MI és mi: a mesterséges intelligencia hatása a mindennapi életünkre

forrás: Prím Online, 2022. június 4. 10:11

A Neumann Társaság eddig online formában lebonyolított, nagysikerű meetup-sorozata ezúttal visszaköltözik a személyes térbe, és június 9-én 16 órakor a Dunapark Kávéház és Étteremben (1137 Budapest, Pozsonyi út 38.) kerül megrendezésre. A nyári szünet előtt ez lesz az utolsó ilyen rendezvényünk. A meetup témája a mesterséges intelligencia (MI).

A MI egyre elterjedtebb használata folyamatosan átalakítja az életünket, hatással van mindennapjainkra. Számos fórum foglalkozik ennek technikai, technológiai kérdéseivel. Mi ezúttal azt szeretnénk inkább megvizsgálni és előtérbe helyezni, hogy hol és hogyan találkozunk majd ezzel magánemberként vagy szakmai életünkben, milyen határokat lehet és kell felállítani, hol van ebben az állam szerepe, illetve milyen etikai problémákat vet fel a mindennapok során.

 

A témát két szakértő segítségével járjuk körül. Egyik szakértőnk Dr. Tilesch György, a PHI Institute for Augmented Intelligence elnöke, a MI és innováció világszerte elismert szakértője és tanácsadója. Több évtizede tevékenykedik MI-ökoszisztémák iparágközi közvetítőjeként, a tavaly magyarul is megjelent Mesterség és intelligencia című bestseller társszerzője, a Harvard Experfy tanácsadó testületének tagja és a Neumann Társaság mesterséges intelligencia nagykövete.

 

 

Másik szakértőnk Dr. Vadász Pál, a Montana Tudásmenedzsment Kft. alapító ügyvezetője, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Információs Társadalom Kutatóintézetének vezető kutatója, egyszersmind a tíz főnél kisebb ügyvédi irodák Európai Uniós MI-stratégiáját kidolgozó munkacsoport szakértője, a Neumann Társaság elnökségének állandó tanácsadója.

 

A meetup során várjuk a résztvevők kérdéseit és felvetéseit is.

 

A helyek száma a terem befogadóképességének függvényében korlátozott. A részvételi díj 4.000 Ft, a Neumann Társaság tagjai számára viszont ingyenes.

 

Regisztrációs link: https://forms.office.com/r/WvJcu2NMK2

Hely: Dunapark Kávéház és Étterem, Budapest, 1137 Pozsonyi út 38.

Dátum: 2022.06.09.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Viber AR lencsével és megosztható színes kártyákkal ünnepli a magyar hagyományokat

A Viber, az egyik vezető globális üzenetküldő alkalmazás egy különleges lokális kampánnyal ünnepli az államalapítás napját, hogy a felhasználók a platform kifejező digitális eszközeivel köszönthessék egymást. Az augusztus 20-i hétvége előtt elérhetővé válik többek között egy új lencse, mely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy felpróbálják a koronát, mint az alapító királyunk, és ünnepi hangulatba kerüljenek. Az ünnep kapcsán a Viber felmérést végzett magyarországi felhasználói körében az államalapítással kapcsolatos történelmi tudnivalókról, a több ezer válaszadó pedig összességében tájékozottnak bizonyult.

2022. augusztus 19. 19:11

Jamie Cooke bemutatta a Warner Bros. Discovery vezetői csapatát

Jamie Cooke – akit júniusban neveztek ki a Warner Bros. Discovery Közép- és Kelet-Európa, Baltikum, Közel-Kelet, mediterrán térség és Törökország (CEE MENAT) vezérigazgatójává – ma bejelentette vezetői csapatát, amely a jövőben irányítani fogja a CEE MENAT régiót, valamint az Európát, Közel-Keletet és Afrikát magában foglaló térség (EMEA) fizetős TV hálózatait és kreatív ügynökségét.

2022. augusztus 19. 17:07

Napközis tábor a LEGO gyárban

Izgalmasan telik a nyári szünet azoknak a nyíregyházi gyerekeknek, akiknek szülei nyíregyházi LEGO gyárban dolgoznak, hiszen a nyár utolsó heteit különleges helyen, apukájuk, anyukájuk vagy éppen nagyszüleik munkahelyén tölthetik. A gyerekeket a LEGO gyár nyári napközis táborában fejlesztő játékokkal, gyárlátogatással és sportprogramokkal várják a szervezők.

2022. augusztus 19. 15:32

A legbefolyásosabb afroamerikai cégvezetők között a Unisys alelnöke

A vállalat szenior alelnökét és vezető jogtanácsosát, Claudius Sokenu-t 2022 legbefolyásosabb színesbőrű vállalatvezetői közé választotta a Savoy című amerikai magazin.

2022. augusztus 19. 13:59

A Check Point szerint világszerte 42%-kal nőtt a cyber-támadások száma

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat kutatórészlege, a Check Point Research (CPR) kiadta a ’Cyber-támadási trendek: 2022 évközi jelentését’, mely arra hívja fel a figyelmet, hogy a cyber-támadások állami szintű fegyverként való használata megerősödött, ami olyan formákban van jelen mint az országokra irányuló, úgy nevezett ’Country Extortion’ zsaroló program módszer, az államokhoz köthető hacktivizmus, vagy a zsaroló programok első számú fenyegetéssé válása.

2022. augusztus 19. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Indul a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. augusztus 15. 12:31

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40