A Continental lett az „Év gumiabroncsgyártója” 2022-ben

forrás: Prím Online, 2022. június 25. 11:16

Az „Év gumiabroncsgyártója” díjjal tüntette ki a Continentalt a Tire Technology International (TTI) nemzetközi szakmai magazin. A TTI innovációért és kiválóságért átadott díjait, melyek az abroncstechnológia legújabb fejlesztéseit és vívmányait jutalmazzák, az iparág legfontosabb elismeréseiként tartják számon. Az idei kiválasztási szempontok ismét a termékbiztonság és a fenntarthatóság további fejlesztését célzó technológiai innovációkat helyezték a középpontba, a díjakról pedig egy több mint húsz újságíróból és az abroncsipar vezető szakértőiből álló nemzetközi zsűri döntött.

Matt Ross, a Tire Technology International főszerkesztője a következőképpen nyilatkozott a díjnyertesről: „Az Év gumiabroncsgyártója hagyományosan egy nagyon szoros versenyt hozó kategória. Nagyszerű volt látni, hogy a Continental harmadszor is átveszi ezt a díjat, különösen, hogy ezúttal épp a hazai pályájukon részesültek az elismerésben. A zsűrit lenyűgözték azok az eredmények, amiket a vállalat az elmúlt évben elért, például a ContiRe.Tex, az Extreme E gumiabroncs második generációja, a kutatási együttműködések széles skálája, vagy a Conti GreenConcept abroncs – hogy csak néhányat említsünk a figyelemre méltó teljesítményükből. A Continental innováció és fenntarthatóság iránti elkötelezettsége miatt igazán méltó nyertese a díjnak.”

 

 

A díjat Bernd Korte, a Continental Tires platformfejlesztési és iparosítási alelnöke vette át, majd a következőt nyilatkozta: „Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy megkaptuk az idei Év gumiabroncsgyártója díjat. Arra ösztönöz bennünket, hogy tovább folytassuk a kiválasztott utunkat, hogy folyamatos befektetésekkel mozdítsuk előre az abroncsfejlesztést, illetve hogy jelentősen hozzájáruljunk a biztonságos, költséghatékony és környezetbarát mobilitáshoz.” 

 

Az idei díj azt jelenti, hogy a Continental harmadszor kapja meg a tekintélyes Év gumiabroncsgyártója címet az elmúlt nyolc évben, ezzel is bizonyítva a piacvezető technológiai innováció iránti komoly elkötelezettségét, melynek középpontjában a biztonság és a fenntarthatóság áll. A prémium gumiabroncsgyártó a közelmúltban a ContiRe.Tex technológia bevezetésével demonstrálta innovatív képességeit. A nagyobb fenntarthatóság érdekében speciálisan kifejlesztett technológia, amelyet néhány hónap alatt sikerült gyártási érettségre hozni, lehetővé teszi a vállalat számára, hogy a gumiabroncs vázában lévő hagyományos poliészter fonalat teljes mértékben újrafeldolgozott PET-palackokból kinyert újrahasznosított fonallal váltsa ki. A technológia sokkal hatékonyabb, mint a PET-palackok nagy teljesítményű poliészter fonalakká való feldolgozásának más hagyományos módszerei. A felhasznált palackok kizárólag olyan régiókból származnak, ahol nem működik zárt rendszerű újrahasznosítás. A ContiRe.Tex technológia egy újabb lépést jelent a Continental számára afelé, hogy a környezetvédelmi és társadalmi felelősségvállalás terén a legfejlettebb gumiabroncsgyártó vállalattá váljon.

Kulcsszavak: gumiabroncs Continental

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB E-mobility a SMART márkájú villanyautót vásárlók otthonában kínál járműtöltési megoldást

A járművezetők régóta élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy a járművüket már a vásárlás helyszínén testre szabhatják. Az új, prémium kategóriás, intelligens, teljesen elektromos hajtású SMART autómárkával ezt a választási lehetőséget és rugalmasságot most az otthoni töltő telepítésére is kiterjeszthetik, és az ABB E-mobility által nyújtott otthoni fulfillment (rendelésteljesítési) szolgáltatásnak köszönhetően könnyedén megszervezhetik a telepítést.

2024. március 25. 10:28

Átadták Magyarország legnagyobb autótöltő állomását

A Metrodom, a Smart Digital és a KIA  közös Metrodom IN/Charge esemény keretében adta át Magyarország eddigi legnagyobb autótöltő állomását a Metrodom River mélygarázsában. A lakópark több ütemben fejlesztett töltési infrastruktúrája összesen 336 EV autó töltésére lesz képes világviszonylatban is kiemelkedő technológiai teljesítménnyel.

2024. március 23. 13:55

Erősödő partnerség a BMW-vel

Az Állam- és Jogtudományi Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar csatlakozásával bővült a BMW és a Debreceni Egyetem közötti stratégiai együttműködési megállapodás. A szerződésmódosítást kedden írták alá az egyetem és az autógyár vezetői.

2024. március 21. 14:43

A Continental nyári gumiabroncsa elnyerte az Auto Bild legjobb értékelését

A Continental PremiumContact 7 abroncsa „Példás" minősítést nyert el a német Auto Bild szaklap által legutóbb közzétett teszten (24/03/07. szám), melyen 54 másik nyári autógumit vizsgáltak. A 205/55 R 16 méretű nyári modelleket egy VW Golf VIII-on tesztelték. Az Auto Bild szerkesztői értékelésükben a következőket írták a PremiumContact 7-ről: „Prémium futófelületi mintázat, példaértékű teljesítmény vizes és száraz úton egyaránt, a legrövidebb vizes és száraz féktávolság, jó futásteljesítmény". A Continental Uniroyal márkájú RainSport 5 abroncsa „kielégítő” minősítést kapott a vizes időjárási körülmények között tanúsított tulajdonságainak köszönhetően.

2024. március 19. 14:43

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05