Ezeket nem árt tudnod az alternatív kapcsolókról

forrás: Prím Online, 2022. november 1. 16:32

Biztosan te is találkoztál már olyan épülettel, ahol a helyiségek kialakítása szükségessé teszi, hogy egy adott világítást több helyről is kapcsolni lehessen. Ilyen egy hosszú folyosó, az előszoba, egy nagyobb nappali, esetleg a háló. 

Utóbbi esetében ugyanis igen kellemetlen, amikor már majdnem elalszik az ember, de még fel kell kelni lekapcsolni a villanyt. Több helyzet is akad tehát, amikor a lámpát több helyről kell kontrollálni. Ebben cikkben eláruljuk, hogyan valósítható meg mindez. 

 

Minden, amit az alternatív kapcsolókról tudni érdemes

 

Az Elektrikstore.hu kapcsolóinak bekötéséhez például kettő váltókapcsolóra van szükség. Ez a változat egyrészt egy billentyűvel, másrészt pedig egy váltóérzékelővel lett felszerelve. Alapvetően egy olyan folyosón, ahol a bejáratok között több mint négy méter van, amúgy is kötelező ennek alkalmazása. 

 

Vannak olyan helyzetek, amikor nem elegendő kettő, hanem inkább három vagy annál is több helyről kellene felkapcsolni az adott lámpát. Ilyenkor tökéletes megoldás, ha az alternatív kapcsolók közé egy keresztkapcsoló kerül. Viszont egyszerűbb módszer a nyomógombokkal, illetve impulzusrelé segítségével kialakított vezérlés, amelynek a szerelési munkája sem annyira bonyolult. 

 

Hol érdemes az alternatív kapcsolókat hasznosítani?

 

Az alternatív kapcsolók használatát olyan helyiségek esetében érdemes lehetővé tenni, ahol túl nagy a falak közötti távolság, ahol célszerű egynél több helyen lehetővé tenni a lámpák kapcsolását. Egy normál családi ház vagy lakás esetében például egy folyosó, egy feljáró, egy garázs is szóba jöhet. Olyan helyiségekben is praktikus, ahol egynél több bejárat van, és nem akarsz a sötétben végigrohanni az egész szobán, hogy felkapcsold a lámpát. 

 

Emellett persze használható az open office kialakítású irodák esetében, illetve a termelés vagy előállítás kapcsán használt óriási csarnokoknál is, ahol teljesen életszerű lehet az alternatív kapcsoló. A villany kezelése ugyanis nagyban megkönnyíti a mindennapos munkát, nem kell azzal foglalkozni, hol találod a kapcsolót. 

 

Milyen alternatív kapcsolókat szerezhetsz be?

 

Az Elektrikstore.hu igyekszik a lehető legjobban igazodni a felmerülő igényekhez, így a kínálatukat is úgy alakították ki, hogy mindent egy helyről szerezhess be. Tökéletes választás például a GAO 0316H, amely a Business Line termékcsalád tagja.

 

Emellett praktikus megoldás a Legrand Forix bármely változata, amely vízmentes váltókapcsolóként szolgálja a kényelmet. Megbízható megoldás, amely bármilyen vizes helyiség, párás terület esetében hasznos termék lehet. 

 

Ha viszont nem vagy biztos abban, hogy mire van szükséged, akkor érdemes szakember segítségét kérni. Egy villanyszerelő tanácsokkal láthat el azzal kapcsolatban, hogy az adott otthonban hol lenne szükség alternatív kapcsolók használatára. 


 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Modern megoldások a fűtési költségek csökkentéséhez

A hazai és nemzetközi piacon egyaránt jelentősen növekedtek az energiaárak. Ennek következtében a legtöbb háztartásban jelentősen emelkedtek a fűtési költségek is. Szerencsére számos házi praktika és modern technológia áll rendelkezésre az anyagi terhek redukálásához. Cikkünkben 3 modern megoldást mutatunk be a fűtési költségek csökkentéséhez.

2022. november 28. 17:48

Kedvező árfekvésű műanyag redőnyrendszerek

A műanyag redőnyök ára kedvezőbb, mint az alumínium redőnyöké, így jelenleg ezek a legkeresettebbek. A technika fejlődésével manapság már rendkívül jó minőségű műanyag rendszereket is találunk a piacon.

2022. november 1. 17:24

Mióta halogatod, hogy elvégezd végre a tanfolyamot?

Nem vagy egyedül akkor, amikor úgy érzed, hogy szívesen váltanál szakmát, és valahányszor eljössz a körmösödtől, megfogadod, hogy most bizony körülnézel a neten, beiratkozol egy körmös tanfolyamra, és belevágsz végre a hőn dédelgetett tervedbe.

2022. november 1. 17:02

Ezeket nem árt tudnod az alternatív kapcsolókról

Biztosan te is találkoztál már olyan épülettel, ahol a helyiségek kialakítása szükségessé teszi, hogy egy adott világítást több helyről is kapcsolni lehessen. Ilyen egy hosszú folyosó, az előszoba, egy nagyobb nappali, esetleg a háló. 

2022. november 1. 16:32

5 hiba, amit ne kövess el takarításkor

Előbb vagy utóbb elérkezik a nagytakarítás ideje, amikor kitakarítjuk a belső tereket, valamint a házunk külsejét is rendbe tesszük. Ilyenkor számos feladat elvégzésére sor kerül, például az ablakpucolásra, a padlástér kitakarítására és az eresztisztításra.

2022. november 1. 16:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55