Mostantól a Photon fotózza a Wolt étlapjait

forrás: Prím Online, 2022. december 3. 11:41

A fotósokat a megrendelőkkel összekötő magyar startup új kiemelt ügyfelekkel, a munkafolyamatok digitalizálását elősegítő új szolgáltatással, ráadásul Berlinben terjeszkedik tovább.

A Photon segítségével a megrendelők gyorsan és egyszerűen, mindössze néhány kattintással megkereshetik a számukra legmegfelelőbb fotós és videós szakembert, legyen szó rendezvény- vagy portréfotózásról, reklámfilmről vagy streamről. A platformon a fotós villámgyors kiválasztástól kezdve – a kényelmes bankkártyás fizetésen át – a projekt lezárásáig a teljes munkafolyamat végigkövethető.

 

A fotósok AirBnB”-jeként elhíresült Photon mostantól a népszerű ételrendelési platformon, a Wolton elérhető éttermek étlapjait fényképezi. „Mind a felhasználói élmény, mind a rendelésszám szempontjából kiemelten fontosak az ételfotók, hiszen az étlapon szereplő képek sokkal vonzóbbá teszik az étterem kínálatát a vásárlók számára” – mondja Sabjányi László, a Wolt Magyarország ügyvezető igazgatója. A Woltnál az éttermek csatlakozásának része, hogy kérhetnek étlapfotózást. Ez ugyan nem kötelező, de szinte minden étterem a friss képek készítése mellett dönt, az ügyfelek pedig így valóban aktuális eljárással és esztétikával készült ételek fotói alapján dönthetnek a választott fogásokról. Ezért is előnyös az új megállapodás mind a Wolt, mind az éttermek, és végeredményben az ételrendelő ügyfelek számára is.

 

A Wolt az éttermek étlapjainak fotózásához a Photon új platformját, a Photon Plust használja, amely újabb terhet vesz le az ügyfél válláról: gyorsan és egyszerűen megy a szerződéskötés, a fotózás megszervezése és végül a számlák kiállítása is. Az új szolgáltatást kifejezetten azoknak az ügyfeleknek fejlesztettek ki, akiknek gyakran van szükségük hasonló jellegű fotózásra vagy videózásra. Nemcsak étlapok lehetnek ilyenek: hasznos minden esetben, ahol bármilyen fizikai termék van, ott is sokszor lehet szükség friss fotókra akár a korábbival azonos beállításokkal. Ilyen lehet az ingatlanpiac is, egy lakás eladását vagy az Airbnb-k kiadását például nagyban segíthetik a jó fotók. 

 

„Ez az együttműködés izgalmas, mert a frissen fejlesztett platformunk tökéletesen passzol az ügyféligényekhez: fél év alatt egy teljesen automatizált online szolgáltatást dolgoztunk ki, ami már élesben működik, a Wolt már ebbe a rendszerbe csatlakozott be.” – mondja Volom Sára, a Photon ügyvezető igazgatója. 

 

A Photon ügyfelei között van már online oktatási portál is, ahol folyamatosan portrékat kell készíteni az új oktatókról.

 

pexels.com

 

Megoldott a képek tárolása, nem kell vesződni az árajánlatokkal sem

 

Az új digitális platform nagy előnye, hogy Photon Pluson több hasonló jellegű megbízáshoz is elegendő egyszer megírni az alapinformációkat és a szükséges adatokat, onnantól ehhez igazítva szervezhetőek könnyedén újabb fotózások. Az ügyfelek különböző fotózásaikhoz, igényeikhez különböző csomagokat is létrehozhatnak, ezek is ismételhetők.

 

A Photon tapasztalatai szerint gyakori probléma, hogy a fotózás után a megrendelőknél elvesznek a fotók. A platform ezt is megoldja: minden egyes projekthez automatikusan generálódik egy mappa ügyfél tárhelyén, ami lehet Google Drive vagy One Drive is. Innentől itt elérhetőek maradnak a képek egészen azok tudatos törléséig.

 

Több megbízott fotós esetén is egyszerű a projektek menedzselése: a Photon automatizáltan dolgozik a háttérben, az ügyfeleknek nem kell minden fotóssal külön szerződést kötni, nem kell árajánlatot bekérni, a teljesítési igazolások egy kattintással létrehozhatók, a számlákhoz megrendelési szám rendelhető.  A fotósok szűrését és projektekhez rendelését a Photon végzi, a platformon csak időpontot és helyszínt kell szerveznie az ügyfélnek. Szükség esetén chatelhet is a projekten dolgozó fotósokkal.

 

„Az új fejlesztésnek köszönhetően ki lehet lépni abból az adminisztrációs spirálból, hogy mindent egyenként kelljen lepapírozni, levelezni és excelekben vezetni. Amikor minden papíron történik, a hibalehetőség is nagyobb, emiatt akár a megbízók, akár az alvállalkozók is kellemetlen helyzetbe kerülhetnek. Az új rendszer ennek esélyét minimálisra csökkenti. A fotósokkal való együttműködés lehet egyszerű is, és a Photonnal az is lesz: könnyítjük és átláthatóvá tesszük a folyamatokat.” – mondja Volom Sára, a Photon ügyvezető igazgatója.

