Napközis tábor a LEGO gyárban

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 19. 15:32

Izgalmasan telik a nyári szünet azoknak a nyíregyházi gyerekeknek, akiknek szülei nyíregyházi LEGO gyárban dolgoznak, hiszen a nyár utolsó heteit különleges helyen, apukájuk, anyukájuk vagy éppen nagyszüleik munkahelyén tölthetik. A gyerekeket a LEGO gyár nyári napközis táborában fejlesztő játékokkal, gyárlátogatással és sportprogramokkal várják a szervezők.

Minden gyermek számára izgalmas élmény, amikor szülei beviszik őt munkahelyükre. Ilyenkor sorra fedezi fel az íróasztalon sorakozó tűzőgépet, irattartót, járja körbe az irodát vagy éppen az udvart. Gondoljunk csak bele, mekkora élmény egy ilyen látogatás azoknak a gyereknek, akik szülőjének, nagyszülőjének munkahelye a LEGO gyár, és oda kap meghívást!

 

 

Idén augusztusban első alkalommal nyitotta meg kapuit a nyíregyházi LEGO gyár nyári napközis tábora, melyre augusztus 8. és 26. között várják a gyárban dolgozók gyermekeit, unokáit. A program már az indulás első pillanatától nagyon népszerű, hiszen a rendelkezésre álló napi 25 hely azonnal betelt. A gyerekek napközben a LEGO Helyi Közösségi Szerepvállalás programjának képviselői és a LEGO gyár munkatársai által közösen kialakított programokban vehetnek részt. 

 

A táborban egyértelműen a kreativitásé a főszerep, de emellett a játékos feladatok során a gyerekek olyan, a mai világban nélkülözhetetlen készségeiket is fejleszthetik, mint a kommunikáció, a problémamegoldás vagy az önbizalom. Minden nap más tematika köré szervezik a játékokat, a hét kezdéseként a ’Szörnyen jó hétfő’, majd a szuperhősös kedd várja a gyerekeket, a hét további részében pedig az állatok, a növények és a járműveké a terep. A LEGO építéseken túl számos izgalmas kalandban vehetnek még részt a táborozók, van például gyártúra, Nintendo kihívás, kézműveskedés, és távirányítós autó futam, a kevésbé forró órákban pedig rengeteg kültéri játék közül választhatnak. A táborban az önkéntes LEGO dolgozók mellett két gyakorlott pedagógus felügyeli a gyerekeket, és irányítja a 6-12 éves korú gyermekek számára kialakított foglalkozásokat. 

 

 

„Játékgyártó cégként legfőbb küldetésünk, hogy világszerte inspiráljuk és fejlesszük a jövő generációit, és támogassuk őket a játékon keresztüli tanulásban. Hol máshol lenne ennek nagyobb létjogosultsága, mint itt, Nyíregyházán, az „otthonunkban”, a saját munkatársaink gyerekei és unokái körében. Nagyon köszönöm a tábor szervezésében részt vállaló kollégáimnak a sok segítséget, és remélem, hogy a tábor hagyománnyá válik, és még sok nyáron át szerez majd örömet a vakációzó gyerekek számára” – mondta el a kezdeményezés kapcsán Tóth Csaba, a dániai és nyíregyházi LEGO gyárak HR igazgatója.

 

Hasonló kezdeményezés indult a csehországi kladnoi LEGO gyárban is, részben az ottani munkatársak visszajelzései formálták meg a nyíregyházi tábor alapjait. Az első tábor tapasztalatai alapján a szervezők továbbfejlesztik, és a tervek szerint jövőre már a nyári szünet teljes időszakára biztosítják a programokat a gyárban dolgozók gyermekei számára.

Kulcsszavak: LEGO

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megvannak a Gács András-díj díjazottjai

Bérczi Kristóf, az ELTE TTK Matematikai Intézet Operációkutatási Tanszékének adjunktusa, valamint Frenkel Péter, az ELTE Algebra és Számelmélet Tanszékének habilitált docense kapta a rangos elismerést a matematika egyetemi oktatásban nyújtott kiváló teljesítményéért. 

2022. október 6. 21:33

Teljes sebességgel a tehetségtámogatásban

Az új tehetségek fejlesztése iránti elkötelezettség részeként a norelem a közelmúltban a VDI-Racing-Camp legfontosabb támogatójává vált. A 2022-es esemény a norelem második rendezvénye volt a VDI-vel történő együttműködésben, miután az első tábor 2019-ben sikeresen lezajlott.

2022. október 6. 20:16

Nem lesz elég karácsonyi ajándék?

Rémisztő tendencia figyelhető meg a tengerentúli szállítmányozásban: az előző évekhez képest 2022 őszén a kereskedők érzékelhetően kisebb volumenű árurendelésekkel készülnek fel a karácsonyi időszakra. Mihály Attila, a Trans-Sped légi, tengeri és vasúti szállítmányozási osztályvezetője a megfelelő időben történő ajándékvásárlásra hívja fel a figyelmet.

2022. október 6. 18:41

Változások a Bosch Rexroth igazgatóságában

A Bosch Rexroth igazgatóságának feladatait átszervezik. 2022. november 1-jén Thomas Donato (50) igazgatósági tag, aki korábban a mobil hidraulika üzletágért volt felelős, átveszi a globális értékesítési és gyárautomatizálási üzletág irányítását Dr. Marc Wucherertől (52), aki október végén saját kérésére távozik a vállalattól. Holger von Hebel, aki a kereskedelmi tevékenységekért, a beszerzésért, a logisztikáért, az informatikáért és a humán erőforrásokért felelős, átveszi Donatótól a mobil hidraulika üzletág vezetését. Így novembertől a Bosch Rexroth AG igazgatósága négy tagból áll: Dr. Steffen Haack, Thomas Donato, Holger von Hebel és Reinhard Schäfer.

2022. október 6. 16:55

Függetlenedik az Ingenico

Az Apollo Funds által történt felvásárlás sikeres befejezését követően az Ingenico, a fizetési- és kártyaelfogadási megoldások globális piacvezetője bejelentette, hogy független vállalatként folytatja működését, és új felügyelőbizottságot nevezett ki. A bizottság feladata, hogy segítse a menedzsmentet az Ingenico ambiciózus üzleti stratégiájának megvalósításában.

2022. október 6. 15:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Netezz biztonságban! – kreatív pályázatot hirdet diákoknak az ESET

2022. október 5. 15:10

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00