Mostantól a Photon fotózza a Wolt étlapjait

forrás: Prím Online, 2022. december 3. 11:41

A fotósokat a megrendelőkkel összekötő magyar startup új kiemelt ügyfelekkel, a munkafolyamatok digitalizálását elősegítő új szolgáltatással, ráadásul Berlinben terjeszkedik tovább.

A Photon segítségével a megrendelők gyorsan és egyszerűen, mindössze néhány kattintással megkereshetik a számukra legmegfelelőbb fotós és videós szakembert, legyen szó rendezvény- vagy portréfotózásról, reklámfilmről vagy streamről. A platformon a fotós villámgyors kiválasztástól kezdve – a kényelmes bankkártyás fizetésen át – a projekt lezárásáig a teljes munkafolyamat végigkövethető.

 

A fotósok AirBnB”-jeként elhíresült Photon mostantól a népszerű ételrendelési platformon, a Wolton elérhető éttermek étlapjait fényképezi. „Mind a felhasználói élmény, mind a rendelésszám szempontjából kiemelten fontosak az ételfotók, hiszen az étlapon szereplő képek sokkal vonzóbbá teszik az étterem kínálatát a vásárlók számára” – mondja Sabjányi László, a Wolt Magyarország ügyvezető igazgatója. A Woltnál az éttermek csatlakozásának része, hogy kérhetnek étlapfotózást. Ez ugyan nem kötelező, de szinte minden étterem a friss képek készítése mellett dönt, az ügyfelek pedig így valóban aktuális eljárással és esztétikával készült ételek fotói alapján dönthetnek a választott fogásokról. Ezért is előnyös az új megállapodás mind a Wolt, mind az éttermek, és végeredményben az ételrendelő ügyfelek számára is.

 

A Wolt az éttermek étlapjainak fotózásához a Photon új platformját, a Photon Plust használja, amely újabb terhet vesz le az ügyfél válláról: gyorsan és egyszerűen megy a szerződéskötés, a fotózás megszervezése és végül a számlák kiállítása is. Az új szolgáltatást kifejezetten azoknak az ügyfeleknek fejlesztettek ki, akiknek gyakran van szükségük hasonló jellegű fotózásra vagy videózásra. Nemcsak étlapok lehetnek ilyenek: hasznos minden esetben, ahol bármilyen fizikai termék van, ott is sokszor lehet szükség friss fotókra akár a korábbival azonos beállításokkal. Ilyen lehet az ingatlanpiac is, egy lakás eladását vagy az Airbnb-k kiadását például nagyban segíthetik a jó fotók. 

 

„Ez az együttműködés izgalmas, mert a frissen fejlesztett platformunk tökéletesen passzol az ügyféligényekhez: fél év alatt egy teljesen automatizált online szolgáltatást dolgoztunk ki, ami már élesben működik, a Wolt már ebbe a rendszerbe csatlakozott be.” – mondja Volom Sára, a Photon ügyvezető igazgatója. 

 

A Photon ügyfelei között van már online oktatási portál is, ahol folyamatosan portrékat kell készíteni az új oktatókról.

 

pexels.com

 

Megoldott a képek tárolása, nem kell vesződni az árajánlatokkal sem

 

Az új digitális platform nagy előnye, hogy Photon Pluson több hasonló jellegű megbízáshoz is elegendő egyszer megírni az alapinformációkat és a szükséges adatokat, onnantól ehhez igazítva szervezhetőek könnyedén újabb fotózások. Az ügyfelek különböző fotózásaikhoz, igényeikhez különböző csomagokat is létrehozhatnak, ezek is ismételhetők.

 

A Photon tapasztalatai szerint gyakori probléma, hogy a fotózás után a megrendelőknél elvesznek a fotók. A platform ezt is megoldja: minden egyes projekthez automatikusan generálódik egy mappa ügyfél tárhelyén, ami lehet Google Drive vagy One Drive is. Innentől itt elérhetőek maradnak a képek egészen azok tudatos törléséig.

 

Több megbízott fotós esetén is egyszerű a projektek menedzselése: a Photon automatizáltan dolgozik a háttérben, az ügyfeleknek nem kell minden fotóssal külön szerződést kötni, nem kell árajánlatot bekérni, a teljesítési igazolások egy kattintással létrehozhatók, a számlákhoz megrendelési szám rendelhető.  A fotósok szűrését és projektekhez rendelését a Photon végzi, a platformon csak időpontot és helyszínt kell szerveznie az ügyfélnek. Szükség esetén chatelhet is a projekten dolgozó fotósokkal.

