664646404332

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jobb és szélesebb lefedettség KKV-knak

Az új WiFi 6E Boost hozzáférési pontok gyorsabb, alacsony késleltetésű és interferenciamentes WiFi-t biztosítanak szélesebb lefedettséggel, így tökéletesek a zsúfolt, nagy beépítettségű környezetben található iskolák és kis- és középvállalkozások számára.

2022. július 7. 15:32

Így alakítják a jövőt a Pécsi Tudományegyetem hallgatói

Tizenkét innovatív kutatás-fejlesztési projekt indul a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán a Huawei SEEDs Kiválósági Ösztöndíjprogram keretében. A mérnökhallgatók által jegyzett tudományos projektek valós iparági és társadalmi problémákra keresnek megoldást a legmodernebb technológiák – így a mesterséges intelligencia (MI), vagy a virtuális valóság (VR) – segítségével. A többi között intelligens parkolórendszert, a siketeket segítő jelnyelvfelismerő alkalmazást fejlesztenek, okospólókat felhasználva csoportok fizikai paramétereit – például katonák állóképességét – monitorozó megoldást hoznak létre, valamint egy olyan VR-alapú szimulációt is készítenek, amely az építőipari munkásokat segíti a biztonságosabb munkavégzésben. 

2022. július 7. 13:59

Milliárdos adóbevételtől eshet el az államháztartás – súlyos a gépjárművezető-hiány

Jelentős, mintegy 1,52 százalékos a hozzájárulása a hazai GDP-hez a 110 hazai piacvezető fuvarozó vállalkozásnak mégis veszélybe került versenyképességük fenntartása. Olyan súlyos a munkaerőhiány az ágazatban, hogy az már az ellátási lánc – és tágabb értelemben – a költségvetés biztonságát és érdekeit is veszélyezteti.

2022. július 7. 12:41

Versenypályára és a sebesség szerelmeseinek szánt új Bridgestone gumiabroncs

A Bridgestone, a gumiabroncsok és a fenntartható mobilitási megoldások globális piacvezetője bejelentette az ikonikus Potenza termékcsalád legújabb darabjának, az ultranagy teljesítményű Bridgestone Potenza Race megjelenését. A versenypályák szerelmeseinek kifejlesztett semi-slick gumiabroncs közutakra is alkalmas, de a fókuszt a teljesítményre összpontosítja. 

2022. július 7. 11:17

A Nikon bejelentette a Z 9 legújabb firmware frissítését

A Nikon bejelentette a Nikon Z 9 teljes képes tükör nélküli vezető fényképezőgép 2.10-es firmware verziójának kiadását.

2022. július 7. 09:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24