A L'Oréal két új, CES 2023 innovációs díjnyertes szépségápolási technológiát mutat be

forrás: Prím Online, 2023. január 5. 18:18

A L'Oréal a CES 2023 kiállításon két új technológiai prototípust mutatott be, amelyek bővítik a szépség kifejezéséhez való hozzáférést. A HAPTA, az első kézben tartható, ultraprecíz, számítógépes sminkapplikátor, amelyet a korlátozott kéz- és karmozgású felhasználók szépségápolási igényeinek kielégítésére terveztek. A L'Oréal Brow Magic, az első otthoni elektronikus szemöldök sminkapplikátor, amely másodpercek alatt személyre szabott szemöldököt biztosít a felhasználók számára.

„A L'Oréal számára a szépség jövője inkluzív. És ezt a jövőt a technológia teszi még elérhetőbbé" – mondta Nicolas Hieronimus, a L'Oréal Csoport vezérigazgatója. „Az a két fogyasztói technológia, amelyet idén a CES-en mutatunk be, vállalatunk valódi célját képviseli: olyan szépséget teremteni, amely előremozdítja a világot."

 

Bemutatjuk a HAPTA-t

 

Becslések szerint világszerte 50 millió ember él korlátozott finommotoros képességekkel. Ez pedig néhány mindennapi kézmozdulatot, például a sminkelést is kihívássá teszi. A L'Oréal tudósai és mérnökei fejlesztése alatt álló HAPTA egy kézben tartható, ultraprecíz intelligens sminkapplikátor a korlátozott kéz- és kar-mozgékonyságú felhasználóknak, amely lehetővé teszi számukra, hogy otthon is stabilan felvigyék a rúzst. A HAPTA az eredetileg a Verily által kifejlesztett technológiát fogja tartalmazni, amely stabilizálja és kiegyenlíti az evőeszközöket, hogy a korlátozott kéz- és karmozgékonyságú emberek számára lehetővé tegye a magabiztos és független étkezést. 

 

 

A HAPTA kulcsa a beépített intelligens mozgásvezérlés és a testreszabható tartozékok kombinációja, amelyek a felhasználó számára jobb mozgástartományt, a nehezen nyitható csomagolások könnyebb használatát és az egyébként nehezen elérhető precíziós alkalmazást biztosítják – ezáltal pedig a felhasználók magabiztosnak, függetlennek érzik magukat és képesek lesznek a szépség önkifejező erejének élvezetére.

 

„Az inkluzivitás az innováció és a szépségtechnológiai stratégiánk középpontjában áll" – mondta Barbara Lavernos, a L'Oréal kutatásért, innovációért és technológiáért felelős vezérigazgató-helyettese. „Elkötelezettek vagyunk és szenvedélyesen dolgozunk azon, hogy olyan új technológiákat hozzunk létre, amelyek olyan szépségápolási szolgáltatásokat működtetnek, amelyek minden egyén végső vágyait, elvárásait és kielégítetlen igényeit kiegészítik és elérik."

 

 

A HAPTA mágneses rögzítéssel van ellátva, amely lehetővé teszi a könnyű, ergonomikus használatot, 360 fokos forgást és 180 fokos hajlítást. A kattintás funkcióval a felhasználó be tudja állítani a kívánt pozíciót, használat közben végig ebben tud maradni és rögzítheti is a későbbi használatokhoz ezt a személyre szabott beállítást. A HAPTA beépített akkumulátorral (három óra a teljes feltöltésig) és készüléktöltéssel rendelkezik, ami egyórás folyamatos használatot eredményez (kb. 10+ használat).

 

A HAPTA eszközét a L'Oréal tulajdonában lévő Lancôme márkával 2023-ban kísérleti jelleggel tesztelik, először egy rúzs applikátorral, majd a jövőben további sminkalkalmazásokkal.

 

„A Lancôme évek óta arra törekszik, hogy minden nő számára az igényeihez igazodó szépségápolási megoldásokat kínáljon. A szépségtechnológia lehetővé tette számunkra, hogy még erőteljesebben teljesítsük ezt a küldetést, forradalmasítva a szépségápolási termékek és szolgáltatások fejlesztésének módját, és lehetővé téve a nagyobb mértékű személyre szabást" – mondta Françoise Lehmann, a Lancôme globális márkaelnöke. „A HAPTA-val még egy lépéssel tovább megyünk, és a szépségápolás használatát még elérhetőbbé tesszük, hiszen mindenkinek egyenlő hozzáférést kell biztosítani hozzá."

 

Bemutatjuk a L’Oréal Brow Magic-et

 

Eddig a kívánt szemöldök megjelenés eléréséhez több termékre, időre és szakértelemre volt szükség – a pontos eredmény eléréséhez pedig drága professzionális szolgáltatásokra, például microbladingre (szemöldöktetováló technika). A L'Oréal Brow Magic segítségével azonban az emberek otthon is elérhetik a természetes szemöldökük és arcvonásaik alapján személyre szabott szemöldök kinézetét.

