Folyamatosan nő az elektronikus biztonsági rendszert használó cégek száma

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 20. 12:12

A jelenlegi gazdasági helyzetben mindenki ott spórol, ahol tud – a vagyonbiztonságnál azonban kevés fontosabb kérdés van a cégek számára. De vajon mi a leghatékonyabb megoldás, ami ár-érték arányban is optimális?

Sajnos, nem lenne meglepő, ha a válság küszöbén szaporodna a bűncselekmények száma. Ilyen körülmények közt kiemelten fontos, hogy mind a cégek, mind a magánemberek biztonságban tudhassák az értékeiket.

 

“Egyre több cégről mondható el, hogy a telephelyein csökkenti az élőerős őrzést, így spórolhatnak a biztonsági őrök fizetésén. A trend mostanság a kültéri védelmi riasztórendszer, valamint a kamerák alkalmazása. A rendszerek telepítése egyszeri beruházás” – árulja el Csalami János biztonságtechnikai szakértő, az Elektronika Vonala vagyonvédelem alapítója. De vajon mi alapozza meg a bizalmat az elektronikus rendszerek használata iránt?

 

“Lényeges szempont, főleg a mai viszonyok közt, hogy az ilyen rendszerek havidíja nagyságrendekkel alacsonyabb, mint a biztonsági őrök bére. Még a lakosság is előszeretettel veszi igénybe őket, a magáningatlanokban is egyre elterjedtebbnek számítanak” – teszi hozzá a szakértő.

 

 

Minden vészhelyzetre fel vannak készülve

A kamerák és érzékelők a nap huszonnégy órájában védik a telephelyeket, és ha ez nem lenne elég, az emberi intelligencia is segíti a működésüket. Ha ugyanis az úgynevezett társfelügyeleti szolgáltatást választják a cégek, akkor riasztás esetén a diszpécser azonnal megkapja a videófelvételeket is.

 

Ha ezt a csomagot választjuk, minimálisan növekszik a szolgáltatás díja. Cserébe akár 98 százalékos pontossággal is beazonosítható, mi váltotta ki a riasztást. Előfordul ugyanis, hogy a viharos szél, egy elkóborolt állat, sőt, egy esetben például 12 vonuló vadkacsa indította be a vészjelzést.

 

“A diszpécser ilyenkor azonnal el tudja dönteni, hogy ember okozta-e a jelzést, így minimálisra csökkenthető a felesleges emberi beavatkozás: nem kell járőrt kiküldenünk a helyszínre, ami további költségekkel járna. Így tehát a társfelügyeleti szolgáltatás használata mellett akár spórolhatunk is” – teszi hozzá Csalami János.

 

A cégeknek akkor sem kell aggódniuk, ha a behatoló elvinné vagy megrongálná a kamerákat: a beérkezett képanyag a távfelügyelőcégnél is tárolásra kerül, így riasztáskor a dispécserek azonnal láthatják a kamerák felvételeit.

 

Emellett egyre több okoskiegészítő is megjelenik a piacon, amellyel kiegészíthető a biztonsági rendszer. Az épület pedig még tovább védhető a proxykártyás beléptetőrendszer, applikáció vagy videókaputelefon bevezetésével, hogy csak a valóban jogosultak juthassanak be a kapun. Sőt, a biztonsági beállítások akár helységenként is módosíthatók lehetnek.

 

“Ezek az okosrendszerek hamarosan össze fognak forrni az elektronikus beléptetőeszközökkel, de mint látjuk, már most élvezhetjük az egyes technológiák előnyeit” – zárja Csalami János.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Teljes sebességgel a tehetségtámogatásban

Az új tehetségek fejlesztése iránti elkötelezettség részeként a norelem a közelmúltban a VDI-Racing-Camp legfontosabb támogatójává vált. A 2022-es esemény a norelem második rendezvénye volt a VDI-vel történő együttműködésben, miután az első tábor 2019-ben sikeresen lezajlott.

2022. október 6. 20:16

The ROCK, egy különleges építészeti projekt ABB technológiával

A „Kőbe zárt zene” videosorozat pár perces filmalkotásai az építészet „csúcsait” fedezik fel szerte a világon, áttekintve egy-egy épület tervezését az elhelyezkedés, környezeti hatás, funkció és az új technológiák alkalmazása szempontjából. 

2022. október 6. 11:26

Mi kell ahhoz, hogy megszülessen az első “Hunikornis”?

Magyarország továbbra sem nevelt ki egyetlen unikornist sem, azaz olyan privát, tehát még nem tőzsdén lévő céget, amelynek értéke eléri az 1 milliárd dollárt, holott többek közt Észtországban, Szlovéniában és Izraelben is több tucat van már belőlük. Észtország, amely évtizedes hátrányból indult, nemhogy előttünk jár, hanem a lakosságarányos unikornisok számában egyenesen világcsúcstartó, és ezt nem utolsósorban a támogató politikának és a jó ökoszisztémának tudják be. 

2022. október 6. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Netezz biztonságban! – kreatív pályázatot hirdet diákoknak az ESET

2022. október 5. 15:10

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00