Nyaraljunk az Északi-középhegységben!

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 1. 11:11

Kis hazánk számtalan gyönyörű tájjal és településsel rendelkezik. Akármelyik országrészbe tervezünk elutazni, több napra, akár hetekre szóló elfoglaltságokat, programokat gyűjthetünk össze, és megannyi csodás emlékkel gazdagodhatunk.

 

Eger, az észak egyik gyöngyszeme

 

A külföldi és belföldi nyaralás egymás vetélytársai, de csak abban a tekintetben, hogy sokan szeretik az éves egyszeri nyaralásukat külföldre helyezni. Emellett viszont az évközbeni, akár még a nyárra is jutó szabadságokat mindenki szereti az ország különböző vidékeire tervezni, ezáltal még jobban megismerve hazánk nevezetességeit.

 

Az egyik ilyen láncszem az Északi-középhegység, mely már önmagában a hegyeivel is gyönyörködtető látványt nyújt. Kiemelkedő városa Eger. Elsőre mindenkinek a megnyert török viadal és Gárdonyi Géza Egri csillagok nagyszerű regénye jut eszébe, de Eger sok más egyébről is nevezetes. Amennyiben eldöntöttük, hogy Eger lesz az egyik úti célunk, akkor az apartman.hu egri szálláskínálata segít kitalálni, hogy hol hajtsuk álomra a fejünket.

 

Több mint 400 szállás ajánlata között lehet válogatni, amelyek között az apartmanoktól kezdve a villákon, panziókon át természetesen a hotelek is megtalálhatók.

 

Az elmúlt évek hatásai

 

Hazánk lakosai több évtizede el tudnak jutni számos külföldi országba is, és különösen kedveltek a tengerparti nyaralások. Viszont nem mindenki szereti a meleget, ellenben szereti a hegyeket, a kirándulásokat, kerékpártúrákat. Az ilyen érdeklődési körrel rendelkező pároknak, családoknak nem kell nagyon messzire menniük, hiszen hazánk is bővelkedik szerencsére zöld területben.

 

Az elmúlt évek járványhelyzete és a vele járó, kialakult világméretű karanténhelyzet maga után vonta, hogy a magyarországi családok országon belül mentek el nyaralni, kicsit visszaszoktak Magyarországra, amelynek hírét minden település örömmel fogadta.

 

A turizmust kiszolgáló infrastruktúra nagymértékben fejlődött az utóbbi években, ennek is köszönhető, hogy igen nagy az aránya a külföldről hazánkba érkező turisták számának is. A vendéglátóipari egységek, a szállások egyre változatosabb ajánlatokkal és programokkal várják a hazánkba érkezőket és a hazai utazókat is.

 

Az egri látnivalók

 

A Bükk lábánál elterülő Eger egy csodálatos város, Heves megye székhelye. De nemcsak a törökökkel hősként küzdő várvédőkről híres, számos más nevezetessége is van. Aki megérkezik Egerbe, mindenképpen látogasson el a Bazilikába, a Gárdonyi Géza Múzeumba, az Érseki Palotába, a Líceumba, a Minorita templomba, a Csillagvizsgálóba vagy a Tudományos Élményközpontba. A török időket idézi még a város Minaretje is vagy a Török fürdő.

 

De nem kizárólag építészeti csodáival remekel Eger. Nem kevésbé híres a város kitűnő boráról. A környéken a szőlőtermesztés sok évre tekint vissza, és Eger a névadója a terület bortermesztési központjának is. A Szépasszony völgye a legalkalmasabb hely arra, hogy megismerkedjenek az idelátogatók a környék híres-neves boraival.


 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50