Ezeket nem árt tudnod az alternatív kapcsolókról

forrás: Prím Online, 2022. november 1. 16:32

Biztosan te is találkoztál már olyan épülettel, ahol a helyiségek kialakítása szükségessé teszi, hogy egy adott világítást több helyről is kapcsolni lehessen. Ilyen egy hosszú folyosó, az előszoba, egy nagyobb nappali, esetleg a háló. 

Utóbbi esetében ugyanis igen kellemetlen, amikor már majdnem elalszik az ember, de még fel kell kelni lekapcsolni a villanyt. Több helyzet is akad tehát, amikor a lámpát több helyről kell kontrollálni. Ebben cikkben eláruljuk, hogyan valósítható meg mindez. 

 

Minden, amit az alternatív kapcsolókról tudni érdemes

 

Az Elektrikstore.hu kapcsolóinak bekötéséhez például kettő váltókapcsolóra van szükség. Ez a változat egyrészt egy billentyűvel, másrészt pedig egy váltóérzékelővel lett felszerelve. Alapvetően egy olyan folyosón, ahol a bejáratok között több mint négy méter van, amúgy is kötelező ennek alkalmazása. 

 

Vannak olyan helyzetek, amikor nem elegendő kettő, hanem inkább három vagy annál is több helyről kellene felkapcsolni az adott lámpát. Ilyenkor tökéletes megoldás, ha az alternatív kapcsolók közé egy keresztkapcsoló kerül. Viszont egyszerűbb módszer a nyomógombokkal, illetve impulzusrelé segítségével kialakított vezérlés, amelynek a szerelési munkája sem annyira bonyolult. 

 

Hol érdemes az alternatív kapcsolókat hasznosítani?

 

Az alternatív kapcsolók használatát olyan helyiségek esetében érdemes lehetővé tenni, ahol túl nagy a falak közötti távolság, ahol célszerű egynél több helyen lehetővé tenni a lámpák kapcsolását. Egy normál családi ház vagy lakás esetében például egy folyosó, egy feljáró, egy garázs is szóba jöhet. Olyan helyiségekben is praktikus, ahol egynél több bejárat van, és nem akarsz a sötétben végigrohanni az egész szobán, hogy felkapcsold a lámpát. 

 

Emellett persze használható az open office kialakítású irodák esetében, illetve a termelés vagy előállítás kapcsán használt óriási csarnokoknál is, ahol teljesen életszerű lehet az alternatív kapcsoló. A villany kezelése ugyanis nagyban megkönnyíti a mindennapos munkát, nem kell azzal foglalkozni, hol találod a kapcsolót. 

 

Milyen alternatív kapcsolókat szerezhetsz be?

 

Az Elektrikstore.hu igyekszik a lehető legjobban igazodni a felmerülő igényekhez, így a kínálatukat is úgy alakították ki, hogy mindent egy helyről szerezhess be. Tökéletes választás például a GAO 0316H, amely a Business Line termékcsalád tagja.

 

Emellett praktikus megoldás a Legrand Forix bármely változata, amely vízmentes váltókapcsolóként szolgálja a kényelmet. Megbízható megoldás, amely bármilyen vizes helyiség, párás terület esetében hasznos termék lehet. 

 

Ha viszont nem vagy biztos abban, hogy mire van szükséged, akkor érdemes szakember segítségét kérni. Egy villanyszerelő tanácsokkal láthat el azzal kapcsolatban, hogy az adott otthonban hol lenne szükség alternatív kapcsolók használatára. 


 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vajon költséghatékony megoldásnak számítanak a mobilházak?

Ha éppen költözés előtt állunk, ha meg szeretnénk oldani a tinédzser vagy fiatal felnőttkorba lépő gyermekünk elindulását az életbe, ha nyaralóra vágyunk, akkor egészen biztos, hogy körülnézünk az ingatlanpiacon, hogy milyen opciók állnak a rendelkezésünkre.

2024. március 1. 22:27

Digitális matekkurzus a sikeres érettségiért

A matek érettségi kitartó felkészülést igényel, ami időnként megterheli a végzősöket. Ezen változtatnak az interaktív módszerek, amelyek újszerűen, élvezetesen adják át és mélyítik el a tudást. A diákok annyira szeretik, hogy nem is várnak vele az utolsó évig.

2024. március 1. 22:23

Egy finom rántotta mindig jó választás

A rohanó hétköznapokban sem feledkezhetünk meg a tápanyagdús reggelikről, de hétvégente is jól esik körbeülni szeretteinkkel az asztalt, és finom falatokkal indítani a napot. Az egyik legjobb opció egy kiadós rántotta, amely energiát ad egész délelőttre! 

2024. március 1. 22:18

Miért fontos, hogy otthon is mindig megfelelően kialakított lábbelit viseljünk?

Amint hazaérünk a munkából, a bevásárlásból vagy bárhonnan, szeretjük rögtön kényelembe helyezni magunkat. Ez vonatkozik a lábainkra is, hiszen előfordulhat, hogy elfáradtunk a jövés-menésben, így akármilyen komfortos is a cipőnk, igyekszünk megszabadulni tőle mihamarabb. 

2024. március 1. 22:13

Az ausztriai munkavállalók családi juttatásai

Jó tudni, hogy az osztrák adó- és társadalombiztosítási rendszer számos juttatást és adókedvezményt biztosít a munkavállalók számára. Mivel ez jelentősen eltérhet a magyar törvényektől, így érdemes alaposan utánanézni a lehetőségeknek. Ebben olyan cégek segítségére is számíthatunk, melyek otthon vannak ezen a területen, és nem csupán információt adnak, de a konkrét igénylést is rájuk bízhatjuk.

2024. március 1. 21:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05