Az ABB új kábelkötegelője csökkenti a szennyeződés kockázatát

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 15. 14:59

A szennyeződéssel okozott költségek összeadódnak. Átlagosan 10-30 millió dollárt tesznek ki a termékvisszahívások közvetlen költségéből, és ez még tovább fokozódik az elmaradt eladásokkal, a vásárlók megrendült bizalmával és még számos más tényezővel. 

Azokban a létesítményekben, amelyekben a baktériumok számának csökkentése és a detektálhatóság létfontosságú lenne, a szokásos kábelkötegelő azonosítatlanul kerül bele a termékbe, ahol hornyolt kialakításával a mikroorganizmusok táptalajává válhat. A szennyeződésekre érzékeny környezetben, például az élelmiszer-feldolgozásban, az italgyártásban, az egészségügyben és a gyógyszervegyészet területén jelentkező kockázatok csökkentése érdekében az ABB újabb termékkel, a Ty-Rap TyGenic kábelkötegelővel bővítette Ty-Rap termékcsaládját. A Ty-Rap TyGenic jelenleg az egyetlen két részből álló antimikrobiális* és detektálható kábelkötegelő a piacon.

 

 

Az ABB Ty-Rap kábelkötegelői biztonságosan rögzítenek az elektromos vezetékektől a berendezéseken át a tömlőkig és huzalokig mindent, hogy csak néhány példát említsünk. Az ABB Ty-Rap TyGenic detektálható antimikrobiális kábelkötegelői a tesztek tanúsága szerint több mint 99%-os hatékonysággal gátolják a mikrobiális szaporodást, és védenek a mikroorganizmusok széles körével, például a baktériumokkal, vírusokkal, protozoonokkal és különféle gombákkal, köztük a penészgomával szemben. Az FDA és az EU által élelmiszerrel való közvetlen érintkezésre jóváhagyott halogénmentes nejlon/gyanta keverékből fröccsöntéssel előállított Ty-Rap TyGenic kábelkötegelők – a tisztítási/takarítási protokollok mintegy kiegészítéseként – megakadályozzák a mikróbák megtapadását és szaporodását a felületükön.

 

A szennyeződések ellen folytatott harc következő lépéseként a Ty-Rap TyGenic kábelkötegelő fejlesztője detektálható részecskékkel és mélykék színnel ötvözte a termék antimikrobiális tulajdonságait, hogy a röntgen- és vizuális detektáló rendszerrel, valamint fémdetektorral végzett háromirányú azonosítás egyszerűbb legyen. Az ABB UV-álló anyagból készült, és akár 85 °C (185 °F) környezeti hőmérsékletben is helytálló új Ty-Rap TyGenic kábelkötegelője Grip of Steel rozsdamentes acél reteszelő szerkezettel rendelkezik, mely a rögzítésnek a kereskedelemben és a háztartásokban is bevált eszköze.

 

„Senki nem szeretné, ha termékeibe nem odavaló anyagdarabok kerülnének, mert az ilyen szennyeződés komoly többletköltséget okozhat a gyártónak. Ty-Rap TyGenic kábelkötegelőnk detektálhatósággal és kiváló rögzítési teljesítménnyel ötvözi az antimikrobiális technológiát, tisztább, biztonságosabb környezetet teremtve ezzel a vásárló számára” – mondta Matthias Heilmann, az ABB Installation Products Divízió elnöke. „A Ty-Rap termékcsaládunk bővítése lehetővé teszi, hogy továbbra is megfelelő megoldást kínáljunk olyan alkalmazási célok és termékek számára, amelyek oda is eljutnak, ahová más termék nem, legyen az egy másik gyártóüzem vagy egy másik bolygó” – tette még hozzá.

 

 

Az eredetileg repülőgépek vezetékeinek kötegelésére kifejlesztett Ty-Rap kábelkötegelő alapváltozatát 1958-ban szabadalmaztatták. Azóta 30 milliárdnál is több Ty-Rap kábelkötegelő került már le a gyártósorról, ami – ha sorba raknánk őket – több mint egy tucatszor elérne a Holdig és vissza. Az ABB Installation Products több mint 250-féle Ty-Rap kábelkötegelőt kínál különféle anyagokból, melyek széles hőmérsékleti tartományban, az épületektől a termelésen és a szállításon át egészen a legmélyebb óceánokig, vagy akár a világűrbe kijuttatott Marsjáróig számtalan alkalmazási területen állták már meg a helyüket.

 

Az ABB Ty-Rap termékcsaládjának legújabb tagja, a Ty-Rap TyGenic detektálható antimikrobiális kábelkötegelő, mely szabadalmaztatás alatt áll, négyféle méretben kapható és megfelel az iparági biztonsági szabványelőírásoknak. A terméket az ABB vega baja-i (Puerto Rico) gyárában állítják elő és az egész világon értékesítik. 

 

________________

* A Ty-Rap TyGenic detektálható antimikrobiális kábelkötegelő önmaga védelmén túl nem fejt ki antimikrobiális gátló hatást.

Kulcsszavak: technológia ABB

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Teljes sebességgel a tehetségtámogatásban

Az új tehetségek fejlesztése iránti elkötelezettség részeként a norelem a közelmúltban a VDI-Racing-Camp legfontosabb támogatójává vált. A 2022-es esemény a norelem második rendezvénye volt a VDI-vel történő együttműködésben, miután az első tábor 2019-ben sikeresen lezajlott.

2022. október 6. 20:16

The ROCK, egy különleges építészeti projekt ABB technológiával

A „Kőbe zárt zene” videosorozat pár perces filmalkotásai az építészet „csúcsait” fedezik fel szerte a világon, áttekintve egy-egy épület tervezését az elhelyezkedés, környezeti hatás, funkció és az új technológiák alkalmazása szempontjából. 

2022. október 6. 11:26

Mi kell ahhoz, hogy megszülessen az első “Hunikornis”?

Magyarország továbbra sem nevelt ki egyetlen unikornist sem, azaz olyan privát, tehát még nem tőzsdén lévő céget, amelynek értéke eléri az 1 milliárd dollárt, holott többek közt Észtországban, Szlovéniában és Izraelben is több tucat van már belőlük. Észtország, amely évtizedes hátrányból indult, nemhogy előttünk jár, hanem a lakosságarányos unikornisok számában egyenesen világcsúcstartó, és ezt nem utolsósorban a támogató politikának és a jó ökoszisztémának tudják be. 

2022. október 6. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Netezz biztonságban! – kreatív pályázatot hirdet diákoknak az ESET

2022. október 5. 15:10

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00