Az Unisysnél van a legtöbb lehetősége egy fogyatékossággal élőnek

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 21. 10:23

A Magyarországon is több száz embert foglalkoztató Unisys zsinórban másodjára érte el a legmagasabb pontszámot a megváltozott munkaképességűek esélyegyenlőségi mutatójában (Disability Equality Index, DEI). A 100 pontos eredménnyel a vállalat elnyerte a „legjobb munkahely a fogyatékossággal élők befogadása terén” minősítést.

A DEI két amerikai szervezet (Disability:IN és AAPD – American Association of People with Disabilities) közös kezdeményezése, egy átfogó benchmarking eszköz, amely azt méri, hogy a munkahelyek mennyire befogadóak a megváltozott munkaképességű munkavállalókkal. A minősítés során olyan szempontokat pontoznak, mint a vállalati kultúra, az akadálymentesség vállalati szintű biztosítása, a foglalkoztatási gyakorlat, a közösségi szerepvállalás, a beszállítói sokszínűség, és az Amerikán kívüli leányvállalatoknál alkalmazott gyakorlat.

 

Utóbbiba beletartozik Budapest is: a Unisys több, mint tizenöt éve a magyar informatikai piac egyik legismertebb szereplője, szolgáltatási üzletágágának európai központja, amely a pályakezdő pozícióktól a vezetői szintekig kínál kihívásokkal teli, felelősségteljes pozíciókat, többek között ügyfélkapcsolati és informatikai területekre is – természetesen megváltozott munkaképességű szakemberek számára is.

 

unisys.com

 

“A megváltozott munkaképességűek integrálásának nincs egyetlen legjobb módja, de a minősített vállalatokról elmondható, hogy olyan munkakörnyezet megteremtésén fáradoznak, ahol minden alkalmazott önmaga lehet. Biztosak vagyunk benne, hogy a minősített cégek az eddigi eredményekre építve további erőfeszítéseket tesznek majd a fogyatékossággal élők befogadásáért” – mondta el a 2022-esesélyegyenlőségi mutató kapcsán Maria Town, a megváltozott munkaképességűek amerikai szervezete, az AAPD elnöke.

 

“A Unisysnél kiemelt célnak tekintjük, hogy lebontsuk a munkatársaink előtt álló akadályokat, előmozdítsuk a befogadásukat és olyan kultúrát alakítsuk ki, amely a mindenkit megillető tiszteleten, pozitív hozzáálláson és esélyegyenlőségen alapszik. Büszkék vagyunk rá és inspirál bennünket, hogy immár a második éve is ebben a komoly elismerésben lehet részünk” – mondta el Katie Ebrahimi, a Unisys elnökhelyettese és HR vezetője.

Kulcsszavak: +céginfó Unisys

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Változások a Bosch Rexroth igazgatóságában

A Bosch Rexroth igazgatóságának feladatait átszervezik. 2022. november 1-jén Thomas Donato (50) igazgatósági tag, aki korábban a mobil hidraulika üzletágért volt felelős, átveszi a globális értékesítési és gyárautomatizálási üzletág irányítását Dr. Marc Wucherertől (52), aki október végén saját kérésére távozik a vállalattól. Holger von Hebel, aki a kereskedelmi tevékenységekért, a beszerzésért, a logisztikáért, az informatikáért és a humán erőforrásokért felelős, átveszi Donatótól a mobil hidraulika üzletág vezetését. Így novembertől a Bosch Rexroth AG igazgatósága négy tagból áll: Dr. Steffen Haack, Thomas Donato, Holger von Hebel és Reinhard Schäfer.

2022. október 6. 16:55

Függetlenedik az Ingenico

Az Apollo Funds által történt felvásárlás sikeres befejezését követően az Ingenico, a fizetési- és kártyaelfogadási megoldások globális piacvezetője bejelentette, hogy független vállalatként folytatja működését, és új felügyelőbizottságot nevezett ki. A bizottság feladata, hogy segítse a menedzsmentet az Ingenico ambiciózus üzleti stratégiájának megvalósításában.

2022. október 6. 15:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Netezz biztonságban! – kreatív pályázatot hirdet diákoknak az ESET

2022. október 5. 15:10

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00