5 hiba, amit ne kövess el takarításkor

forrás: Prím Online, 2022. november 1. 16:23

Előbb vagy utóbb elérkezik a nagytakarítás ideje, amikor kitakarítjuk a belső tereket, valamint a házunk külsejét is rendbe tesszük. Ilyenkor számos feladat elvégzésére sor kerül, például az ablakpucolásra, a padlástér kitakarítására és az eresztisztításra.

A takarítás nem bonyolult dolog, ugyanakkor nem árt odafigyelni néhány dologra. Ha ezt nem teszed meg, akkor sokkal lassabban érsz a teendőd végére. Arról nem is beszélve, hogy balesetveszélyes helyzeteket is előidézhetsz, mondjuk akkor, amikor a létrát megpróbálod valami mással helyettesíteni.

 

Ha szükséged van egy professzionális változatra, amit sokoldalúan tudsz használni, akkor az Állványbázis.hu többcélú létrái között megtalálod. Ha pedig szeretnéd tudni, hogy milyen hibákat ne kövess el takarításkor, akkor olvass tovább! Most ugyanis ezt a témát vesszük górcső alá. 
 

 

Kapkodva csinálod a feladatokat

 

Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetsz takarításkor, hogy türelmetlen vagy és kapkodsz. Lehet, hogy így gyorsan végzel, de szinte biztos, hogy lesznek hiányosságok a munkádban, amiket utólag pótolni kell. Időt tehát nem spórolsz a gyorsasággal. Ráadásul veszélyes szituációk is adódhatnak abból, ha a kelleténél tempósabban dolgozol. 

 

Nem a megfelelő eszközökkel takarítasz

 

A saját munkádat lassítod azzal, ha nem a megfelelő munkaeszközöket használod. Bizonyos feladatokat pedig el sem tudsz végezni, ha nincs egy erre a célra kialakított célszerszámod. Ha takarítás közben jössz erre rá, akkor bizony rengeteg időt pocsékolsz azzal, hogy utólag gondoskodsz a beszerzésükről.

 

Más tárgyakkal helyettesíted a létrát

 

Nem számít, hogy eresztiszításról vagy a szekrény tetején lévő dobozok lepakolásáról van-e szó, szükség van egy megfelelő létra használatára. Meg se forduljon a fejedben, hogy székre vagy asztalra állsz, ebből ugyanis komoly balesetek is történhetnek, jobb, ha nem kockáztatsz!


Nem a megfelelő létrát használod

 

Szintén meggyűlhet a bajod a takarítással, ha nem a megfelelő létrára esik a választásod. Érdemes egy oldalon járható lépcsőfokos változatokat használni, mert ezeket bárhol fel tudod állítani, és meg is tudsz kapaszkodni bennük.

 

Nem jól állítod fel a létrádat

 

Végül, de nem utolsó sorban azzal is nagy hibát követhetsz el, ha nem megfelelően állítod fel a létrádat. Semmiképp se tedd olyan helyre, ami nem vízszintes, és nem teljesen egyenletes! Így ugyanis nagy esély van arra, hogy billegni fog alattad.

 

Láthatod, hogy jó pár hibalehetőség van, amiket érdemes elkerülnöd annak érdekében, hogy hatékonyan és biztonságosan tudj dolgozni. Hagyj időt magadnak a feladatok elvégzésére, ne akarj mindennel azonnal végezni! Az is nagyon fontos, hogy a megfelelő munkaeszközöket vedd elő, ami pedig a létrát illeti, ne próbáld meg helyettesíteni! Mindig a megfelelő változatot használd, és ügyelj arra is, hogy vízszintes, illetve sima felületre állítsd fel!

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vajon költséghatékony megoldásnak számítanak a mobilházak?

Ha éppen költözés előtt állunk, ha meg szeretnénk oldani a tinédzser vagy fiatal felnőttkorba lépő gyermekünk elindulását az életbe, ha nyaralóra vágyunk, akkor egészen biztos, hogy körülnézünk az ingatlanpiacon, hogy milyen opciók állnak a rendelkezésünkre.

2024. március 1. 22:27

Digitális matekkurzus a sikeres érettségiért

A matek érettségi kitartó felkészülést igényel, ami időnként megterheli a végzősöket. Ezen változtatnak az interaktív módszerek, amelyek újszerűen, élvezetesen adják át és mélyítik el a tudást. A diákok annyira szeretik, hogy nem is várnak vele az utolsó évig.

2024. március 1. 22:23

Egy finom rántotta mindig jó választás

A rohanó hétköznapokban sem feledkezhetünk meg a tápanyagdús reggelikről, de hétvégente is jól esik körbeülni szeretteinkkel az asztalt, és finom falatokkal indítani a napot. Az egyik legjobb opció egy kiadós rántotta, amely energiát ad egész délelőttre! 

2024. március 1. 22:18

Miért fontos, hogy otthon is mindig megfelelően kialakított lábbelit viseljünk?

Amint hazaérünk a munkából, a bevásárlásból vagy bárhonnan, szeretjük rögtön kényelembe helyezni magunkat. Ez vonatkozik a lábainkra is, hiszen előfordulhat, hogy elfáradtunk a jövés-menésben, így akármilyen komfortos is a cipőnk, igyekszünk megszabadulni tőle mihamarabb. 

2024. március 1. 22:13

Az ausztriai munkavállalók családi juttatásai

Jó tudni, hogy az osztrák adó- és társadalombiztosítási rendszer számos juttatást és adókedvezményt biztosít a munkavállalók számára. Mivel ez jelentősen eltérhet a magyar törvényektől, így érdemes alaposan utánanézni a lehetőségeknek. Ebben olyan cégek segítségére is számíthatunk, melyek otthon vannak ezen a területen, és nem csupán információt adnak, de a konkrét igénylést is rájuk bízhatjuk.

2024. március 1. 21:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05