A háromfázisú villanymotorok kiválasztásának szempontjai

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 16. 10:28

Mi mindent javasolt figyelembe venni olyankor, amikor háromfázisú villanymotor kiválasztása a cél? Milyen tényezők játszhatnak fontos szerepet annak érdekében, hogy az eszköz maradéktalanul beváltsa a reményeket?

A cikkben ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk kiemelten. Azt fogjuk tehát részletezni, hogy milyen szempontok jelenthetnek egyértelmű könnyítést és támpontot a háromfázisú villanymotor keresésénél. Jöjjenek is maguk a részletek.

 

Ami leginkább felmerülhet szempontként háromfázisú villanymotor keresésénél

 

Nyilván nem is lehet más a cél, minthogy a választott modell a lehető legnagyobb mértékben feleljen meg az igényeknek. A háromfázisú villanymotorok korszerű darabjai persze ehhez kiváló alapot jelenthetnek.

 

Teljes mértékben meg is lehet azt érteni, ha például a Motor-Systems Kft. villanymotorok szempontjából elérhető kínálatából a háromfázisú darabokra esik a választás. Arra viszont mindenképp érdemes figyelni, hogy minőségi anyagokból és modern technológiával gyártott darabra essen a választás.


Maradéktalanul odafigyelve arra, hogy minden kulcsfontosságú paramétert a célokhoz igazodva sikerüljön megválasztani. Mindjárt megnézzük azt is, hogy melyek lehetnek ezek a paraméterek.

 

Milyen konfigurációk jöhetnek szóba háromfázisú villanymotorok keresésénél?

 

Az első lényeges változót a teljesítményre vonatkozó értékek jelenthetik. Olyannyira széles lehet a skála ezen a téren, hogy a 0,18 kW-tól kezdve egészen a 2000 kW értékig fel lehet menni, ha a preferenciák ezt indokolják.

 

Hasonlóképp fontos lehet tudatosan döntést hozni arról, hogy fordulatszám alapján milyen érték legyen elmondható a választott háromfázisú villanymotor kapcsán. A harmadik megfontolandó változó pedig a kivitel lehet.

 

Ebből a szempontból akár a talpas, akár a kisperemes, a nagyperemes, illetve a talpas változatok kisperemmel vagy nagyperemmel ellátott modelljei egyaránt szóba jöhetnek választásként.

 

A gyártó kilétének fontossága háromfázisú villanymotoroknál

 

Talán nem is kell túlzottan hangsúlyozni, mennyire lényeges szempontnak számíthat a gyártó kiléte. Ahogy sok más esetben, úgy ez a tényező nagymértékben befolyásolhatja, hogy a választott háromfázisú villanymotor mennyire lesz képes zavartalanul funkcionálni.

 

Ha egy tippet lehet adni, akkor a Morgensen márka háromfázisú villanymotor kínálatából tényleg bátran lehet választani. Annál is inkább, mivel a gyártó és a brand gyakorlatilag egyet jelent a minőséggel és megbízhatósággal.

 

Ennélfogva nyugodtak lehetünk, hiszen a választott háromfázisú villanymotor várhatóan zavartalan teljesítménnyel és kiemelt megbízhatóság mellett fogja tenni a dolgát. Pláne akkor, ha a fent részletezett paraméterek kapcsán is tudatosan sikerül dönteni.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gépi szerszámok - hogy könnyebben menjen a munka

Nem vagyunk egyformák, de abban azért talán sok hasonlóság felfedezhető az emberek között, hogy bizony a körülöttük lévő dolgok hajlamosak elromlani. Ha kicsik, ha nagyok, teljesen mindegy. Ilyen helyzetekben persze nem mindig a legjobb arcunkat mutatjuk, ami teljesen érthető. 

2022. december 1. 18:54

Válj szuperhőssé hat hónap alatt!

Most biztosan felkaptad a fejed, és máris megjelennek lelki szemeid előtt a Marvel filmek sztárjai, de azért most egy kicsit el kell keserítsünk, nincs a kezünkben a titkok nyitja. 

2022. december 1. 18:11

Cöliákia vs. gluténérzékenység

Folyton felpuffadsz, hányingered van, vagy gyakori gyomorfájdalmat érzel? Ezek a tünetek a gluténintolerancia vagy a cöliákia jelei is lehetnek, amelyeket, ha nem kezelsz megfelelően, hosszú távon jelentősen befolyásolhatják az egészségedet.

2022. december 1. 18:05

Ezért éri meg kerti étkezőt kialakítani

A tavasz beköszöntével az ember egyre több időt tölt a szabadban. Ilyenkor viszont sokan szomorúan nézik a színtelen és lehangoló kertet, hiszen márciusban még nem igazán van túl sok virág és dekoráció odakint. Emellett mindenekelőtt a kerti étkezőt kell berendezni, hiszen enélkül hiába szép az idő, ha nincs hova kiülni. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy miért éri meg kinti étkezőt kialakítani otthon.

2022. december 1. 18:00

Milyen legyen a szobabútor: klasszikus vagy inkább modern?

Egy lakást vagy házat nagyon sokféle stílusban lehet berendezni, eltérő hangulatokat kifejező klasszikus vagy modern elemeket választhatunk ehhez. Ha értékrendünk inkább a hagyományok tiszteletén és követésén nyugszik, akkor előfordulhat, hogy inkább a klasszikus vonást érdemes erősíteni, és ilyen típusú elemeket választani a szobákba.

2022. december 1. 10:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55