Együttműködik a TIER és a Lazarillo

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 3. 13:49

A TIER járművek parkolóhelyei is bekerülnek a vakok és gyengénlátók városi közlekedését segítő Lazarillo alkalmazás adatbázisába. A TIER és a Lazarillo együttműködése nyomán a rendszer jelzi a felhasználók számára a budapesti Mobi pontok geolokációját, így a közlekedés minden szereplőjének még biztonságosabb hellyé válhat a főváros.

A TIER a biztonságos közlekedés feltételeinek és szabályozási kereteinek megteremtéséért a kezdetektől együttműködik a fővárosi hatóságokkal. A vállalat a budapesti technológiai központjában folyamatosan fejleszti az alkalmazást és annak különböző funkcióit, hogy megfeleljenek az aktuális forgalmi és parkolási szabályozásoknak. A Magyarországon bevezetett parkolási zónák megkönnyítik a helyadatok feltüntetését a Lazarillo alkalmazásban, így a vakok és gyengénlátók mindennapi közlekedése is egyszerűbbé válhat.

 

A Lazarillo applikáció mostantól képes lesz óvatosságra figyelmeztetni a felhasználókat, amikor mikromobilitási ponthoz közelednek. Az együttműködés keretében a Lazarillo megosztja a TIER szakembereivel a felhasználók leggyakoribb útvonalainak összegzését is. A helyi hatóságok ezután a TIER ajánlásai alapján úgy módosíthatják a parkolási zónák határait vagy a sebességkorlátozásokat, hogy azok még inkább segítsék a látássérültek közlekedését. 

 

 

„Célunk, hogy a TIER-rel közösen tegyük Budapesten biztonságosabbá a városi utazásokat. A mobilitási pontok integrációjának köszönhetően a vakok és gyengénlátók részletesebb információt kaphatnak a környezetükről, így kényelmesebbé válhat számukra a közlekedés, később pedig a felhasználók visszajelzései alapján még pontosabbá válhat a helyzetjelzés.” – mondta el René Espinoza, a Lazarillo alapító ügyvezetője.

 

A világ vezető mikromobilitási szolgáltatója, a TIER kiemelkedően biztonságos és fenntartható szolgáltatást kínál, elektromos rollerjei erős fékekkel, irányjelzővel és lengéscsillapítással is felszereltek. A vállalat működése, és így a járművek is teljesen klímasemlegesek, hogy hosszú távon is pozitív hatást gyakoroljanak a városokra. A TIER hazai indulása óta folyamatosan együttműködik Budapest vezetésével, a vállalat többek között a parkolási szabályozások kidolgozásában is segítette a magyar fővárost. A Lazarillo segítségével a jövőben a látássérültek számára is élhetőbb lehet a város.

 

“Kiemelten fontos számunkra, hogy a TIER szolgáltatásai minél szélesebb körben elérhetők legyenek és minden városi közlekedőt segítsenek. A Lazarillo segítségével most a vakok számára tesszük még biztonságosabbá és kiszámíthatóbbá a budapesti közlekedést – mondta Lendvai Tímea, a TIER Regionális City Managere. – A jövőben szeretnénk további együttműködésekkel segíteni a fogyatékkal élők közlekedését és még nyitottabbá, elfogadóbbá tenni a magyar városi kultúrát.”  

 

A TIER közel egy éve indította el e-rollerszolgáltatását Budapesten, idén nyáron pedig Siófokon, és mindkét városban rövid időn belül nagy népszerűségre tett szert. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38