Mi kell egy jó startup rendezvényhez?

forrás: Prím Online, 2022. május 26. 20:11

Igen, kellenek startupok és befektetők. Kellenek kerekasztal beszélgetések hiteles és releváns szereplőkkel. De ilyenről hallottunk már, részt vettünk hasonlón. Akkor mi hiányzik még? A HiQ Connect a startup rendezvények egy új dimenzióját hozza el Budapestre.

Talán a címben megfogalmazott kérdés még pontosabban úgy szól, hogy mire van szüksége a startupoknak. Olyan releváns üzleti partnerekre, akiktől nemcsak tőkét, hanem minőségi és valós üzleti tapasztalatból érkező tudást kaphatnak, illetve akikkel a megoldásaikat tesztelhetik és fejleszthetik. De ugyanilyen fontos, hogy az ökoszisztéma többi résztvevője, azaz az inkubátorok, az acceleratorok, az angyal és a kockázati tőkebefektetők, valamint az állami szereplők megismerjék a legújabb startupokat és egymással is találkozzanak. A közös célja egy ilyen rendezvénynek, hogy értéket teremtsünk, újdonságokat ismerjünk meg és az országhatárokon is átívelő kapcsolatokat építsünk. És pont ilyen rendezvény lesz a HiQ Connect – Budapest június 7-én és 8-án. Az üzleti matchmaking rendezvény témái a Life Science, az AgroTech, a FoodTech és a fenntarthatóság. 

 

De az HiQ Connect ennél is több! A befektetők megosztják az elhibázott döntéseiket, az úgynevezett Fuckup sztorikat, melyek saját bevallásuk szerint is a legtanulságosabbak. A szokásos startup pitchek mellett pedig a második napon rendhagyó módon fordított pitchek is lesznek, amikor befektetők fognak a pódiumon állni. 

 

Aki startupperként állt már ki egy bemutatkozásra a befektetők elé, pontosan tudja milyen érdekes lesz ezt fordítva látni. De ha csak hallgattunk vagy láttunk már hasonlót, akkor is át tudjuk érezni, hogy milyen iszonyú nehéz a nagy terveket, vagy akár egy több éves projektet néhány percben bemutatni. Persze vannak őstehetségek ebben a műfajban, de kifejezetten érdekes lesz látni a HiQ Connect rendezvényének budapesti állomásán, hogy a „másik oldal” mit fog mondani.

 

Mindezt hibrid formában. Kapcsolatépítéshez és networkinghez a személyes részvétel ajánlott, így az esemény napján irány a HUB 55. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Emellett a rendezvényt – akár a home office kényelméből – live stream-en is lehet majd követni. 

 

 

Mit is kell tudni a HiQ Globalról, a szervezőről?

A HiQ Global egy market entry expert ügynökség, mely innovatív technológiai cégek számára teremt lehetőséget, hogy prémium piacokra lépjenek. Bár nem ismernek földrajzi határokat, különös hangsúlyt fektetnek Délkelet-Ázsiára, valamint Közép- és Kelet-Európára.

 

A HiQ Connect pedig egy egyedülálló innovációs és üzleti matchmaking platform, ahol a technológia és az üzlet találkozik. A platform lehetővé teszi a technológiai startupoknak, hogy kapcsolatot teremtsenek vállalati partnerekkel. Az ökoszisztéma-partnerek között befektetők és kormányzati szervek is megtalálhatók európai, délkelet- és kelet-ázsiai célpiacokról. De nem a szokásos formában. Itt nem csak a rapid bemutatkozásokon és az elevator pitch-eken múlik a siker. Lehetőség van a mélyebb beszélgetésekre, valódi partneri kapcsolatok kialakítására. 

 

Velük biztosan találkozhatsz június 7-én és 8-án! 

Az esemény társszervezői az AHa!Brainstore (Antenna Hungária), a Roche Magyarország és az Express Innovation Agency. A rendezvény kiemelt program partnerei a Vespucci Partners, IPI Singapore és a Singapore Economic Development Board (EDB). Az HiQ Connect – Budapest 8 ország több mint 35 szervezetének az együttműködésének eredménye.

 

A két nap folyamán közel 30 startup mutatkozik be, a második napon pedig a társszervezőkön kívül többek között hallhatjuk pitchelni a Accelpoint-ot, az Impact Ventures-t és a SpeedUp Venture Capital Group-ot.

Kulcsszavak: HiQ Connect startup

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Még szélesebb körben elérhetők a Galaxy AI funkciók a One UI 6.1 frissítéssel

Még több Galaxy felhasználó léphet be a mobil AI új korszakába: a One UI 6.1 frissítéssel korábbi készülékeken is elérhetővé válnak a Galaxy AI funkciók március 28-tól. A Galaxy S23 széria, az S23 FE, a Z Fold5 és a Z Flip5 készülékek, valamint a Tab S9 termékcsalád tagjain is elérhetők lesznek azok a lehetőségek, melyeket az idén bemutatott Galaxy S24 széria felhasználói már kipróbálhattak.

2024. március 27. 19:13

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05