A tökéletes fóliázás titka

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 1. 15:35

Ha a lakásunk felújításra szorul, vagy ha szeretnénk rajta picit változtatni, feldobni pár dologgal, esetleg az ablakunkon látnak be, és ezt szeretnénk orvosolni, akkor a megoldás erre a fóliázás lesz! 

A fólia a lakás szinte minden részén megoldást jelenthet. Egyszerű, gyors és költséghatékony módszer, ami azonnal látványos javulást hoz a lakás kinézetében. Fóliás Juci fóliázó eszközei segítséget nyújtanak abban, hogy a fóliázás sikerélmény legyen számodra!
 


 

A lakásfelújítás során használható fóliák, padlók típusai

 

  • Öntapadós fólia: tökéletes választás, ha bútort szeretnél felújítani. Alkalmas mindenféle felület felújítására, például konyhabútor, szobabútor, pult, fal, fürdőszoba esetében. Prémium vagy standard minőségben tudod megvásárolni. Nagyobb igénybevételnek kitett felületek esetén válaszd a prémiumminőséget, ami vastagabb, erősebb, strapabíróbb.
  • Ablakfólia: kétféle ablakfólia létezik, a belátás elleni és a hővédő fólia. Ha a probléma az, hogy belátnak a lakásba, akkor válaszd az előbbit, ha viszont a meleg ellen védekeznél, akkor a hővédő fólia segít kívül tartani a hőséget.
  • 3D öntapadós csempe: szinte megszólalásig úgy néz ki, mint a valódi csempe, felrakása azonban a régi csempére ráragasztva történik, ezért nincs bontás, kosz, por és idegesség.
  • Falpanel: akár falvédőnek, akár dekorációs céllal ragasztod fel, kitűnő választás és gyors megújulás a szobában.
  • Öntapadós padló: a régi padlóra ragasztva gyorsan elfedhetjük a csúnya, megunt padlónkat.

 

Hogyan vágj bele a fóliázásba?

 

Nagyon fontos, hogy pontosan mérd le a felületet, amit át akarsz fóliázni, hogy a megrendelés során a megfelelő mennyiség érkezzen meg részedre. Válaszd ki a fóliát, előre mondjuk, hogy nehéz dolgod lesz, hiszen akkora szín- és mintaválasztékot találsz, hogy nem lesz egyszerű a választás. A fóliázás során tartsd be a használati utasítást, legjobb, ha megnézed az ide vonatkozó videókat is, és elolvasod a tanácsokat. Ha minden szabályt betartottál, akkor az eredmény olyan lesz, amilyet elképzeltél. 

 

3 tanács a tökéletes fóliázáshoz

 

  1. Vásárolj megfelelő minőségű fóliát. Ha silány minőségű fóliával próbálod a lakást felújítani, akkor hamar falakba fogsz ütközni, hiába tartasz be minden fóliázási szabályt, a fólia megnyúlik, beráncosodik, illetve felrakás után leválik, hamar elszíneződik. Kizárólag jó minőségű fóliával tudod a megfelelő hatást elérni.
  2. A fóliát a megfelelő eszközzel tedd fel a helyére! Ne ezen spórolj! Az eszközök ára elenyésző. Sokan azt gondolják, hogy “á, nincs rá szükségem, jó lesz nekem a fólia felrakásához a bankkártyám/jégkaparóm/szivacsom”. Azonban amikor elkezdik a fóliázást rájönnek, hogy hopp, itt egy kis buborék, hopp, ott egy kis levegő. A simító, a szike, a fémvonalzó a vágóalátét mind olyan speciális eszközök, amik konkrétan a fóliázáshoz készültek.
  3. Használj megfelelő technikát, amit videókból is elleshetsz!

 

Ha megfogadod tanácsainkat, akkor biztos, hogy tökéletes lesz a végeredmény. Jó munkát!


 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09