Smart City és HealthTech startup fogja képviselni Magyarországot az EWC nemzetközi megmérettetésén

forrás: Prím Online, 2023. január 22. 15:56

A Global Entrepreneurship Network már a negyedik éve szervezi meg az innováció, a technológia és a digitalizáció területén tevékenykedő csapatok és cégek számára globális startup versenysorozatát. Az Entrepreneurship World Cup egy remek lehetőség mindazon startupok számára, akik szakmai támogatást, új piacokat, tőkét és értékes kapcsolatokat keresnek, ugyanis az EWC sokkal több egy hagyományos pitch versenynél. 

A tavalyi év végén, december 14-én zajlott le az Entrepreneurship World Cup versenysorozat hazai elődöntője. Az EWC hazai fordulója a Tech In The City, és a Startup Grind Budapest szervezésében valósult meg. A budapesti HUB55 támogatásával egy offline pitch  esemény keretében, az ABZ Innovation, a BLOCK, a DP Innovations és az S-Babee kapott lehetőséget, hogy prezentálják megoldásukat, és magát a vállalkozást. Az idei szakértői panelben Málnay Barnabás, Erki Szabolcs és Dobos Vivien értékelte a pitcheket. A zsűri döntésének értelmében két startup kapott lehetőséget a továbbjutásra, így a BLOCK és a DP Innovations fogja képviselni hazánkat a startup versenysorozat következő állomásán.

 

 

Az elődöntőt követően a hazai forduló győztese részt vehet az EWC különböző programjaiban, és bekerülhet a  EWC TOP 100 közé, ami pedig egyben egy lehetőség is, hogy magyar színekben megmérettesse magát az EWC Global Finals eseményén. A TOP 100 finalista idén márciusban újra Szaúd-Arábia fővárosába, Rijádba repül, ahol egy több napos exkluzív programsorozaton vehetnek részt, és a végső pitch versenyt követően itt kerül kihirdetésre az EWC Global idei győztese.

 

Az Entrepreneurship World Cup a Global Entrepreneurship Network, a Monsha’at, a Misk Global Forum és a Global Education and Leadership Foundation által életre hívott kezdeményezés, amin 2019-es indulása óta több mint 200 országból, közel 300.000 jelentkező vett részt. A versenyt száznál is több partner szervezet segíti évről évre, és nagyszámú befektetővel működik együtt.

 

A Tech In The City és Startup Grind Budapest a hazai vállalkozói, startup és innovációs ökoszisztéma elkötelezett támogatójaként, hazai partnereivel karöltve azon dolgozik, hogy mindenki számára könnyen hozzáférhető legyen a vállalkozás és startup indításhoz és a növekedéshez szükséges tudásanyag, erőforrás és kapcsolati háló. Ennek érdekében több nemzetközi és hazai szervezettel és branddel, is együttműködnek, és várják soraikba azokat a cégeket, szervezeteket és intézményeket, akik szintén támogatandónak tartják a fenti kezdeményezést.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Drónnal térképezték fel a Gödöllői Királyi Kastély parkját

Levegőből, valamint a földről készült fotók és mérések segítségével egy olyan térinformatikai adatbázis jött létre, amelynek köszönhetően a jövőben pontosabban lehet majd megtervezni a Gödöllői Királyi Kastély parkjában időszerűvé váló munkálatokat. Emellett olyan fejlesztések megvalósítására is lehetőséget nyújt, amelyek a műemléki és természetvédelmi oltalom alatt álló történeti kertben a programkínálat szélesítéséhez járulnak hozzá.

2023. február 4. 14:50

Ezek a nemzetközi trendek dominálnak idén a hazai villamosenergia-szektorban!

Kulcsfontosságú év lesz az idei a globális és hazai energiaszektorban. Egyrészt tovább fokozódik a nyomás a kontinens energiabiztonságának növelésére, másrészt pedig továbbra is fókuszban marad a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése. Az Eaton globális energiagazdálkodási vállalat honi leányvállalatának piaci prognózisából megtudhatjuk, hogy idén milyen kihívásokkal néz szembe a villamos energetikai szegmens, és a nemzetközi trendek milyen hatást gyakorolnak a magyar piacra.

2023. február 4. 12:32

Hitelkártya helyett itt a BNPL: vásárolj most, fizess később!

A Buy Now Pay Later (BNPL) pénzügyi szolgáltatás néhány éve kezdte meg hódító körútját az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában, ma már több mint 30 országban van jelen. Emberek milliói vásárolnak online és próbálnak ki termékeket anélkül, hogy fizetniük kellene értük. Az új finanszírozási szolgáltatás könnyen válhat a hitelkártya új versenytársává lakossági ás üzleti körökben is – a Deloitte szakértői szerint.

2023. február 4. 10:39

Az ATV-t és két helyi rádiót is megbírságolt a Médiatanács

Jogszerűtlenül kivitelezett termékmegjelenítésért bírságolta meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az ATV-t a Napló című műsor egyik riportja miatt. A testület ezen kívül egy karcagi és szolnoki helyi rádió műsorainak vizsgálata során hiányosságot tárt fel, ezért bírságot rótt ki a szolgáltatójukra, emellett a szolnoki rádió burkolt reklámot is közzétett. 

2023. február 3. 20:24

Top 10 trend 2023-ban a bankszektorban

A már jól ismert folyamatok és a legújabb innovációk együttesen alakítják át a bankok működését. Az elmúlt 17 év alacsony kamatlábai megdöntötték az iparág alapvető egyenletét – miszerint a betétek mozgatják a hitelezést. Ebben az időszakban a pénz nagyon keveset ért a bankok számára – gyakorlatilag ingyen volt –, így elsősorban olyan termékekre fókuszáltak, amelyek továbbra is díjbevételt termeltek. Ezzel egyidejűleg megjelentek a fintech innovátorok is, akik a pénzügyi megtérülés helyett a volumenre koncentráltak. 

2023. február 3. 18:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46