Új, nagyszabású rövidfilmes díjprogramot hirdettek meg

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 5. 09:57

A Creo örömmel jelenti be, hogy elindult a Sony Future Filmmaker Awards, amely egy új, nagyszabású, évenként megrendezett rövidfilmes díjprogram, amely új kaput nyit a kreativitás fejlődéséhez. A Sony által szponzorált és ingyenesen megpályázható díjak célja, hogy a világ minden tájáról származó egyedi alkotókat kiemeljék, és új nézőpontot adjanak a történetmesélésnek.

Harminc kiválasztott filmes kerül a döntőbe, akik Los Angelesbe repülnek a díjátadó ünnepségre, amelyre 2023. február 22-én kerül sor a Sony Pictures történelmi stúdiójának Culver Cityben (Kalifornia) található Cary Grant színházban. A hat kategória - köztük a Környezetvédelem és a Jövő Formálása – győzteseit az estén hirdetik ki, és pénzdíjakkal, valamint a Sony digitális képalkotó eszközeinek széles választékával jutalmazzák őket. A győzteseket egy szakértő vezetőkből álló zsűri választja ki, amelynek elnöke a díjnyertes színházi, televíziós és filmrendező Justin Chadwick.

 

 

A díjátadó estét követően mind a 30 győztes és a jelöltek két napon át workshopokon, vetítéseken és fórumokon vesznek részt, amelyeket a Sony Pictures vezetői és a szakterületük legkiválóbb emberei vezetnek. A kivételes kétnapos program a témák széles skáláját öleli fel a pitcheléstől a jogi kérdéseken át a tehetségkutató ügynökségekkel való együttműködésig és a legmodernebb technológiák, köztük az animáció és a CGI használatáig. Ez a páratlan lehetőség támogatja a filmkészítők karrierjének előrehaladását azáltal, hogy exkluzív hozzáférést és egyedülálló betekintést biztosít számukra az iparág belső működésébe.

 

Justin Chadwick, a díjnyertes színház-, televízió- és filmrendező, a zsűri elnöke az alábbiakat nyilatkozta: "A filmiparban nagy változásokat élünk át: a stúdiók eredeti, új hangokat keresnek, amelyek képesek kitűnni a tömegből és új utakat találni a közönséggel folyatott kommunikáció kapcsán. A Sony Future Filmmaker Awards díjjal a történetmesélők következő generációját keressük, akiknek munkája képes lekötni, informálni, szórakoztatni és izgalomba hozni. Ha van mondanivalód, és szeretnéd, hogy a hangodat meghallják, akkor téged keresünk.”

 

 

Kenji Tanaka, a Sony Corporation alelnöke szerint: "A Sony célja, hogy "a kreativitás és a technológia erejével érzelmekkel töltse meg a világot". A Sony Future Filmmaker Awards elindításában együttműködő partnereinkkel, a Creo-val együtt dolgozva nagyon izgatottan várjuk, hogy mit nyújthat ez az új kezdeményezés a filmkészítőknek, hiszen ez a lehetőség tovább erősíti elkötelezettségünket a tartalomkészítők és az általuk elmesélt történetek iránt. A világszínvonalú létesítményeinkhez és vezető szakértőinkhez való hozzáféréstől kezdve a legfejlettebb és leginnovatívabb technológiáig az a célunk, hogy lebontsuk a kreativitás útjában álló összes akadályt, és az alkotók számára biztosítsuk azokat az eszközöket és lehetőségeket, amelyekkel a következő szintre léphetnek."

 

Scott Gray, a Creo alapítója és vezérigazgatója az alábbiakat nyilatkozta: "Nagy örömmel indítjuk útjára a Sony Future Filmmaker Awards-ot, amelynek célja, hogy támogassa a filmeseket világszerte. A díj egyedülálló lehetőséget kínál a filmkészítőknek, és kivételes lendületet ad szakmai fejlődésükhöz. Ez az új kezdeményezés tovább építi a Creo szilárd múltját a kreatív alkotók karrierjét támogató és elősegítő programok létrehozásában. Hálásak vagyunk a Sony-nak a szponzorálásért, valamint Justin Chadwicknek a zsűri elnökeként nyújtott szakértői útmutatásáért.”

 

 

A Sony Future Filmmaker Awards a következő versenyeket és kategóriákat foglalja magába:

 

Filmkészítő

A Filmkészítő verseny olyan eredeti alkotásokat díjaz, amelyek új nézőpontot hoznak a történetmesélésbe.

● Három kategória: Fikció, Nem-fikció és Környezetvédelem.

● A pályaműveknek 5 és 20 perc közötti hosszúságúnak kell lenniük, és bármilyen eszközzel felvehetők. 

● Legfeljebb 15 filmkészítőből álló shortlist (kategóriánként legfeljebb öt).

