Nyaraljunk az Északi-középhegységben!

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 1. 11:11

Kis hazánk számtalan gyönyörű tájjal és településsel rendelkezik. Akármelyik országrészbe tervezünk elutazni, több napra, akár hetekre szóló elfoglaltságokat, programokat gyűjthetünk össze, és megannyi csodás emlékkel gazdagodhatunk.

 

Eger, az észak egyik gyöngyszeme

 

A külföldi és belföldi nyaralás egymás vetélytársai, de csak abban a tekintetben, hogy sokan szeretik az éves egyszeri nyaralásukat külföldre helyezni. Emellett viszont az évközbeni, akár még a nyárra is jutó szabadságokat mindenki szereti az ország különböző vidékeire tervezni, ezáltal még jobban megismerve hazánk nevezetességeit.

 

Az egyik ilyen láncszem az Északi-középhegység, mely már önmagában a hegyeivel is gyönyörködtető látványt nyújt. Kiemelkedő városa Eger. Elsőre mindenkinek a megnyert török viadal és Gárdonyi Géza Egri csillagok nagyszerű regénye jut eszébe, de Eger sok más egyébről is nevezetes. Amennyiben eldöntöttük, hogy Eger lesz az egyik úti célunk, akkor az apartman.hu egri szálláskínálata segít kitalálni, hogy hol hajtsuk álomra a fejünket.

 

Több mint 400 szállás ajánlata között lehet válogatni, amelyek között az apartmanoktól kezdve a villákon, panziókon át természetesen a hotelek is megtalálhatók.

 

Az elmúlt évek hatásai

 

Hazánk lakosai több évtizede el tudnak jutni számos külföldi országba is, és különösen kedveltek a tengerparti nyaralások. Viszont nem mindenki szereti a meleget, ellenben szereti a hegyeket, a kirándulásokat, kerékpártúrákat. Az ilyen érdeklődési körrel rendelkező pároknak, családoknak nem kell nagyon messzire menniük, hiszen hazánk is bővelkedik szerencsére zöld területben.

 

Az elmúlt évek járványhelyzete és a vele járó, kialakult világméretű karanténhelyzet maga után vonta, hogy a magyarországi családok országon belül mentek el nyaralni, kicsit visszaszoktak Magyarországra, amelynek hírét minden település örömmel fogadta.

 

A turizmust kiszolgáló infrastruktúra nagymértékben fejlődött az utóbbi években, ennek is köszönhető, hogy igen nagy az aránya a külföldről hazánkba érkező turisták számának is. A vendéglátóipari egységek, a szállások egyre változatosabb ajánlatokkal és programokkal várják a hazánkba érkezőket és a hazai utazókat is.

 

Az egri látnivalók

 

A Bükk lábánál elterülő Eger egy csodálatos város, Heves megye székhelye. De nemcsak a törökökkel hősként küzdő várvédőkről híres, számos más nevezetessége is van. Aki megérkezik Egerbe, mindenképpen látogasson el a Bazilikába, a Gárdonyi Géza Múzeumba, az Érseki Palotába, a Líceumba, a Minorita templomba, a Csillagvizsgálóba vagy a Tudományos Élményközpontba. A török időket idézi még a város Minaretje is vagy a Török fürdő.

 

De nem kizárólag építészeti csodáival remekel Eger. Nem kevésbé híres a város kitűnő boráról. A környéken a szőlőtermesztés sok évre tekint vissza, és Eger a névadója a terület bortermesztési központjának is. A Szépasszony völgye a legalkalmasabb hely arra, hogy megismerkedjenek az idelátogatók a környék híres-neves boraival.


 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Miért olyan nehéz legyőzni a függőségeket?

A függőség rabságába beleesni könnyű, kiszabadulni onnan viszont már annál nagyobb kihívás. Ez egyaránt érvényes az alkohol, a cigaretta, a drogok vagy akár a gyógyszerek okozta addikcióra. 

2022. szeptember 1. 16:55

A tökéletes fóliázás titka

Ha a lakásunk felújításra szorul, vagy ha szeretnénk rajta picit változtatni, feldobni pár dologgal, esetleg az ablakunkon látnak be, és ezt szeretnénk orvosolni, akkor a megoldás erre a fóliázás lesz! 

2022. szeptember 1. 15:35

Vége a szandálok idejének, de azért még ápoljuk a lábainkat is!

Sokan akadnak olyanok, akik a lábaik, lábkörmeik ápolására kevésbé fektetnek hangsúlyt attól kezdve, hogy beköszönt a hűvösebb, zoknis időszak. Pedig legyünk őszinték magunkhoz: ősszel és télen sem rejthetjük el mindig a lábainkat!

2022. szeptember 1. 15:14

Lepd meg külföldi partnereidet egy egyedülálló reklámajándékkal!

Manapság az országhatárok elmosódni látszanak, aminek köszönhetően különböző nemzetek és különböző kultúrák között megnyílik az út. Számos multinacionális vállalat működik hazánkban is, ahol mindennaposak a nemzetközi meetingek és a külföldi utazások egyaránt. Olvass hát tovább és tudj meg többet a tökéletes céges reklámajándékok titkáról!

2022. szeptember 1. 14:31

Strandzászlót keres, de elveszett a kínálatban?

Amikor kiállításra készülünk, vagy esetleg az üzletünk elé szeretnénk helyezni egy feltűnőbb hirdetést, vagy akár fesztiválok, rendezvények alkalmával van módunk a vállalkozásunkat minél szembetűnőbben megjeleníteni, akkor mára már megkerülhetetlen opcióként bukkan fel a strandzászló, ami nevével ellentétben nem csak strandon használható.

2022. szeptember 1. 14:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38

Digitalizálódó vállalatok vezetői az IVSZ elnökségében

2022. augusztus 31. 14:17