Teljes sebességgel a tehetségtámogatásban

forrás: Prím Online, 2022. október 6. 20:16

Az új tehetségek fejlesztése iránti elkötelezettség részeként a norelem a közelmúltban a VDI-Racing-Camp legfontosabb támogatójává vált. A 2022-es esemény a norelem második rendezvénye volt a VDI-vel történő együttműködésben, miután az első tábor 2019-ben sikeresen lezajlott.

Az idei eseményt a németországi Dortmund melletti F&T LaSiSe tesztpályán tartották. A LaSiSe-t jellemzően rakományrögzítési technikák kutatási és tesztelési létesítményeként használják, valamint képzési helyszínnek számít nehézgépjárművek és tehergépjárművek vezetői számára, így tökéletesen kielégítette a rendezvény igényeit.

 

A VDI norelem által támogatott Racing-Campje lehetővé teszi, hogy a diákok felkészüljenek a közelgő Formula Student versenyekre úgy, hogy minden versenyszámban valós körülmények között tesztelhessék járműveiket. A csapatok három kategória – belsőégésű, elektromos, illetve vezető nélküli – egyikében építenek autókat. Évről évre új csapatokat hívnak meg, ami biztosítja a csapatok különböző tapasztalati szintjének egészséges keverékét. Mindezek miatt kiválóan megfelel a „Formula Student” által szervezett nemzetközi tervezőverseny előkészítő rendezvényének.

 

 

„Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy az inspiráló VDI-Racing-Camp főszponzorai lehetünk – jelentette ki Marcus Schneck, norelem ügyvezető igazgatója. – Ez jól demonstrálja a norelem elkötelezettségét a jövőbeli tehetségek fejlesztése iránt. A feldolgozóipart jelenleg a szakképzett munkaerő tömeges hiánya sújtja, de a norelem által szponzorált VDI-Racing-Camp résztvevői által felmutatott képességek azt igazolják, hogy a feldolgozóipar jövője biztosítva van, ezért amíg csak tudjuk, folytatjuk a tehetségek hatékony fejlesztését.”

 

A rendezvény 4 napja alatt több mint 20 csapat és több mint 300 résztvevő mérte össze tudását versenykörülmények között a legjobb jármű megépítésében. A csapatok különféle versenyszámokban tesztelték járműveiket, amiket egy korábbi hallgatókból és régi Formula-Student rajongókból álló zsűri értékelt. A diákok a norelem SHOWTRUCK-jában új termékinnovációkkal is megismerkedhettek, illetve a norelem ACADEMY technikusaitól is új ismeretekhez juthattak.

 

 

A tesztesemény során a csapatok különböző szabványos norelem komponenseket használtak járműveik felépítésében. A kerékfelfüggesztésben sok csapat használt olyan alkatrészeket, mint a csuklófejek, a villás csuklók és a könyökcsuklók. Ezen kívül a norelem termékkínálatának jelentős részét képező gépépítési termékek is nagy számban kerültek felhasználásra. A járművek végszerelésére szolgáló szerelőállások és a különleges emelőrendszerek megépítése során sok csapat használt alumíniumprofilokat, fogantyúkat, kerekeket és teleszkópos síneket.

 

A VDI Racing-Camp szponzorálása csak egy példa a norelem tehetségfejlesztés iránti elkötelezettségére. A jövő műszaki munkaereje támogatásának fontosságát felismerve a norelem aktív szerepet játszik a tudás megosztásában a norelem ACADEMY legújabb innovációival, műszaki előadásokkal, valamint a norelem SHOWTRUCK mobil bemutatóterem használatával.

Kulcsszavak: norelem VDI-Racing-Camp

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitalizációval menekülhetnek előre a mostani válságból a hazai turisztikai szereplők

Előrejelzések szerint a turisztikai szektor, és azon belül a vendégéjszakák száma globálisan 30%-kal nőhet majd 2023-ban, az idei 60%-os bővülést követően, azonban a teljes nemzetközi idegenforgalmi szegmens teljesítménye még így is elmarad majd a pandémia előtti szinttől. Sajnálatos módon a jelenlegi gazdasági helyzet, az energiaválság és a tomboló infláció a turisztikai- és vendéglátó szektor hazai szereplőire is negatívan hatnak. A turizmus digitalizációja azonban esedékesebb, mint valaha, hiszen a technológiai megoldások segítenek a költségcsökkentésben, illetve az ügyfélélmény növelésén keresztül a versenyképességet is erősítik – hívta fel a figyelmet Rasztovits Dávid a Digitális Turizmus Zrt. alapító-vezérigazgatója.

2022. november 29. 18:51

500 millió eurós tőkealap segít a klímavédelemmel és ipari technológiával foglalkozó startupoknak

Az SE Ventures tőkekezelő második alapja, a Fund II 500 millió euróval fejleszti a klíma- és ipari technológiára összpontosító startupokat. Korábbi támogatásuknak, a Fund I sikerének köszönhetően a cég immár 1 milliárd euróval a világ egyik legnagyobb elektromosságra, digitalizációra és szén-dioxid-mentesítésre összpontosító kockázati tőkekezelőjévé vált. Az SE Ventures a Schneider Electric-kel partnerségben létrehozott vállalati kockázati tőkealap. 

2022. november 29. 13:58

4 tipp az adatmaszkoláshoz

Lassan minden hétre jut legalább egy olyan hír, ami arról számol be, hogy feltörték valamilyen nagyvállalat rendszerét, és érzékeny adatokat tulajdonítottak el. Általában csak a nagyobb vállalatoknál történt incidensek szivárognak ki, de kisebb és közepes méretű szervezetekkel szintén napi szinten történik ilyen. A Micro Focus szakértői szerint minden cégnek érdemes maszkolva tárolni az adatait, megelőzve az adatszivárgási eseteket. Elsőre úgy tűnhet, az állandó és általános maszkolás lassítja az üzletmenetet, ám fejlett technológiákkal ez a probléma is elkerülhető.

2022. november 29. 11:25

Egy év alatt háromszorosára nőtt az 5G üzleti alkalmazásainak piaca

Világszerte jelentősen bővült az 5G üzleti-ipari felhasználása, csak Kínában egy év alatt 1,2 milliárdról 3,2 milliárd dollárra nőttek technológia alkalmazásához kapcsolódó piaci bevételek, az 5G mára érett technológiává vált.  Emellett a lakossági szegmensben is egyre szélesebb körben terjednek az ötödik generációs technológiára épülő, például kiterjesztett valóságot használó, vagy a szemüveg nélküli 3D-s filmnézésre alkalmas megoldások. A Huawei Technologies Budapesten mutatta be az 5G és a vezetékes szélessávú technológiák legújabb innovációt. A vállalat az új eszközeivel már közeljövőben képes lesz másodpercenként 100 terabyte adatátviteli sebességet biztosítani.

2022. november 29. 10:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56