5 hiba, amit ne kövess el takarításkor

forrás: Prím Online, 2022. november 1. 16:23

Előbb vagy utóbb elérkezik a nagytakarítás ideje, amikor kitakarítjuk a belső tereket, valamint a házunk külsejét is rendbe tesszük. Ilyenkor számos feladat elvégzésére sor kerül, például az ablakpucolásra, a padlástér kitakarítására és az eresztisztításra.

A takarítás nem bonyolult dolog, ugyanakkor nem árt odafigyelni néhány dologra. Ha ezt nem teszed meg, akkor sokkal lassabban érsz a teendőd végére. Arról nem is beszélve, hogy balesetveszélyes helyzeteket is előidézhetsz, mondjuk akkor, amikor a létrát megpróbálod valami mással helyettesíteni.

 

Ha szükséged van egy professzionális változatra, amit sokoldalúan tudsz használni, akkor az Állványbázis.hu többcélú létrái között megtalálod. Ha pedig szeretnéd tudni, hogy milyen hibákat ne kövess el takarításkor, akkor olvass tovább! Most ugyanis ezt a témát vesszük górcső alá. 
 

 

Kapkodva csinálod a feladatokat

 

Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetsz takarításkor, hogy türelmetlen vagy és kapkodsz. Lehet, hogy így gyorsan végzel, de szinte biztos, hogy lesznek hiányosságok a munkádban, amiket utólag pótolni kell. Időt tehát nem spórolsz a gyorsasággal. Ráadásul veszélyes szituációk is adódhatnak abból, ha a kelleténél tempósabban dolgozol. 

 

Nem a megfelelő eszközökkel takarítasz

 

A saját munkádat lassítod azzal, ha nem a megfelelő munkaeszközöket használod. Bizonyos feladatokat pedig el sem tudsz végezni, ha nincs egy erre a célra kialakított célszerszámod. Ha takarítás közben jössz erre rá, akkor bizony rengeteg időt pocsékolsz azzal, hogy utólag gondoskodsz a beszerzésükről.

 

Más tárgyakkal helyettesíted a létrát

 

Nem számít, hogy eresztiszításról vagy a szekrény tetején lévő dobozok lepakolásáról van-e szó, szükség van egy megfelelő létra használatára. Meg se forduljon a fejedben, hogy székre vagy asztalra állsz, ebből ugyanis komoly balesetek is történhetnek, jobb, ha nem kockáztatsz!


Nem a megfelelő létrát használod

 

Szintén meggyűlhet a bajod a takarítással, ha nem a megfelelő létrára esik a választásod. Érdemes egy oldalon járható lépcsőfokos változatokat használni, mert ezeket bárhol fel tudod állítani, és meg is tudsz kapaszkodni bennük.

 

Nem jól állítod fel a létrádat

 

Végül, de nem utolsó sorban azzal is nagy hibát követhetsz el, ha nem megfelelően állítod fel a létrádat. Semmiképp se tedd olyan helyre, ami nem vízszintes, és nem teljesen egyenletes! Így ugyanis nagy esély van arra, hogy billegni fog alattad.

 

Láthatod, hogy jó pár hibalehetőség van, amiket érdemes elkerülnöd annak érdekében, hogy hatékonyan és biztonságosan tudj dolgozni. Hagyj időt magadnak a feladatok elvégzésére, ne akarj mindennel azonnal végezni! Az is nagyon fontos, hogy a megfelelő munkaeszközöket vedd elő, ami pedig a létrát illeti, ne próbáld meg helyettesíteni! Mindig a megfelelő változatot használd, és ügyelj arra is, hogy vízszintes, illetve sima felületre állítsd fel!

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Modern megoldások a fűtési költségek csökkentéséhez

A hazai és nemzetközi piacon egyaránt jelentősen növekedtek az energiaárak. Ennek következtében a legtöbb háztartásban jelentősen emelkedtek a fűtési költségek is. Szerencsére számos házi praktika és modern technológia áll rendelkezésre az anyagi terhek redukálásához. Cikkünkben 3 modern megoldást mutatunk be a fűtési költségek csökkentéséhez.

2022. november 28. 17:48

Kedvező árfekvésű műanyag redőnyrendszerek

A műanyag redőnyök ára kedvezőbb, mint az alumínium redőnyöké, így jelenleg ezek a legkeresettebbek. A technika fejlődésével manapság már rendkívül jó minőségű műanyag rendszereket is találunk a piacon.

2022. november 1. 17:24

Mióta halogatod, hogy elvégezd végre a tanfolyamot?

Nem vagy egyedül akkor, amikor úgy érzed, hogy szívesen váltanál szakmát, és valahányszor eljössz a körmösödtől, megfogadod, hogy most bizony körülnézel a neten, beiratkozol egy körmös tanfolyamra, és belevágsz végre a hőn dédelgetett tervedbe.

2022. november 1. 17:02

Ezeket nem árt tudnod az alternatív kapcsolókról

Biztosan te is találkoztál már olyan épülettel, ahol a helyiségek kialakítása szükségessé teszi, hogy egy adott világítást több helyről is kapcsolni lehessen. Ilyen egy hosszú folyosó, az előszoba, egy nagyobb nappali, esetleg a háló. 

2022. november 1. 16:32

5 hiba, amit ne kövess el takarításkor

Előbb vagy utóbb elérkezik a nagytakarítás ideje, amikor kitakarítjuk a belső tereket, valamint a házunk külsejét is rendbe tesszük. Ilyenkor számos feladat elvégzésére sor kerül, például az ablakpucolásra, a padlástér kitakarítására és az eresztisztításra.

2022. november 1. 16:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55