 

„Az új fejlesztésnek köszönhetően ki lehet lépni abból az adminisztrációs spirálból, hogy mindent egyenként kelljen lepapírozni, levelezni és excelekben vezetni. Amikor minden papíron történik, a hibalehetőség is nagyobb, emiatt akár a megbízók, akár az alvállalkozók is kellemetlen helyzetbe kerülhetnek. Az új rendszer ennek esélyét minimálisra csökkenti. A fotósokkal való együttműködés lehet egyszerű is, és a Photonnal az is lesz: könnyítjük és átláthatóvá tesszük a folyamatokat.” – mondja Volom Sára, a Photon ügyvezető igazgatója.

 

„Azért választottuk a Photont, mert lendületes cégnek tartjuk, és abszolút hasonló ahhoz, ahogyan mi működünk: platform jellegű szolgáltatásként. Emellett a Photon Plus nagyon könnyen kezelhető, átlátható, mindent egy helyen tudunk kezelni” – mondja Pécsi György, a Wolt Magyarország étterem-fejlesztési menedzsere. Az együttműködés keretében a Photon nemcsak a Wolt budapesti éttermeit fotózza, rajtuk keresztül szervezik a vidéki fotózásokat is: a platform jelenleg Magyarországon több mint 30 településen van jelen.

 

A magyar startup már Berlinben is terjeszkedik

 

A Photon ‒ amely tavaly a Hiventurestől kapott 180 millió forintos finanszírozást ‒ nemcsak új platformjával terjeszkedik, kijelölt céljainak megfelelően külföldön is elindultak: első körben Berlinben, ahol egyelőre a rendezvényfotózásra fókuszálnak. „Startupos szempontból Berlin eléggé központi szereplő lett a Brexit után. Sokan azt mondják, hogy Berlin az új London, és ez valamilyen szinten meg is állja a helyét, mert tényleg nagyon sok tőkealap van, és mint a gomba, nőnek ki a startupok” – mondja Volom Sára, a Photon ügyvezető igazgatója.

 

Kifejezetten olyan piacot kerestek, ahol tudnak városról városra terjeszkedni, és van házon belül nyelvtudásuk adott területre. Olyan országot, ami politikailag és gazdaságilag stabil, sok vállalattal és sok rendezvénnyel, mert az a legegyszerűbb belépési pontjuk. És az is szempont volt, hogy Magyarországról is könnyen elérhető legyen. Berlinben magyarokkal és német fotósokkal egyaránt dolgoznak, már megvannak az első ügyfeleik is: fotóztak az egyik legrégebbi technológiai kiállításon, az IFA-n, vagy éppen egy Alibaba-eseményen is. 

Kulcsszavak: Wolt Photon

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új üzleti stratégiai vezető a CETIN Csoportnál

Új üzleti stratégiai vezérigazgató-helyettest nevezett ki a CETIN Csoport, a közép- és kelet-európai régió vezető távközlési infrastruktúra-üzemeltetője. Khalid Husseini április 1-jétől tölti be a pozíciót.

2023. március 31. 14:20

30 éve Magyarországon az ESSCA

A világ egyik legjobb üzleti iskolájaként nyilvántartott ESSCA kétnapos exkluzív eseménnyel indította a budapesti fennállásának harmincadik évfordulójára szervezett ünnepségsorozatot. A Financial Times menedzsment képzési világranglistáján előkelő helyet elfoglaló felsőoktatási intézmény Magyarországra akkreditált nagykövetek számára tartott rangos nemzetközi estet, majd az International Women’s Clubbal (IWC) együttműködve szervezett életmód napot az iskola kampuszán. Az eseménysorozat szorosan kapcsolódik az egyetem által képviselt értékekhez: a kulturális sokszínűséghez, a vibráló diákélethez, a fenntarthatósághoz és az egészséges életmód szem előtt tartásához. 

2023. március 31. 12:49

Átfogó felhőalapú biztonsági mentési megoldások az ASUSTOR-tól

Az ASUSTOR NAS a biztonsági mentési funkciók átfogó skáláját kínálja a felhasználóknak, lehetővé téve a könnyű és rugalmas köpontosítását a különféle digitális eszközökön tárolt adatoknak.

2023. március 31. 11:33

A Huawei nyújtotta be a legtöbb szabadalmat Európában tavaly

Ismét a Huawei tette a legtöbb szabadalmi bejelentést az Európai Szabadalmi Hivatal 2022-es szabadalmi indexe szerint. A vállalat immár negyedik alkalommal, harmadik egymást követő évben foglalja el az európai szabadalmi ranglista első helyét. A Huawei tavaly 4505 nemzetközi találmányt nyújtott be bejegyzésre, közel harminc százalékkal megelőzve a második helyezettet. 

2023. március 31. 10:13

250 dollárért adathalász lehet bárkiből

Nyílt titok, hogy napjainkban a kiberbűnözők egyre kevésbé foglalkoznak a vállalati tűzfalak feltörésével. Azokat megkerülve a szervezetek informatikai védelmének leggyengébb láncszemét, a munkavállalókat és a beszállítókat csalják lépre a legtöbbször megtévesztő emailek, weboldalak használatával. 

2023. március 30. 20:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08