Gyerekszobától a tanteremig – Két nap a digitális tudatosságért

forrás: Prím Online, 2022. október 13. 12:55

Mit jelent a digitális szülőség a XXI. században? Hogyan tudjuk online is biztonságban gyerekeinket? Milyen eszközkészlettel tudjuk elősegíteni, hogy élmény legyen a tanulás? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ az a kétnapos esemény-sorozat, melyet a digitális tudatosság jegyében szerveznek a Magyar Telekom székházban.

A XXI. században gyermeket nevelni és tanítani azt jelenti, hogy a szülőknek és a tanároknak a digitális fronton is helyt kell állniuk, tudatosan és magabiztosan mozogva az online közösségi térben, az applikációk, weboldalak és eszközök világában. „Infokommunikációs vállalatként feladatunk, hogy szolgáltatásaink által biztosítsuk a minőségi hozzáférést az online térhez. Küldetésünk pedig az, hogy ráirányítsuk az emberek figyelmét arra, hogy a digitális világ végtelen lehetőséget kínál mindenki számára, és hogy ezen lehetőségek jobb, tudatosabb használatával mindenki fejlődhet, előrébb léphet az életében.” – hangsúlyozta Holló Márta, a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatója. A két nap tematikája a gyerekszobától a tanteremig tárgyalja azokat a témákat és kérdéseket, melyek szülőként vagy oktatási szereplőként a leggyakrabban merülnek fel az online térrel és a gyerekekkel kapcsolatban.

 

 

Október 20-án, a Magyar Telekom és a Hintalovon Alapítvány partnerségében szervezett Digitális szülő vagyok! rendezvény keretében a szülők digitális tudatosságának erősítése kerül a fókuszba. Kiváló szakértőkkel, gyakorló szülőkkel és gyerekekkel beszélgetve, interaktív workshopok révén kerül sor a tudás megosztására és átadására, hasznos eszközkészletet és támogató közösségi hátteret biztosítva. Ebben segítenek a meghívott vendégek, többek között Magyarósi Csaba vlogger, Görög Zita modell, műsorvezető, Gyurkó Szilvia, a Hintalovon Alapítvány vezetője, gyermekjogi szakértő, Dr. Pelle Veronika, az NMHH Gyermekvédelmi Főosztályának digitális műveltségfejlesztési munkatársa.

 

 

A folytatásban, október 21-én az Education: NEXT Konferenciának ad otthont a Telekom székháza, mely során azt a kérdést járják körül a résztvevők, hogyan építhető be a digitális tudatosság a tanulás és tanítás színtereibe. Számos külföldi és hazai szakember segítségével előadások és panelbeszélgetések során igyekeznek megvilágítani, hogy milyen, már látható digitális innovációk alapozzák meg a jövő iskoláját, hogyan alakulnak át az oktatás terei, vagy milyen hatásai lesznek a globális változásoknak az oktatásra. A meghívott előadók között találjuk Märt Arot, a Nordic EdTech alapítóját, Mart Lanpeert, a Tallin University professzorát, és Horváth Ádámot, a Maker’s Redbox szakmai vezetőjét. A panelbeszélgetésekben számos hazai szakember osztja meg tapasztalatait, és gondolkodik közösen arról, hogyan alakul az oktatás jövője itthon és nemzetközi szinten, és hogyan tudjuk a folyamatot hatékonyan befolyásolni. 

 

Digitális szülő vagyok! Konferencia és workshop: https://www.facebook.com/events/471121768397906

Regisztráció: https://rendezveny.t-systems.hu/digitalis-szulo-vagyok/

Education:Next Konferencia: EDUCATION:NEXT Konferencia (educationnext.hu)

Kulcsszavak: Magyar Telekom

E-közig ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gyerekszobától a tanteremig – Két nap a digitális tudatosságért

Mit jelent a digitális szülőség a XXI. században? Hogyan tudjuk online is biztonságban gyerekeinket? Milyen eszközkészlettel tudjuk elősegíteni, hogy élmény legyen a tanulás? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ az a kétnapos esemény-sorozat, melyet a digitális tudatosság jegyében szerveznek a Magyar Telekom székházban.

2022. október 13. 12:55

Érik a forradalom az alkalmazásfejlesztésben

Az IT-szektorban tomboló munkaerőhiány nem új keletű probléma: miközben jelenleg az USA-ban közel 1 millió betöltetlen pozíció van a területen, a hazai GDP csaknem 20%-át adó digitális gazdaság a kivándorlással, a kisadózó vállalkozásokat érintő szigorításokkal és az alapfokú oktatás kapcsolódó hiányosságaival küzd. Mindezt tetézi a járvány alatt pánikszerűen felpörgő digitalizációs igény, hiszen nagyságrendileg ötször több megrendelés érkezik manapság a fejlesztő cégekhez. 

2022. október 4. 17:08

Félárú utazási kedvezmény a HVG Állásbörzére érkezőknek

A MÁV-Volán-csoport saját standdal és online is várja az érdeklődőket a HVG Állásbörzén, amit 2022. október 5-én és 6-án rendeznek a Papp László Budapest Sportarénában. Az eseményre utazóknak a MÁV-START és a GYSEV 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról Budapestre, a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvarra, továbbá Kelenföld, Kőbánya-Kispest, Kőbánya alsó, Kőbánya-felső és Zugló állomásra. 

2022. október 4. 15:33

Véget ért a XII. Nemzetközi Média- és Internetkonferencia

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) szeptember 26-án és 27-én 12. alkalommal rendezte meg „A média és az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című konferenciáját, a Magyar Tudományos Akadémián. A két nap alatt 32 szakember tartott előadást aktuális témákról, egyebek mellett az álhírekről, a social media platformokról, az illegális tartalmakról, a deepfake-jelenségről és persze a média jövőjéről. Kerekasztal-beszélgetést is szerveztünk, ahová etikus hackereket hívtunk meg. 

2022. szeptember 28. 15:21

Rövid képzési programokat is kínál hallgatóinak a Széchenyi István Egyetem

Egyedülálló lehetőségként már rövid, akár egyhetes külföldi utazással járó kurzusokat is kínál hallgatói számára a győri Széchenyi István Egyetem, amelyeken a pályázók rugalmasan és könnyen bővíthetik szakmai tapasztalataikat, nemzetközi kapcsolataikat, idegennyelv-tudásukat. Érdemes jelentkezni – ajánlják az újdonságot azok a széchenyisek, akik már részt vettek valamelyik programon. 

2022. augusztus 28. 14:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39