 

„Azért választottuk a Photont, mert lendületes cégnek tartjuk, és abszolút hasonló ahhoz, ahogyan mi működünk: platform jellegű szolgáltatásként. Emellett a Photon Plus nagyon könnyen kezelhető, átlátható, mindent egy helyen tudunk kezelni” – mondja Pécsi György, a Wolt Magyarország étterem-fejlesztési menedzsere. Az együttműködés keretében a Photon nemcsak a Wolt budapesti éttermeit fotózza, rajtuk keresztül szervezik a vidéki fotózásokat is: a platform jelenleg Magyarországon több mint 30 településen van jelen.

 

A magyar startup már Berlinben is terjeszkedik

 

A Photon ‒ amely tavaly a Hiventurestől kapott 180 millió forintos finanszírozást ‒ nemcsak új platformjával terjeszkedik, kijelölt céljainak megfelelően külföldön is elindultak: első körben Berlinben, ahol egyelőre a rendezvényfotózásra fókuszálnak. „Startupos szempontból Berlin eléggé központi szereplő lett a Brexit után. Sokan azt mondják, hogy Berlin az új London, és ez valamilyen szinten meg is állja a helyét, mert tényleg nagyon sok tőkealap van, és mint a gomba, nőnek ki a startupok” – mondja Volom Sára, a Photon ügyvezető igazgatója.

 

Kifejezetten olyan piacot kerestek, ahol tudnak városról városra terjeszkedni, és van házon belül nyelvtudásuk adott területre. Olyan országot, ami politikailag és gazdaságilag stabil, sok vállalattal és sok rendezvénnyel, mert az a legegyszerűbb belépési pontjuk. És az is szempont volt, hogy Magyarországról is könnyen elérhető legyen. Berlinben magyarokkal és német fotósokkal egyaránt dolgoznak, már megvannak az első ügyfeleik is: fotóztak az egyik legrégebbi technológiai kiállításon, az IFA-n, vagy éppen egy Alibaba-eseményen is. 

Kulcsszavak: Wolt Photon

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezek a magyarországi diplomák érik most a legtöbbet

Pályakezdőként a Szegedi Tudományegyetem volt hallgatói várják el a legalacsonyabb induló fizetést és a Szent István Egyetemről kikerülők a legtöbbet, azonban 10 év tapasztalattal már a Nyíregyházi Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem áll a skála két végén. Idén február 15-e az egyetemi képzésekre való jelentkezések határideje. A tanulók magabiztos döntését segíti a Profession.hu saját, 104 000 fős mintáján alapuló trendelemzése. 

2023. január 26. 21:05

Médiatanács: idén már a streamingszolgáltatók által közzétett tartalmakat is korhatárkarikákkal kell ellátni

A streamingszolgáltatók médiatartalmait is el kell látni a televíziós műsorokhoz hasonló korhatár-besorolással, amit a műsor előtt vagy a programkatalógusban kell jelezni – hangzott el a Médiatanács legutóbbi ülésén, ahol az M1 és a Szeged Televízió szolgáltatóival szemben indított eljárás eredményéről is döntött a testület.

2023. január 26. 19:43

A Nemzeti dal repkedő lapjait is elfoghatjuk az új Petőfis VR-játékban

Hogyan függ össze Petőfi Sándor és a virtuális valóság (angol: virtual reality, vagyis a VR)? 2023. január 1-jén ünnepeltük hazánk legnagyobb költőjének és Bács-Kiskun vármegye legjelentősebb alakjának, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját. A magyar történelem egyik legfontosabb szereplője bár a múltban élt, alakja annyira valós, hogy a VR-technológia segítségével a nyomába eredhetünk a Pilvax kávéháztól kezdve egészen a Landerer nyomdáig.

2023. január 26. 18:29

MIT LinQ Catalyst Europe program a Széchenyi István Egyetemen

A győri Széchenyi István Egyetem a házigazdája annak az MIT LinQ Catalyst Europe program keretében megvalósuló workshopnak, amelynek fókusza az egészségügyi kutatási projektek feltárása, támogatása. Az eseményre a GE Healthcare-rel együttműködésben kerül sor január 25–27. között. A program célja, hogy egészségügyi innovációs projekten dolgozó kutatók számára bemutassa az MIT LinQ Catalyst Europe program középpontjában álló módszertani elemeket.

2023. január 26. 17:00

Átszervezi IT és telekommunikációs szolgáltatásait a Telekom

Február 1-től egy kézből nyújt új, IT és telekommunikációs szolgáltatásokat közép- és nagyvállalati ügyfelei számára a Magyar Telekom.

2023. január 26. 15:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46

Okosabb támadások fenyegetik a képzetlen munkavállalókat

2023. január 2. 15:22