Vontatási kínálatának bővítéséhez az ABB felvásárolja a PowerTech Convertert

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 26. 09:55

Az ABB bejelentette, hogy felvásárolja a PowerTech Converter (PTC) vállalatot, amely a könnyű vasúti járművek (LRV) és metrók kiegészítő áramátalakítóinak vezető beszállítója. Az akvizíció fontos része az ABB Motion külső növekedési stratégiájának.

Az RCP tulajdonában lévő PTC székhelye Berlinben, Németországban található, további telephelyei pedig Holzkirchenben, Németországban és Mount Olive-ban, az Egyesült Államokban vannak. A mintegy 280 alkalmazottat foglalkoztató vállalkozás 2021-ben körülbelül 60 millió eurós bevételt ért el. A tranzakció pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra, és az ügylet várhatóan 2022 negyedik negyedévében zárul le, az illetékes szabályozó és antitröszt hatóságok engedélyétől függően.

 

„Az akvizíció révén az ABB bővíti erős jelenlétét a vasúti szegmensben, és jobb pozícióba kerül ahhoz, hogy kihasználja a növekedési lehetőségeket, melyek a fenntartható közlekedési megoldások iránti egyre növekvő ipari keresletből adódnak” – mondta Tarak Mehta, az ABB Motion elnöke.

 

 

„Izgatottan várjuk, hogy az ABB globális csapatában üdvözölhessük a PTC-t, örömmel támogatjuk az innovációjukat és növekedési útjukat. A PTC fejlett portfóliója, amely magában foglalja a szilícium-karbid (SiC) technológiával rendelkező PowerBriX-et, nagymértékben kiegészíti saját kínálatunkat, és lehetővé teszi a Vontatási üzletágunk számára, hogy a piacon a kiegészítő áramátalakítók egyik legátfogóbb választékát kínálja ügyfeleinek. Emellett a jövőben az ABB és a PTC közös erőfeszítései eredményeként az ügyfelek további technológiákból is profitálhatnak majd, amelyek az innovációra és az energiahatékonyabb megoldások fejlesztésére irányulnak” – mondta Edgar Keller, az ABB Vontatási divíziójának elnöke.

 

A kiegészítő átalakítók minden vasúti jármű alapvető részét képezik, mivel az utasok kényelmét elősegítő létfontosságú rendszerekhez szükséges energiát szolgáltatják, mint például a HVAC rendszer, a világítás, a biztonsági berendezések, az ajtók, valamint a jármű akkumulátorainak töltése.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitalizációval menekülhetnek előre a mostani válságból a hazai turisztikai szereplők

Előrejelzések szerint a turisztikai szektor, és azon belül a vendégéjszakák száma globálisan 30%-kal nőhet majd 2023-ban, az idei 60%-os bővülést követően, azonban a teljes nemzetközi idegenforgalmi szegmens teljesítménye még így is elmarad majd a pandémia előtti szinttől. Sajnálatos módon a jelenlegi gazdasági helyzet, az energiaválság és a tomboló infláció a turisztikai- és vendéglátó szektor hazai szereplőire is negatívan hatnak. A turizmus digitalizációja azonban esedékesebb, mint valaha, hiszen a technológiai megoldások segítenek a költségcsökkentésben, illetve az ügyfélélmény növelésén keresztül a versenyképességet is erősítik – hívta fel a figyelmet Rasztovits Dávid a Digitális Turizmus Zrt. alapító-vezérigazgatója.

2022. november 29. 18:51

500 millió eurós tőkealap segít a klímavédelemmel és ipari technológiával foglalkozó startupoknak

Az SE Ventures tőkekezelő második alapja, a Fund II 500 millió euróval fejleszti a klíma- és ipari technológiára összpontosító startupokat. Korábbi támogatásuknak, a Fund I sikerének köszönhetően a cég immár 1 milliárd euróval a világ egyik legnagyobb elektromosságra, digitalizációra és szén-dioxid-mentesítésre összpontosító kockázati tőkekezelőjévé vált. Az SE Ventures a Schneider Electric-kel partnerségben létrehozott vállalati kockázati tőkealap. 

2022. november 29. 13:58

4 tipp az adatmaszkoláshoz

Lassan minden hétre jut legalább egy olyan hír, ami arról számol be, hogy feltörték valamilyen nagyvállalat rendszerét, és érzékeny adatokat tulajdonítottak el. Általában csak a nagyobb vállalatoknál történt incidensek szivárognak ki, de kisebb és közepes méretű szervezetekkel szintén napi szinten történik ilyen. A Micro Focus szakértői szerint minden cégnek érdemes maszkolva tárolni az adatait, megelőzve az adatszivárgási eseteket. Elsőre úgy tűnhet, az állandó és általános maszkolás lassítja az üzletmenetet, ám fejlett technológiákkal ez a probléma is elkerülhető.

2022. november 29. 11:25

Egy év alatt háromszorosára nőtt az 5G üzleti alkalmazásainak piaca

Világszerte jelentősen bővült az 5G üzleti-ipari felhasználása, csak Kínában egy év alatt 1,2 milliárdról 3,2 milliárd dollárra nőttek technológia alkalmazásához kapcsolódó piaci bevételek, az 5G mára érett technológiává vált.  Emellett a lakossági szegmensben is egyre szélesebb körben terjednek az ötödik generációs technológiára épülő, például kiterjesztett valóságot használó, vagy a szemüveg nélküli 3D-s filmnézésre alkalmas megoldások. A Huawei Technologies Budapesten mutatta be az 5G és a vezetékes szélessávú technológiák legújabb innovációt. A vállalat az új eszközeivel már közeljövőben képes lesz másodpercenként 100 terabyte adatátviteli sebességet biztosítani.

2022. november 29. 10:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56