Többmillió forintos összdíjazással indul innovációs verseny fiatal IT fejlesztőknek

forrás: Prím Online, 2022. október 11. 14:29

Ismét megrendezik Budapesten a JunctionX Budapest hackathont, mely 4 évvel ezelőtt indult hódító útjára, mára pedig a nemzetközi tech közösség egyik kedvencévé vált. A 48 órás, maratoni innovációs verseny a többmillió forintos összdíjazás mellett azzal vonzza leginkább a résztvevőket, hogy olyan kihívásokra kereshetik a választ, melyekkel valóban megváltoztathatják a világot. A jelentkezőket idén egy speciális tréning nap is várja a felkészülés jegyében, a kétnapos hackathonra pedig ITT jelentkezhetnek az érdeklődők – regisztrációs díj nélkül. A résztvevők a rendezvényen olyan nagyvállalatokkal építhetnek kapcsolatot, mint az Antavo, a SEON, a WISE, a Formlabs, vagy az SAP.

Október 21. és 23. között ismét megrendezik a JunctionX Budapest hackathont, mely a kreatív IT-fejlesztők egyik legnépszerűbb nemzetközi találkozópontja. A siker egyik titka, hogy bár az indulókra kemény 48 óra vár, melynek során kiváló fejlesztői tudásukat is meg kell csillogtatniuk, mindez mégsem elég: a győzelemhez olyan kiváló ötletekre van szükség, melyek nem csupán gyakorlatba ültethetők, de emellett a korunk emberét foglalkoztató problémákra is választ adnak. A Prezi és az IBM Budapest Lab spinoff-ja, a CraftHub szervezésében megvalósuló JunctionX Budapest ismét hibrid formátumban várja a jelentkezőket, és habár a személyes részvétel különleges közösségi élményt nyújt a nevezőknek, az online térben is érdemes csatlakozni. Az idei hackathon helyszínét pedig nem más biztosítja majd, mint a The Spot, Budapest szívében a Király utcában.

 

 

Vigyázz, kész, fejlessz: ötlettől a megvalósításig

2021 őszén több mint 200 szakember mintegy 30 projekttel járult hozzá a JunctionX Budapest sikeréhez, és idén sem vállalkoznak kevesebbre a szervezők. Az innovatív szemléletű kódolók október 19-ig jelentkezhetnek a megmérettetésre akár csapatban, akár egyéni indulóként, a CraftHub pedig nem győzi hangsúlyozni, hogy a mesterszintű techtudás nemcsak, hogy nem alapelvárás, de sok esetben kevésbé számít, mint a kreatív feladatmegoldás. „Miközben természetesen olyan fejlesztéseket várunk, melyek a gyakorlatban is megállják a helyüket, kifejezetten várjuk pályakezdők, sőt, akár egyetemisták jelentkezését, hiszen egyes kihívásoknál az innovatív szellem, az újító megközelítés és az üzleti szemlélet számít igazán. Idén ráadásul először egy, a felkészülést segítő tréning napot is tartunk október 14-én” – mondja Varga Károly, a szervező CraftHub egyik alapítója és ügyvezetője.

 

A nevezők az október 21-i megnyitót követően ismerkedhetnek meg közelebbről a vállalati partnerek által hozott kihívásokkal, és rögtön be is indulhatnak a fogaskerekek: az indulóknak csupán 48 órájuk van az ötlet megszületésétől addig, hogy egy megkapó prezentációs videóval és a megoldásuk mögött álló forráskóddal is előrukkoljanak. A technológiát tehát sikeres és vonzó módon kell kombinálni az innovatív ötletekkel, és mindezt meggyőző formában megmutatni a szakértő zsűrinek. Mindezzel persze nem maradnak magukra a versenyzők, ha elakadnak, a JunctionX Budapest bármely pontján kérhetnek segítséget a közreműködő mentoroktól.

 

Többmilliós nyeremény csábítja a legjobbakat

A JunctionX Budapest programjaihoz csatlakozó vállalati partnerek – idén például az Antavo és a Wise – által hozott kihívások nyertesei egyenként 1500-2000 euró közötti díjazásban részesülnek, ráadásul lehetőséget kapnak arra, hogy a szakmai zsűri mellett az összes induló előtt is bemutassák kiemelkedő ötleteiket, így akár az 500 eurós közönségdíjat és a 3000 eurós fődíjat is hazavihetik. Emellett persze felkelthetik nem csupán a szponzor partnerek, de a szélesebb szakmai közösség érdeklődését is, ami zöld utat jelenthet ahhoz, hogy a versenyen prezentált megoldásaik ténylegesen megvalósuljanak. Mindenképpen érdemes tehát megfontolni a nevezést, annál is inkább, hiszen a magyar szürkeállomány rendre kiváló eredményeket mutat fel a JunctionX eseményeken.