● A győztesek és a shortlist-en szereplők mindegyike utazást nyer Los Angelesbe, hogy részt vegyen a díjátadó ünnepségen és a kétnapos workshopon. 

● A három kategóriagyőztes ezen felül 5000 USD-t és egy FX9 Cinema Line kamerát (plusz objektívet) kap.

 

Diák filmkészítő

A Diák Filmkészítő verseny a tehetségeket jutalmazza, akik hamarosan az iparágat fogják formálni.

● Két kategória: Fikció és nem-fikció. 

● A pályázóknak filmes képzésen kell részt venniük egy világszerte nyilvántartott intézményben, diploma- vagy egyetemi szinten. 

● A pályaműveknek 5 és 20 perc közötti hosszúságúnak kell lenniük, és bármilyen eszközzel rögzíthetők. 

● A különböző kontinensek képviselete és a globális tehetségek sokszínűségének biztosítása érdekében legfeljebb 10 fős shortlist-et választanak ki (kategóriánként legfeljebb ötöt). 

● A győztesek és a shortlist-en szereplők mindegyike Los Angelesbe utazhat, hogy részt vegyen a díjátadó ünnepségen és a kétnapos workshopon. 

● A két kategóriagyőztes és intézményeik ezen felül a Sony digitális képalkotási eszközeinek széles választékában részesülnek. 

 

A Jövő Formálása

A Jövő Formálása versenyen a filmkészítőknek minden évben új technikai feladatot kell megoldaniuk.

● 2023-ra a pályázatokat kizárólag okostelefonnal lehet rögzíteni. 

● A pályaműveknek 2 és 5 perc közötti hosszúságúnak kell lenniük, és bármilyen okostelefonnal rögzíthetők. 

● Legfeljebb öt alkotásból álló shortlist kerül kiválasztásra.

● A győztes és a shortlist-en szereplők mindegyike Los Angelesbe utazhat, hogy részt vegyen a díjátadó ünnepségen és a kétnapos workshopon. 

● A kategória győztese ezen felül 2500 dollárt (USD) és a Sony digitális képalkotó eszközeinek széles választékát kapja. 

 

A nevezési határidő magyar idő szerint 2022. december 13., 14:00 óra. A kétnapos workshopra 2023. február 23-án és 24-én kerül sor a kaliforniai Culver Cityben található Sony Pictures stúdiótelephelyén. Az esemény zsűrijét 2022 szeptemberében jelentik be.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Késleltetve jelenik meg az infláció az e-kereskedelemben

Az erős piaci verseny a legtöbb esetben késlelteti az online kereskedelemben értékesített termékek áremelkedését, állapította meg az Olcsóbbat.hu ár-összehasonlító portál annak kapcsán, hogy az oldalon közel 90 termékkategória legkeresettebb termékeinek éves árváltozását vizsgálta, több mint 3.000 termékre kiterjedően.

2022. augusztus 14. 15:50

Kulcsszerepe lehet az okostechnológiának a tanulásban

Sokat tehetnek a szülők az iskolakezdésre készülve is azért, hogy megkönnyítsék gyerekeiknek a tanulást. Ebben kulcsszerep az okoseszközöknek juthat, amelyek a hagyományos tankönyvekkel szemben nem csak az információt bocsátják rendelkezésre, hanem az agy bal és jobboldali féltekét egyszerre működtetve hatékonyan segítik az információ megértés és rögzítését, élményt kínálva a gyerekeknek. A MediaMarkt egy tanulásmódszertani tréner segítségével járta körbe, hogy melyek a legfontosabb eszközök az élménytanuláshoz.

2022. augusztus 14. 13:46

Egyre közelebb a készpénzmentes jövő!

A Covid-19 adott a társadalom számára egy új viszonyrendszert: viszolygunk a közös használatban lévő tárgyaktól, mint például egy tömegközlekedési járaton a fogódzótól vagy éppen a készpénztől. A fizetések elektronikus irányba billenése már korábban is tapasztalható volt, hiszen a korszellemnek megfelelően gyors, kényelmes és biztonságos fizetési lehetőséget biztosít. A koronavírus-járvány ezt az átállást exponenciálisan felgyorsította. Egy több ezer éves evolúciónak lehet most az az eredménye, hogy megszabadulunk a materiális értelemben vett fizetőeszközöktől.

2022. augusztus 14. 11:51

Gyorsjelentett a Siemens

Erős harmadik negyedéves eredményekről számolt be a Siemens. A német technológiai vállalat április 1. és június 30. közötti árbevétele meghaladta a 17,8 milliárd eurót, mely 11%-kal magasabb, mint az egy évvel ezelőtti azonos időszakban. A megrendelések összértéke 22 milliárd euróra rúgott, ez 7%-kal több, mint tavaly ilyenkor.

2022. augusztus 14. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24