 

A L'Oréal által a Prinker (a nyomtatott, nem állandó tetoválások úttörője) technológiai céggel közösen kifejlesztett L'Oréal Brow Magic a professzionálishoz hasonló eredményeket tesz elérhetővé otthon is. A 2400 apró fúvókát és az akár 1200 csepp /inch (1 inch=2,54 cm) (dpi) nyomtatási felbontású nyomtatási technológiát használó L'Oréal Brow Magic az első kézi, könnyű, elektronikus szemöldöksminkelő applikátor, amely másodpercek alatt a legpontosabb szemöldökformát biztosítja a fogyasztók számára. 

 

A L'Oréal Modiface AR technológiáját használva a L'Oréal Brow Magic beszkenneli a felhasználó arcát, és ajánlásokat tesz a microblading, micro-shading vagy töltőanyag-hatásokra.

 

 

„A L'Oréal szépségipari technológiai programjának erősségét a partnerségek minősége támasztja alá" – mondta Guive Balooch, a L'Oréal globális kutatási és innovációs technológiai inkubátorának vezetője. „Gyakran találunk olyan briliáns technológiát, amelyet a szépségápolástól eltérő területen alkalmaznak. A L'Oréal szépészeti örökségét ezekkel a fejlett technológiákkal ötvözve teljesen új szépségápolási módokat hozhatunk létre – újragondolva az eredeti technológiát, és ezzel együtt a hagyományos szépségápolási élményt is."

 

A készülék használata:

● Nyissa meg a L'Oréal Brow Magic alkalmazást, és szkennelje be az arcot a Modiface szemöldökolvasóval

● Válassza ki a kívánt formát, vastagságot és hatást

● Ecsettel kenje át a szemöldökét a L'Oréal Brow Magic primer-rel

● Mozgassa a nyomtatót a szemöldökön végig egyetlen, lendületes mozdulattal.

● Vigyen fel egy fedőréteget a szemöldök fixálásához

 

A L'Oréal Brow Magic által készített szemöldök könnyen eltávolítható egy hagyományos sminklemosóval. A L'Oréal Brow Magic várhatóan 2023-ban kerül forgalomba.

Kulcsszavak: L'Oréal CES 2023

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új technológiák forradalmasíthatják a fizetési ökoszisztémát

Az elmúlt években számos új technológia jelent meg a pénzügyi szektorban, amelyek forradalmasíthatják a fizetési ökoszisztémát. Az AFR 2.0 és a szupertárcák a legújabb innovációknak tekinthetők ezen a területen, amelyek azt ígérik, hogy alapjaiban változtatják meg a fizetés jövőjét. Segítségükkel az ügyfelek egységes és kényelmes fizetési élményben részesülnek, míg a pénzügyi szolgáltatók számára lehetőség nyílik újfajta üzleti modellek kialakítására.

2023. június 1. 14:03

Zöld gasztroreformot hirdet a magyar startup

Mintegy 550 millió forintot fordíthat növekedésére a Greenstic Europe Kft. (Greenstic) az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures befektetésének köszönhetően. A környezetbarát, egyszer használatos éttermi eszközöket forgalmazó vállalkozás regionális szinten bővíti tevékenységét, miközben célul tűzte ki a gasztroszektor környezettudatossá tételét, és a körforgásos gazdasági modell alkalmazását is. 

2023. június 1. 12:42

Szerverhardver frissítés vs. váltás a legújabb platformra – melyik éri meg jobban?

Az elmúlt időszak gazdasági kihívásai az adatközponti IT-infrastruktúrákat sem kímélik. Egy korábbi felmérés adatai szerint 2020-ban még a válaszadók 42 százaléka azt vallotta, hogy két-három évente frissíti adatközponti szervereit, míg 26 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy ezt minden évben megteszi. 

2023. június 1. 11:19

Ez várható idén az okosotthon eszözök piacán

Az okosotthon-technológia folyamatosan fejlődik, ez 2023-ban sincs másképp. Az okosotthon megoldások az elmúlt néhány évben hosszú utat tettek meg, új trendek és technológiák léptek színre a hatékonyság, a kényelem és a biztonság érdekében. A cseh Tesla okosotthon márka bemutatja az idei év legforróbb okosotthon trendjeit. 

2023. június 1. 09:57

Az Influence Media nyerte a Continental Magyarország kommunikációs tenderét

Többfordulós, meghívásos tenderen az Influence Media integrált kommunikációs ügynökség nyerte el a Continental Magyarország vállalati kommunikációs és PR feladatokra kiírt tenderét. A közös munka már áprilisban elindult, az együttműködés keretében az ügynökség a Continental országos vállalati kommunikációs osztályának, illetve a gumiabroncs üzletágának nyújt kommunikációs szolgáltatást.

2023. május 31. 21:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39