Nagyobb, zöldebb, jobb – Itt a norelem új katalógusa

forrás: Prím Online, 2022. május 26. 13:28

A mérnökök már kézbe vehetik norelem ikonikus mérnöki katalógusának, a THE BIG GREEN BOOK-nak a legújabb kiadását. A 2022-es kiadás több mint 10 000-rel több gépelemet tartalmaz, mint az előző kiadás – összesen tehát több mint 70 000 szabványos gépelemet.

Arra tervezték, hogy segítse a mérnököket a szükséges gépelemek gyors és egyszerű felkutatásában; ez a THE BIG GREEN BOOK második olyan kiadása, mely két kötetre van bontva. norelem gondoskodott arról, hogy a 2022-es kiadás nyomdai folyamatát fenntarthatóbbá tegye egy olyan innovatív módszerrel, amely a művelet során a hő- és energiatechnikát kombinálja, így akár 52%-kal csökkenthető a CO2-kibocsátás. Ennek eredményeként a 2022-es lett az eddigi legzöldebb kiadás. A két kötet több mint 2 700 oldalból áll, felsorolva az adatokat, az összetevőket és az útmutatókat.

 

"A tervezőmérnökök szerte a világon felbecsülhetetlen értékű referencia-kalauznak tekintik a THE BIG GREEN BOOK-ot" – jelentette ki Marcus Schneck, norelem ügyvezető igazgatója. – "A norelemnél a mottónk a "Találd meg. Szerezd meg. Csináld." Ennek kulcsfontosságú része a termékkatalógusunk, amely megkönnyíti a mérnökök számára a szükséges termékek gyors beazonosítását."

 

"A 2020-as kiadás volt az első alkalom, hogy a katalógust két részre bontottuk. Mivel a frissített verzió több mint 10 000-rel több egyedi alkatrészt tartalmaz, természetes volt, hogy megismételjük ezt a lépést. Tudjuk, hogy a THE BIG GREEN BOOK idei kiadása az eddigi legrészletesebb verziónk, és biztosak vagyunk benne, hogy segíteni fog ügyfeleinknek a mindennapi kihívások leküzdésében."

 

 

A 2022-es kiadásban új 10 000 új termék között vannak új acél tájoló kúpok és pozícionáló perselyek a központosító egységek számára, amelyek innovatív módon tájolják és rögzítik a munkadarabokat, valamint lehetővé teszik a 0,003 mm-nél kisebb ismétlési pontosság elérését is.

 

A könyv ugyancsak bemutatja norelem pneumatikus hengereinek kínálatát is, melyek számos célra alkalmazhatók, valamint az új fejlesztésű szánvezetőket, amelyek vízszintes és függőleges pozicionálást és mozgást tesznek lehetővé.

 

A 2022-es kiadás ezenkívül egy teljesen új termékkategóriát is tartalmaz «norelem vezérlők» néven, amely a vezérléshez és szabályozáshoz szükséges elektromechanikus szabványos alkatrészeket sorolja fel.

 

A THE BIG GREEN BOOK 2022-es kiadása nyomtatott változatban olvasható vagy PDF formátumban tölthető le.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Milliárdos adóbevételtől eshet el az államháztartás – súlyos a gépjárművezető-hiány

Jelentős, mintegy 1,52 százalékos a hozzájárulása a hazai GDP-hez a 110 hazai piacvezető fuvarozó vállalkozásnak mégis veszélybe került versenyképességük fenntartása. Olyan súlyos a munkaerőhiány az ágazatban, hogy az már az ellátási lánc – és tágabb értelemben – a költségvetés biztonságát és érdekeit is veszélyezteti.

2022. július 7. 12:41

Versenypályára és a sebesség szerelmeseinek szánt új Bridgestone gumiabroncs

A Bridgestone, a gumiabroncsok és a fenntartható mobilitási megoldások globális piacvezetője bejelentette az ikonikus Potenza termékcsalád legújabb darabjának, az ultranagy teljesítményű Bridgestone Potenza Race megjelenését. A versenypályák szerelmeseinek kifejlesztett semi-slick gumiabroncs közutakra is alkalmas, de a fókuszt a teljesítményre összpontosítja. 

2022. július 7. 11:17

A Nikon bejelentette a Z 9 legújabb firmware frissítését

A Nikon bejelentette a Nikon Z 9 teljes képes tükör nélküli vezető fényképezőgép 2.10-es firmware verziójának kiadását.

2022. július 7. 09:53

Páratlan összefogás a Balaton-felvidék természeti kincseiért

„Sokszínű Balaton-felvidék – Theodora különdíj” címmel közös fotópályázatot hirdet az ország egyik legrangosabb természetfotó-pályázata, a Varázslatos Magyarország és a kékkúti forrásból eredő Theodora ásványvizet forgalmazó Szentkirályi Magyarország Kft., a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szakmai támogatásával. 

2022. július 6. 19:01

Elfogadhatatlannak tartja az 1000 forintos órabért a diákmunkások többsége

A fiatalok nagyjából fele az év közbeni lakhatási költségekre teszi félre a diákmunkából származó jövedelmét, 40 százalékuk pedig külföldön is kipróbálná magát a nyáron, többek közt ez derült ki a MISZ Műegyetemi Iskolaszövetkezet és a Műegyetemi Hallgatói Kft. munkatársai által készített felmérésből. A kutatás során arra is rákérdeztek a résztvevőknél, hogy milyen elvárásokkal rendelkeznek, de külön kitértek az önkéntes munkavállalásra is és a feketemunka megítélésére is.

2022. július 6. 17:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24