A háromfázisú villanymotorok kiválasztásának szempontjai

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 16. 10:28

Mi mindent javasolt figyelembe venni olyankor, amikor háromfázisú villanymotor kiválasztása a cél? Milyen tényezők játszhatnak fontos szerepet annak érdekében, hogy az eszköz maradéktalanul beváltsa a reményeket?

A cikkben ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk kiemelten. Azt fogjuk tehát részletezni, hogy milyen szempontok jelenthetnek egyértelmű könnyítést és támpontot a háromfázisú villanymotor keresésénél. Jöjjenek is maguk a részletek.

 

Ami leginkább felmerülhet szempontként háromfázisú villanymotor keresésénél

 

Nyilván nem is lehet más a cél, minthogy a választott modell a lehető legnagyobb mértékben feleljen meg az igényeknek. A háromfázisú villanymotorok korszerű darabjai persze ehhez kiváló alapot jelenthetnek.

 

Teljes mértékben meg is lehet azt érteni, ha például a Motor-Systems Kft. villanymotorok szempontjából elérhető kínálatából a háromfázisú darabokra esik a választás. Arra viszont mindenképp érdemes figyelni, hogy minőségi anyagokból és modern technológiával gyártott darabra essen a választás.


Maradéktalanul odafigyelve arra, hogy minden kulcsfontosságú paramétert a célokhoz igazodva sikerüljön megválasztani. Mindjárt megnézzük azt is, hogy melyek lehetnek ezek a paraméterek.

 

Milyen konfigurációk jöhetnek szóba háromfázisú villanymotorok keresésénél?

 

Az első lényeges változót a teljesítményre vonatkozó értékek jelenthetik. Olyannyira széles lehet a skála ezen a téren, hogy a 0,18 kW-tól kezdve egészen a 2000 kW értékig fel lehet menni, ha a preferenciák ezt indokolják.

 

Hasonlóképp fontos lehet tudatosan döntést hozni arról, hogy fordulatszám alapján milyen érték legyen elmondható a választott háromfázisú villanymotor kapcsán. A harmadik megfontolandó változó pedig a kivitel lehet.

 

Ebből a szempontból akár a talpas, akár a kisperemes, a nagyperemes, illetve a talpas változatok kisperemmel vagy nagyperemmel ellátott modelljei egyaránt szóba jöhetnek választásként.

 

A gyártó kilétének fontossága háromfázisú villanymotoroknál

 

Talán nem is kell túlzottan hangsúlyozni, mennyire lényeges szempontnak számíthat a gyártó kiléte. Ahogy sok más esetben, úgy ez a tényező nagymértékben befolyásolhatja, hogy a választott háromfázisú villanymotor mennyire lesz képes zavartalanul funkcionálni.

 

Ha egy tippet lehet adni, akkor a Morgensen márka háromfázisú villanymotor kínálatából tényleg bátran lehet választani. Annál is inkább, mivel a gyártó és a brand gyakorlatilag egyet jelent a minőséggel és megbízhatósággal.

 

Ennélfogva nyugodtak lehetünk, hiszen a választott háromfázisú villanymotor várhatóan zavartalan teljesítménnyel és kiemelt megbízhatóság mellett fogja tenni a dolgát. Pláne akkor, ha a fent részletezett paraméterek kapcsán is tudatosan sikerül dönteni.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ütvefúró vagy fúrókalapács? Melyik mire jó?

A fúrás már-már hétköznapi tevékenység. Ha épp nem nekünk kell lyukat fúrni, akkor a szomszéd veszi elő a leghangosabb gépét. Ilyenkor általában két szerszám kerül szóba. Az ütvefúró, vagy a fúrókalapács. Ebben a bejegyzésben megnézzük, mi a különbség a kettő között, illetve mikor, melyiket, és hogyan célszerű használni.

2022. szeptember 27. 17:27

Miért olyan nehéz legyőzni a függőségeket?

A függőség rabságába beleesni könnyű, kiszabadulni onnan viszont már annál nagyobb kihívás. Ez egyaránt érvényes az alkohol, a cigaretta, a drogok vagy akár a gyógyszerek okozta addikcióra. 

2022. szeptember 1. 16:55

A tökéletes fóliázás titka

Ha a lakásunk felújításra szorul, vagy ha szeretnénk rajta picit változtatni, feldobni pár dologgal, esetleg az ablakunkon látnak be, és ezt szeretnénk orvosolni, akkor a megoldás erre a fóliázás lesz! 

2022. szeptember 1. 15:35

Vége a szandálok idejének, de azért még ápoljuk a lábainkat is!

Sokan akadnak olyanok, akik a lábaik, lábkörmeik ápolására kevésbé fektetnek hangsúlyt attól kezdve, hogy beköszönt a hűvösebb, zoknis időszak. Pedig legyünk őszinték magunkhoz: ősszel és télen sem rejthetjük el mindig a lábainkat!

2022. szeptember 1. 15:14

Lepd meg külföldi partnereidet egy egyedülálló reklámajándékkal!

Manapság az országhatárok elmosódni látszanak, aminek köszönhetően különböző nemzetek és különböző kultúrák között megnyílik az út. Számos multinacionális vállalat működik hazánkban is, ahol mindennaposak a nemzetközi meetingek és a külföldi utazások egyaránt. Olvass hát tovább és tudj meg többet a tökéletes céges reklámajándékok titkáról!

2022. szeptember 1. 14:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38