Nagyobb, zöldebb, jobb – Itt a norelem új katalógusa

forrás: Prím Online, 2022. május 26. 13:28

A mérnökök már kézbe vehetik norelem ikonikus mérnöki katalógusának, a THE BIG GREEN BOOK-nak a legújabb kiadását. A 2022-es kiadás több mint 10 000-rel több gépelemet tartalmaz, mint az előző kiadás – összesen tehát több mint 70 000 szabványos gépelemet.

Arra tervezték, hogy segítse a mérnököket a szükséges gépelemek gyors és egyszerű felkutatásában; ez a THE BIG GREEN BOOK második olyan kiadása, mely két kötetre van bontva. norelem gondoskodott arról, hogy a 2022-es kiadás nyomdai folyamatát fenntarthatóbbá tegye egy olyan innovatív módszerrel, amely a művelet során a hő- és energiatechnikát kombinálja, így akár 52%-kal csökkenthető a CO2-kibocsátás. Ennek eredményeként a 2022-es lett az eddigi legzöldebb kiadás. A két kötet több mint 2 700 oldalból áll, felsorolva az adatokat, az összetevőket és az útmutatókat.

 

"A tervezőmérnökök szerte a világon felbecsülhetetlen értékű referencia-kalauznak tekintik a THE BIG GREEN BOOK-ot" – jelentette ki Marcus Schneck, norelem ügyvezető igazgatója. – "A norelemnél a mottónk a "Találd meg. Szerezd meg. Csináld." Ennek kulcsfontosságú része a termékkatalógusunk, amely megkönnyíti a mérnökök számára a szükséges termékek gyors beazonosítását."

 

"A 2020-as kiadás volt az első alkalom, hogy a katalógust két részre bontottuk. Mivel a frissített verzió több mint 10 000-rel több egyedi alkatrészt tartalmaz, természetes volt, hogy megismételjük ezt a lépést. Tudjuk, hogy a THE BIG GREEN BOOK idei kiadása az eddigi legrészletesebb verziónk, és biztosak vagyunk benne, hogy segíteni fog ügyfeleinknek a mindennapi kihívások leküzdésében."

 

 

A 2022-es kiadásban új 10 000 új termék között vannak új acél tájoló kúpok és pozícionáló perselyek a központosító egységek számára, amelyek innovatív módon tájolják és rögzítik a munkadarabokat, valamint lehetővé teszik a 0,003 mm-nél kisebb ismétlési pontosság elérését is.

 

A könyv ugyancsak bemutatja norelem pneumatikus hengereinek kínálatát is, melyek számos célra alkalmazhatók, valamint az új fejlesztésű szánvezetőket, amelyek vízszintes és függőleges pozicionálást és mozgást tesznek lehetővé.

 

A 2022-es kiadás ezenkívül egy teljesen új termékkategóriát is tartalmaz «norelem vezérlők» néven, amely a vezérléshez és szabályozáshoz szükséges elektromechanikus szabványos alkatrészeket sorolja fel.

 

A THE BIG GREEN BOOK 2022-es kiadása nyomtatott változatban olvasható vagy PDF formátumban tölthető le.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mi kell ahhoz, hogy itthon maradjanak az IT-szakemberek?

A HR Kopó Tanácsadó Csoport által szervezett IT Realitás Mozgalom célja az IT-szakemberek megismerése és párbeszéd elindítása az informatikusok, a munkaadók és a toborzók között.

2022. augusztus 8. 19:48

K&H: megtriplázódott a villanyautók száma Magyarországon

Látványos bővülés vár a villanyautók piacára az uniós piacokon, a tervek szerint ugyanis 2035-től várhatóan csak elektromos autókat lehet értékesíteni. Magyarországon 2020 májusa óta megháromszorozódott a tisztán elektromos személyautók száma, igaz, a teljes autóparkhoz képest még marginális az arányuk – derül ki a K&H összeállításából. A pénzintézet pedig kedvező kamatozású lízingkonstrukciót nyújt a magyar cégeknek ahhoz, hogy villanyautóval bővítsék a flottájukat, ezzel is segítve a vállalkozások kiadásainak csökkentését, lendületet adva az elektromobilizációnak.

2022. augusztus 8. 18:10

Véget ért a nagy okoszebra-szavazás

Hamarosan újabb magyar várost tesz biztonságosabbá a Generali a Biztonságért Alapítvány: a Generali alapítványa által indított és a Pearl Enterprises Kft. kivitelezésében megvalósuló SafeCross okoszebra projekt célja az volt, hogy 2022-ben egy olyan magyar város gazdagodjon okoszebrával, ahol eddig még nem volt ilyen berendezés, ám a rendőrség baleseti statisztikái szerint szükség lenne rá.

2022. augusztus 8. 16:33

600 milliós száloptikai fejlesztés az oktatási intézmények számára

Az oktatási intézmények és az adatközpontok között exponenciálisan növekvő adatátviteli igények miatti fejlesztést nyert el a Delta Systems, a Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata által vezetett konzorcium. A 637.8 millió forintos megbízás alapján az országos iskolai hálózatokhoz kapcsolódó új gerinchálózati csomópontokat látják el DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing) technológiával, annak érdekében, hogy a meglévő optikai kábelek bővítése, avagy újabbak bérlése nélkül tudják kielégíteni az intézmények adatátviteli igényeit. 

2022. augusztus 8. 14:59

Az ABB Red Dot-díjat nyert a FlexPacker ipari delta robotjáért

Az ABB ultragyors csomagolásra tervezett IRB 390 FlexPacker delta ipari robotját választották a Red Dot Product Design (Piros Pont terméktervezési) díjra; így az ABB-nek ez lesz a második olyan robotja, amely két egymást követő évben is elnyeri ezt a rangos díjat. 

2022. augusztus 8. 13:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24

Újra keresik az év webshopjait

2022. július 8. 18:20