Vontatási kínálatának bővítéséhez az ABB felvásárolja a PowerTech Convertert

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 26. 09:55

Az ABB bejelentette, hogy felvásárolja a PowerTech Converter (PTC) vállalatot, amely a könnyű vasúti járművek (LRV) és metrók kiegészítő áramátalakítóinak vezető beszállítója. Az akvizíció fontos része az ABB Motion külső növekedési stratégiájának.

Az RCP tulajdonában lévő PTC székhelye Berlinben, Németországban található, további telephelyei pedig Holzkirchenben, Németországban és Mount Olive-ban, az Egyesült Államokban vannak. A mintegy 280 alkalmazottat foglalkoztató vállalkozás 2021-ben körülbelül 60 millió eurós bevételt ért el. A tranzakció pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra, és az ügylet várhatóan 2022 negyedik negyedévében zárul le, az illetékes szabályozó és antitröszt hatóságok engedélyétől függően.

 

„Az akvizíció révén az ABB bővíti erős jelenlétét a vasúti szegmensben, és jobb pozícióba kerül ahhoz, hogy kihasználja a növekedési lehetőségeket, melyek a fenntartható közlekedési megoldások iránti egyre növekvő ipari keresletből adódnak” – mondta Tarak Mehta, az ABB Motion elnöke.

 

 

„Izgatottan várjuk, hogy az ABB globális csapatában üdvözölhessük a PTC-t, örömmel támogatjuk az innovációjukat és növekedési útjukat. A PTC fejlett portfóliója, amely magában foglalja a szilícium-karbid (SiC) technológiával rendelkező PowerBriX-et, nagymértékben kiegészíti saját kínálatunkat, és lehetővé teszi a Vontatási üzletágunk számára, hogy a piacon a kiegészítő áramátalakítók egyik legátfogóbb választékát kínálja ügyfeleinek. Emellett a jövőben az ABB és a PTC közös erőfeszítései eredményeként az ügyfelek további technológiákból is profitálhatnak majd, amelyek az innovációra és az energiahatékonyabb megoldások fejlesztésére irányulnak” – mondta Edgar Keller, az ABB Vontatási divíziójának elnöke.

 

A kiegészítő átalakítók minden vasúti jármű alapvető részét képezik, mivel az utasok kényelmét elősegítő létfontosságú rendszerekhez szükséges energiát szolgáltatják, mint például a HVAC rendszer, a világítás, a biztonsági berendezések, az ajtók, valamint a jármű akkumulátorainak töltése.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Samsung új hőszivattyúval forradalmasítja az otthoni fűtést

A Samsung hivatalosan is bejelentette úttörő kültéri egysége, az EHS Mono R290 hőszivattyú európai piaci bevezetését. Az idei frankfurti ISH szakkiállításon bemutatott, új Eco Heating System (EHS) rendszer újraírja az otthoni fűtés fogalmát a komfortérzetet növelő, alacsony globális felmelegedési potenciálú (GWP) megoldásával. Az eszköz a különböző energiakövetelményeknek való megfelelés érdekében többféle teljesítményváltozatban – 5, 8, 12 és 16 kW-os kivitelben – kapható. Az 5 és a 8 kW-os kültéri egységek magassága mindössze 85 cm, míg a 12 és a 16 kW-os egységeké hozzávetőlegesen 1 méter.

2023. december 9. 15:33

Összefog a Schneider Electric és az acélóriás

A hagyományos acél alapanyagokhoz képest 70 százalékkal kevesebb CO2-kibocsátásával előállított acélt vásárol a Schneider Electric elektromos szekrényeihez és burkolataihoz az ArcelorMittaltól. A 2025-ig tartó fenntarthatósági programja keretében a Schneider Electric 50 százalékra növeli a környezetkímélőbb alapanyagok arányát termékeiben. 

2023. december 9. 13:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27