 

„Az elmúlt évek egyik kedvence volt például a Blink nevű hazai formáció, csapatuk a jövő munkahelyeit támogató belső kommunikációs applikációt hozott létre, mely a rugalmas és befogadó céges kultúra kialakítását segíti. A tavalyi abszolút győztesünk pedig napjaink globalizációs jelenségére kínált megoldást: alkalmazásukkal az utazók könnyen felmérhetik a helyi árakat, megtalálhatják a legjobb ajánlatokat és könnyen be is szerezhetik a kívánt terméket. A JunctionX Budapest körül mára egy igazán összetartó, nyitott és a legfrissebb szakmai trendeket sikeresen megosztó nemzetközi közösség alakult ki, melybe nagy örömmel várjuk az újabb és újabb csatlakozókat” – teszi hozzá Varga Károly.

 

A rendezvényhez a már említett vállalatokon kívül szponzorként csatlakozik az MKB Fintechlab Foundation, a Vacuumlabs, az Erste Bank, valamint a TIER.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Felhőpiac: közel négyszeres növekedés a Baltikumban és Kelet-Európában az évtized végére

A gyártás és kereskedelem területén alkalmazott felhőtechnológia piacának árbevétele a Baltikumban és Kelet-Európában évente átlagosan 16,7 százalékkal fog nőni 2022 és 2029 között – állítja a Fortune Business Insights piackutató. Tanulmányukban, amelyet a Microsoft számára készítettek, úgy vélik, hogy elsősorban az Ipar 4.0-ás technológiák elterjedése (mint például a 3D nyomtatás), az ugyancsak erőteljesen terjedő e-mail marketing, az online bevásárlás és az e-kereskedelem, a kiterjesztett és virtuális valóságot alkalmazó technológiák fogják ösztönözni a felhőpiac további bővülését a következő években. Magyarországon a régió átlagánál is nagyobb lehet majd a szektor növekedése, a B2C e-kereskedelem bővülése pedig már 2020-ban a legkiemelkedőbb volt a régióban. A hazai piac további sajátossága a KKV-k hangsúlyos szerepe a felhőpiac növekedésében.

2023. március 22. 14:13

Itt a Java legújabb verziója!

Az Oracle bejelentette a Java 20 elérhetőségét. A világ első számú programozási nyelvének és fejlesztési platformjának legújabb verziója több ezer teljesítménybeli, stabilitási és biztonsági előrelépést kínál, köztük a platformra vonatkozókat, amelyek segítik a fejlesztőket a termelékenység javításában, valamint az innováció és a növekedés támogatásában. 

2023. március 22. 12:45

Egymást érték az Ukrajna elleni adattörlő támadások az utóbbi egy évben

Az orosz invázió 2022 februári kezdete óta példátlanul intenzívvé váltak az Ukrajna elleni adattörlő (wiper) támadások, az ESET Research most elkészítette az ilyen típusú kibertámadások idővonalát. Jó hír, hogy sok tervezett incidenst sikerült időben felderíteni és megakadályozni. A támadások zöme az orosz Sandworm hackercsoporthoz köthető, de van köztük olyan is, ami a Szörny Rt. animációs filmre utaló hivatkozásokat tartalmaz. 

2023. március 22. 11:22

AI megoldás segítheti a vállalatokat dekarbonizációs céljaik megvalósításában

Egyre ambiciózusabb szén-dioxid-kibocsátáscsökkentési célokat fogalmaznak meg a vállalatok, azonban ahhoz, hogy érdemi lépéseket tegyenek a nettó zéró kibocsátás felé, precíz adatszolgáltatásra van szükségük: a mesterséges intelligencián alapuló megoldások már erre is megoldást nyújthatnak.  

2023. március 22. 10:04

Személyre szabott diagnosztika és hatékonyabb kezelések okoseszközökkel

Az okoseszközök és felhőalapú rendszerek egyre több iparágban jelentenek innovációt és az egészségügyi ellátásban, orvosdiagnosztikában is valódi áttörést hozhatnak. A hazai egészségügyben elsőként jelent meg az a technológia, amellyel az orvosok hozzáférhetnek a betegek által rögzített vércukorszint adatokhoz, ami sokkal hatékonyabb módon teszi lehetővé a személyre szabott terápiák felállítását. 

2023. március 21. 21:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48