Hangolódj velünk a Budapesti Nagy Sportágválasztóra!

forrás: Prím Online, 2022. május 25. 17:21

Egy helyszín, ingyenesen több tucat hangszer és száz sportág, rengeteg sportikonnal, május 27-28-án a kőbányai Merkapt Spotközpontban.

Kerestél, kutattál, de még nem találtál rá arra a sportágra, melyet szívesen űznél akár egyesületi keretek között? Megismerkednél és kipróbálnál olyan mozgásformákat, melyek kevésbé népszerűek és ismertek, de annál különlegesebbek és izgalmasabbak? Találkoznál személyesen hazánk legeredményesebb, olimpiai, világ-, és Európa-bajnok sportolóival egy aláírás, fotó erejéig?

 

 

Amennyiben a fenti kérdések bármelyike foglalkoztat, nincs mese, irány a Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó!

 

A helyszínen 100 sportág, több mint 20 hangszer, 20 000 látogató, olimpiai, világ-, és Európa-bajnok sportolók, neves zenészek, szakképzett oktatók. Ez mind a Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó, amely május 27-28-án (péntek-szombat) 9 és 17 óra között várja a látogatókat a Merkapt Sportközpontban (Budapest, X. kerület, Maglódi út 12/A).

 

 

 

A sportági helyszíneken szakképzett edzők segítségével lehetőség nyílik a kitelepülő sportágak kipróbálására, valamint bemutatók, nyílt edzések formájában a közönség az alapokon túl is beleláthat egy-egy mozgásforma világába. Ezen felül az eseményen a látogatók találkozhatnak, sőt együtt is sportolhatnak a megjelenő olimpikonokkal, élsportolókkal.

 

Akikkel biztosan találkozhatunk:

Késely Ajna, Szabó Gabriella, Mutina Ágnes, Drávucz Rita, Dr. Kiss Gergely, Storcz Botond, Milák Kristóf, Baji Balázs, Kiss Balázs, Fekete Gergő, Galántai Richárd, Seregély Máté, Mocsai Tamás, Bernek Péter, Gémesi Csanád, Hosnyánszky Norbert, Cseh László, Decker Ádám.

 

Teljes műfaji, hangszeres és előadói palettával várja idén is a látogatókat a Nagy Hangszerválasztó!
Hangszerbemutató és -simogató, valamint kedvébresztő muzsikaszó egyaránt része a kétnapos programsornak.

 

A nagy sikerrel debütáló ütős stand idén is szeretettel várja a dobok szerelmeseit. A hangulatról és a minőségről a világ-, könnyű- és népzenei dobosok dobshowja, valamint kétnapos kihelyezett tagozata gondoskodik a Nagy Hangszerválasztón. (Drumkiller Dobcentrum; Tető Terasz).

 

A fák között sétálva – az idei év újdonságaként – zenegyakorló fiatalok legjobbjai mutatják be a klasszikus, szimfonikus hangszereket. Leendő előadóművészekkel találkozhatunk többek között: a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium növendékeivel. Komplex helyszín a leggyakoribb és legfontosabb zenegyakorlási és -tanulási kérdések konzultációs pontja: a Zene Élmény állomás lesz a zeneligetben. Hangszerként megjelennek az első és népi hangszerek, de bepillanthatunk a zenei készségfejlesztés, a zeneírás és a hangszerkészítés titkaiba is. A pihenni vágyókat zenés mesék és játékok várják.

 

 

 

A rendezvény folyamán az élőzene megannyi hangulata és apparátusa kíséri a vendégeket. Fellép Fazekas András dobcsapata, a Duna Szimfonikus Zenekar és Fúvós Ötös együttese, a Deák Diák Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium kórusa Veres Borbála és Mezei János vezényletével. Vendégünk a Tutta Forza Zenekar fúvós csapata Bakó Rolanddal, valamint Gulyás Csilla hárfaművész és növendékei. Velünk lesz Vizeli Máté és a Tóth Aladár Zeneiskola népi vonós zenekara, az egyre derűsebb hangulat fokozásaként pedig a Hubay Jenő Zeneiskola klarinét – szaxofon zenekara Badó István vezetésével. A brácsa és az effektek lehetőségeinek világába a RockViola visz el, míg az ifjakat a Madách Gimnázium Énekkara képviseli Krasznai János vezényletével. Hoppál Bors és Hoppál Mihály BassPoetry egyedi zenei világot oszt meg a jelenlévőkkel, míg Nagy Mária a legkisebb zenebarátokat várja. A zenei színpad tehát a két rendezvénynap alatt a zene minél több arcát mutatja be. A felsoroltakon kívül Novák Anikó zeneszerző, népzenekutató is tiszteletét teszi az eseményen.

 

A kétnapos rendezvény pénteki napja továbbra is az előre bejelentkezett, pedagóguskísérettel érkező óvodai, iskolai gyerekcsoportoknak van fenntartva, pénteken 14 órától már mindenki számára nyitottak a kapuk, a szombati nap pedig teljes egészében a nagyközönségé, családoké.

 

Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó

2022. május 27-28-án, pénteken és szombaton, 9 és 17 óra között a Merkapt Sportközpontban.

A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Regisztráció: https://sportagvalaszto.hu/nagy-sportagvalaszto/

Facebook oldal: https://www.facebook.com/sportagvalaszto

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/648664646404332

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjazták az építőipar „rocksztárját”

Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatója vehette át az idei "Év Építőipari Személyisége" díjat. A szakember 30 éve képzi és inspirálja a szakembereket és az építőanyag kereskedőket, emellett támogatja a megrendelőket építési álmaik valóra váltásában. Legyen szó TikTok videóról, egy medence burkolásáról készülő oktatóanyagról, vagy ezer szakember motiválásáról egy konferencián, Markovich Béla mindenhol ott vagy és minden lehetőséget megragad, közvetlenül hozzájárulva az építőipar kultúrájának fejlődéséhez.

2024. március 29. 15:16

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05